sobota 7. května 2011

Nezvykle otevřený cynism Západu.

V dnešním listu De Telegraaf (jakási holandská MF-Dnes) hovoří otevřeně holandský europarlamentář Hans van Baalen (VVD, tedy místní modří) o tom, jak si Západ představuje svobodu a demokracii v zemích ostatního světa, najmě ovšem Blízkého Východu: "Je za pět minut dvanáct. Musíme se postarat o to, aby tenhle klub v Egyptě záříjové volby nevyhrál!" Tím "klubem" míní Muslimské bratrstvo (palcový titulek na titulní straně dnešního vydání hlásá "MUSLIMŠTÍ BRATŘI PLNÍ NENÁVISTI").

Myslím, že text je zcela nedvojsmyslný: o výsledku voleb v Egyptě nerozhoduje egyptský volič, ale západní (v tomto případě eurounijní) politik, který kope za Israel. Pokud EU včas nezasáhne, varuje list, tykadla nenávisti a násilí zaškrtí Israel a dosáhnou do Evropy.

Někdy zjev člověka prozrazuje mnohé, tentokrát považuju zcela výjimečně za dokreslující upozornit na tvář tohoto předsedy Liberální Internacionály.

Poučení:

1. MUSLIM = NENÁVIST - palcové titulky na předních stranách pracují podprahově už desítky let, smutné výsledky vidíme všude kolem sebe

2. Propagace these, že osud Israele je určující pro osud Evropy; potažmo: vaše děti a vnuci budou u Jerusalema bojovat ne za Jerusalem, ale za Prahu (tohle já osobně považuju za nejobdivuhodnější výkon israelské propagandy a politického lobbování)

3. "Svoboda" a "demokracie" v arabských zemích znamená svobodu zvolit si toho, koho my jim určíme. Veškeré kecy Peterse, leha a jiných apologetů západního imperialismu na tom nemohou nic změnit. Na otázku, proč nás nenávidí, je nasnadě odpověď zcela jiná než to, že by nám záviděli naši svobodu.

10 komentářů:

  1. Chces rozcupovat na cimpr campr nebo jen mirne ?

    Pokud EU včas nezasáhne, varuje list, tykadla nenávisti a násilí zaškrtí Israel a dosáhnou do Evropy.
    Cha cha cha , zaškrtí Israel ?
    Par fanatiku proti nekolika stovkam jadernych strel ? Pravil jisty general jedine demokracie na Middle East, ze pokud do toho nepujdou USA s nimi tak ze je zlikviduji sami. Treba Iran a podobne tridni nepratele...
    Takze poznamka o zaskrceni Israele je blabol a pro jedinou demokracii na Middle Eastu hracka :-)

    Protoze chci napred jemne tak nektere body vynecham ale jednu poznamku si jeste neodpustim.

    2. Propagece these, že osud Israele je určující pro osud Evropy; potažmo: vaše děti a vnuci budou u Jerusalema bojovat ne za Jerusalem, ale za Prahu (tohle já osobně považuju za nejobdivuhodnější výkon israelské propagandy a politického lobbování)

    Nepredstirej neznalost ze nevis ze to neni nic originalniho ale je to vypujcene od bolseviku kteri vsude hlasali a psali ze u Madridu se bojuje za Prahu, kdyz ve 30 letech sli bojovat do Spanel pro Frankovi.
    Takze nic noveho pod sluncem, jen to souzi trochu okopcili :-(
    Nejses Ty trochu jako Stwora? Napred ctenare vyprovokujes clankem a informacnim sluzbam pak uz jen staci sbirat komentare?
    Ale je "matter of fact" ze nektere pripady a internetove nicky umis svymi poznamkami a clanky spravne vytocit:-)
    God bless You

    OdpovědětVymazat
  2. Takze poznamka o zaskrceni Israele je blabol a pro jedinou demokracii na Middle Eastu hracka :-)
    Samozřejmě je to blábol. Ale funguje - plno lidí tomu opravdu věří! Zejména v souvislosti s bodem dva (ano, parafrasuji výrok, že u Madridu se bojuje za Prahu).

    To samozřejmě nic nového není, to nám lejou do hlavy už pár dekád. Nové je, že ten sluha NWO vůbec nezastírá, že my musíme udělat něco s výsledky egyptských voleb. Ne kvůli sobě, ale kvůli Israeli. Proč? Protože po něm přece přijdeme na řadu my! Ty nečteš Psa? Nevíš že hordy krvěžíznivých fanatiků v smrdutých ručnících stojí na hranicích civilisovaného (=západního) světa a klepou se touhou po vraždění? A první je na řadě Israel! Nejvyšší čas, aby Andy sňala ze zdi pušku a podla ji synovi se slovy: "Jdi!"

    OdpovědětVymazat
  3. Samozrejme, ze zapad doufa, ze na S. Vychode zvitezi demokracie a ne islamska theokracie. Chceme, aby to byla demokracie moralni a otevrena. Nechapu co na tom vidite cynickyho? Bude samozrejme zalezet pouze na Egyptanech pokud si zvoli sanci na lepsi spolecnost, nebo se sami uvrhnout do totalitniho islamskeho marasmu. Vodniku, vy jako krestan byste mel uz jen z moralniho hlediska horovat za sekularni system v Egypte. Uz ted tam totiz poradaji hony na kopty. Nemohu si pomoct, ale pripada mi, ze vase nazorova demagogie na tema Israel/S. Vychod/islam nabyva temer patologickeho charakteru. habr

    OdpovědětVymazat
  4. Habr: klíčovým thematem článku je, že Západ/EU se má postarat o to, kdo má v Egyptě vyhrát volby; cynické mi připadá, že se to říká zcela nezkrytě.

    Vše ostatní je věcí názoru, který máme oba každý jiný, i když ani mně se nelíbí, když v Egyptě utlačují Kopty (ale nemyslím si, že máme právo je proto humanitárně bombardovat).

    OdpovědětVymazat
  5. Vodníku - naopak! Kéž by se psalo takto otevřeně častěji! Není nic nenormálního mít určité zájmy a prosazovat je. Vadí mi pokrytectví, jež tyto zájmy popírá a hlásá něco naprosto jiného.

    Kdyby dejme tomu bylo řečeno "mydlíme Libyi, páč chcem její ropu", tak se mi to sice taky nebude líbit, ale bude to alespoň poctivější, než jasná lež ohledně "ochrany civilistů".

    OdpovědětVymazat
  6. Yamato: svým způsobem máte pravdu, bylo by to poctivější. Jenže podstatnější je nesrat se jim do jejich světa. Tohleto "prosazování zájmů", navrch ne evropských, je tak stupidní a kontraproduktivní, že se jednoho dne budeme divit!

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle "nesrat se" je pěkná idea, ale odvážím se tvrdit, že zatím v historii nebyla uskutečněna.

    OdpovědětVymazat
  8. Nebyla. Ale jednou s tím někdo začít musí. Taky ještě nikdy v historii neměl člověk možnost zničit zeměkouli nebo kommunikovat s někým na druhé konci planety jako by seděl ve vedlejší místnosti. Třeba se to nepovede, ale to není excuse pro to srát se dál a dál.

    OdpovědětVymazat
  9. Pri statisicovych demonstracich v Kahire demonstrovaly i zeny, mnohe poprve v zivote takto svobodne na verejnem namesti.
    Ty modernejsi dokonce bez zahaleni, coz uz samo o sobe je na tamnejsi zvyky odvaznost. Nebylo to bez rizika. Vpomenme si na americkou jurnalistku, ktera byla v davu znasilnena muslimy, zachranena jinymi demonstrujicimi zenami.
    Uz je dosti tohoto pravekeho barbarstvi, zijeme v 21. stoleti a nastala doba pro emancipaci v sekulerni spolecnosti. Osobne se angazuji, aby egyptske zeny dosahly lepsiho mista v jejich spolecnosti. Zavedeni sharie by zeny strhlo zpatky stovky let.
    Nikdo se "nesere" to egyptske politiky, ale je uplne pravoplatne, uz z hlediska moralniho, abychom pomohli opozici proti Muslimskemu bratrsvu.

    Egypt neni v silne posici hospodarsky a je zavisly na pomoci zapadu, jen USA rocne venuji nekolik miliard dolaru na ekonomickou pomoc. Mahmoud Ezzat uz hazi prupovidkami Velky a Maly satan, jemu samozrejme nikdo pomahat nebude.

    Nektere smery v USA by nechaly vyhrat Muslimske bratrstvo a pak jen pozorovaly, jak talibanska vlada vrazdi a terorizuje sve obcany. Pripoustim, toto by byla nazorna demonstrace zhoubnosti islamu a perfektni odhaleni prave tvare mirumilovneho nabozenstvi, ale za jakou cenu, tisice nevinnych zivotu...

    OdpovědětVymazat
  10. Sice tím asi ani vám ani sobě body nepřidám, Vodníku, ale stojím za vámi. Což neznamená, že by notný kus pravdy neměl i Yamato-san, ale ta vaše jde více k jádru pudla.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>