středa 13. července 2011

Senátor Štětina opět na pranýři

Známý český fanatický sionista Jan Schneider, bratr bývalého vyslance v Israeli a nyní náměstka ministra zahraničí Jiřího, se už kdysi dostal do hledáčku Lucerny Wikipedie. Tentokrát si Jan Schneider vzal na paškál senátora Jaromíra Štětinu a musím rovnou říct, že s jeho textem souhlasím. Rovněž v diskussi pod článkem se stavím rozhodně na jeho stranu proti Vadasovi - zcela podepisuji jeho charakteristiku: "Oportunistou se člověk stává, když využívá příležitostí ku svému prospěchu. Štětina je oportunista: stále nahoře, jako korek, za každého režimu. Exemplární příklad!".

Nepochybuji ovšem o tom, že Schneiderův odmítavý postoj k Štětinovým aktivitám (najmě pokusům "upravovat historii") by nabral briskně jiný směr, pokud by se jednalo o "extremisty" z opačného pólu, jak už ostatně jednou v debatě na Délském potapěči dokázal. Nicméně pokud Pravda a Láska začíná zatápět Štětinovi, mohlo by to být znamením, že jeho dnové jsou sečteni.

7 komentářů:

  1. A to by me zajimalo vp. Vodnik, co byste rekl o me, lotrovi z Bucace, ktery uz prezil 5 rezimu, z toho 3 genocidni. Doba Vas nauci.

    Motivaci tech lidi jako muze byt pan Stetina lze tezko posuzovat. Individualni zkusenost funguje jinak nez dejepis. Kdyz ale zacnou pachat svymi skutky prikori na ostatnich, je spravne se jim branit.

    Utoky na sionismus byste si ale mohl v tomto kontextu odpustit, to pouze odporuje Vasim tvrzenim.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám na věc jiný názor, v.p.Kreutzfeld; ovšem já jsem přežil - zatím - jen jeden totalitní régime a to už ne genocidní. Nicméně i když bych připustil nějakou takovou taktiku přežívání, kdy jdou principy a ideály stranou, pak je jaksi vkusnější netlačit se za každou cenu na výsluní, "být nahoře". Ale agent StB, bojující za zákaz strany, kterou pomáhal držet v sedle svou spoluprací, to prostě nespolknu.

    Vaší poslední větě nerozumím: co odporuje mým tvrzením? A kde útočím na sionism? Ne, že bych to nedělal, ale zrovna tady jsem ho nechal stranou. Že je Schneider to, co je, to není nějaký můj dojem nebo pазоблачение, nakonec to popsal Peters, ale šlo mi na tomto místě spíš o to, že i s ideologickým nepřítelem mohu souhlasit v jiných záležitostech. Na rozdíl od doktor Věry Tydlitátové, která by neposlala israelským sirotkům ani pětník, když by tu sbírku organisoval Báthora nebo Bartoš.

    OdpovědětVymazat
  3. "pak je jaksi vkusnější netlačit se za každou cenu na výsluní"

    O tom jsem taky uvazoval. V tom s Vami souhlasim. Lepsi je se sehnout, ale pak se zase narovnat. Stetina se ale narovnal moc brzy.

    "kde útočím na sionism?"

    Vy jste oznacil Jana Schneidera za fanatickeho sionistu.

    OdpovědětVymazat
  4. Stetina se ale narovnal moc brzy
    U lidí tohoto typu nelze ani říct, jestli jsou právě rovní nebo ohnutí. Plavou furt nahoře jako korek, jak správně popsal Schneider.

    Vy jste oznacil Jana Schneidera za fanatickeho sionistu.
    A není jím snad? V tom se tentokrát výjimečně shodnu i s Petersem. Když o někom napíšu, že je fanatický pravoslavný, útočím tím snad na pravoslaví?

    OdpovědětVymazat
  5. Leon Kreutzfeld25. srpna 2011 v 9:42

    Tak jsem koukal, ze senator Stetina byl na pohrbu tomu Masinovi. Stoji tam na nejake fotce hned za rakvi.

    OdpovědětVymazat
  6. Padouch nebo Štětina, my jsme jedna rodina.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to fotografie 7/9.

    Někdy si říkám, že taková hroší kůže má v sobě cosi imposantního. Něco jako Bartákova okázalost vlastní amorality.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>