sobota 3. září 2011

"Konspirační theorie" bude možná následovat "antisemitism"

Zdá se, že osud termínu "antisemitism" jakožto profláklé nálepky s účelem umlčet debatu bude následovat i další "umrtvovač debat" - "konspirační theorie". Už jsem na toto thema psal před dvěma lety na Lucerně. Zdá se, že účel, k němuž se termínu "konspirační theorie" používá, se stává předmětem veřejné debaty, což by mohlo znamenat, že jeho účelové zneužívání zpívá svou labutí píseň.

7 komentářů:

  1. V tom pripade je nutne pripomenout znama data, podle kterych konspiracni teorie prestava byt teorii. Jen proto, ze media cilevedome zamlcuji jiste detaily, neznamena, ze jde o vymysly. Staci vyhledat verohodne zdroje na ktere se po urcite dobe zapomina.

    OdpovědětVymazat
  2. Čítankové nálepkování předvedla Andy na Nautilu, když zcela veřejná a známá fakta označila za konspirační theorii.

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes v druhém díle označil Daniel Solis za konspirační theorii officiální versi o 11. září.

    OdpovědětVymazat
  4. nějak ti, Hastrmane, nerozumím, pod kterou vaši konspirační teorii spadá to, že Romea je typická nezisková organizace? Utrácení peněz za nesmyslné, nečitelné a zcela zbytečné projekty je základní atribut státních podniků a organizací, to není žádný podvod. Čím se Romea liší od například Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, tedy kromě toho, že méně škodí?

    A musím se ohradit proti tomu "veřejná a známá fakta". Nemohu prostudovat všechno a i kdybych mohla, Zvědavec by mezi to nepatřil, přenechávám ho primitivům. Nicméně jsem na tvůj odkaz nahlédla, z něj na IDnes a mohu s Romea jen souhlasit.
    Zrovna před několika minutami v televizi reportér pronášel věty..."demonstrace proti nepřizpůsobivým občanům" atd..přitom nevídaný bordel ve Šluknovském výběžku dělají už několik dní náckové ruku v ruce se "spořádanými občany" a kdyby je neudržovala v mezích slovního násilí policie v brnění, tak už by chudáky cikány ta horda roztrhala. Tak co to ten reportér mele, to ti demonstranti se nepřizpůsobili, ne cikáni:))

    A nenálepkuj

    Andy

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/ve-varnsdorfu-se-bude-grilovat-hlasi-vudce-nepokoju_211266.html

    :))) skvělý vůdce

    OdpovědětVymazat
  6. Andy: jestliže nějaká organisace inkasuje x millionů a není schopna ani sprovoznit webové stránky, musím ji považovat za podvodnou; pokud je to, jak píšeš, v Česku standard, tak je to notoricky známé i bez Zvědavce. A jestli škodí Romea méně? Inu, nějaký cikán v Novém Boru věřejně tvrdil, že za ten mačetový útok může barmanka - on sice snad nemluvil za Romeu, ale Romům uškodil dost...

    Jakou jsi dostala nálepku? Nálepku nálepkovačky? A co jiného než nálepkování je označit nepříjemná a nevhodná fakta za konspirační theorii. Jenže tak, jako přestává zabírat vyčpělá nálepka "antisemitismu", přestane možná brzo fungovat i "konspirační theorie"...

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě Andy: tady jde o odpor většiny lidí, nikoli nějaké extremisty nebo nácky (ty je možná nejvíc vidět a slyšet). Na osobě vůdce už tedy vcelku nezáleží...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>