středa 16. listopadu 2011

Lež na chůdách

Jak vidno, krátké nohy nemají všechny lži. Některé je mají delší (například o tom, že kommunism je něco původem ruského). A jiným pro změnu - v zájmu jejich udržení - nasazují media po opakovaném provalení chůdy, aby byly použitelné; nakonec ovčan toho moc nenačte a nenapřemýšlí, liberální kapitalism mu k tomu nedává moc času...

Takovou lží je například "Ahmadínežádův výrok" o "vyhlazení Israele z mapy světa". Tuto řeč pronesl Ahmadínežád 26. října 2005. Od té doby se opakovaně ozývali nejrůznější odborníci a upozorňovali na zkreslení výroku (IMHO nejznámější od prof. Juana Cole-a a fejetonisty z The Guardian Jonathana Steele-a). Ačkoli je tato falsifikace pro všechny, kteří se o to zajímají, už dávno provalená, přicházejí nestydatá media zas a znovu se svou stokrát opakovanou lží. Naposledy Petr Placák 14. listopadu t.r.: "Jak se může svět bránit režimu, který usiluje o zbraň hromadného ničení a současně otevřeně hlásá, že smete jiný stát z povrchu zemského?" (mrzí mě, že se můj dobrý známý zařadil mezi ty, kteří připravují Třetí světovou válku).

Co na tom, že den před tím Lukáš Beer upozornil na to, že se za zfalšování tohoto citátu officiálně omluvila německá televise ZDF a přiznal ho Der Spiegel? Co na tom, že jediný stát, který v té oblasti permanentně vyhrožuje jinému státu válkou, je Israel? Ovčan musí být zmasírován, třeba lží, aby - až začnou padat první bomby na Írán - křičel podle přání masseurů, že to tak je správně, že je to nevyhnutelná obrana a už nikdy jako ovce!

64 komentářů:

  1. Mate zkreslene informace, Vodniku.
    Kdo tohoto casu vola po zniceni islamskeho rezimu v Iranu neni vubec Israel, ale u nas velmi silna iranska lobby, ktera se sklada z exulantu po iranske revoluci. Toto je perska, shahova elita, uspesna a uznavana. V arabskem svete jsou to Saudi, co si preji prevrat v Iranu.
    Israel zbytecne nemluvi, ale jedna.

    Co v Evrope presentuji verejnosti moc nesleduji, neb jsou vzdy trochu pozadu.
    Rec Ahmadinejada v roce 2005 se jiste muze vykladat jako hrozba o smazani z mapy, ackoliv to Ahma tak polopate nerekl.
    Toto je jeho projev v anglictine:
    ..."Our dear Imam (referring to Ayatollah Khomeini) said that the occupying regime must be wiped off the map and this was a very wise statement. We cannot compromise over the issue of Palestine. Is it possible to create a new front in the heart of an old front. This would be a defeat and whoever accepts the legitimacy of this regime has in fact, signed the defeat of the Islamic world. Our dear Imam targeted the heart of the world oppressor in his struggle, meaning the occupying regime. I have no doubt that the new wave that has started in Palestine, and we witness it in the Islamic world too, will eliminate this disgraceful stain from the Islamic world.[....."

    Jinymi slovy, mluvil o okupujicim rezimu, ktery je spinavym flekem v islamskem svete...

    Toto uz je davno vysvetlene a prekonane, neb Ahma uz prisel z novymi, lepsimi vyroky, kde zcela bezostysne slibuje-hrozi celemu svetu, ze se musi nastolit novy svetovy poradek, samozrejme pod islamskou virou....
    NWO jako usite....:-)

    P.S.: Mazace upozornuji, ze si prispevek kopiruji pro eventualni znovuzobrazeni....

    OdpovědětVymazat
  2. "Toto uz je davno vysvetlene a prekonane, neb Ahma uz prisel z novymi, lepsimi vyroky.."

    Presne tak. Ten kokot uz toho nakecal tolik, ze by to na par ohnivych holubic miru uz rozhodne stacilo. Myslim, ze by to na skodu nebylo a to cim driv tim lip. Muze se lehce stat, ze by neco takovyho bylo povzbuzenim pro vnitrni iranskou opozici, ktera by pak s trochou stesti mohla s presidentem i jeho klerikalni bandou fanatiku pekne zatocit. Je jich tam dost, co jim ten rezim leze krkem. Co se Ahmadinka a jeho ajatolahu tyce tak ti by taky neprisli zkratka, nebot je pravdepodobny, ze by ten dvanacty imam, na kteryho tak touzebne cekaji mohl konecne vylezt ze studny. Chudak toho musi mit v tom vlhku uz stejne plny zuby.
    zmasirovany ovcan habr

    OdpovědětVymazat
  3. Daniela:
    Kdo tohoto casu vola po zniceni islamskeho rezimu v Iranu neni vubec Israel
    Já jsem ale nepsal nic o tom, že by Israel volal po "zničení íslámského režimu". Nic takového! Israel Íránu prostě vyhrožuje permanentně válkou! (to zas nedělají ti íránští dissidenti).

    Jinak pozadu jste Vy! Vámi uváděný anglický překlad Ahmadínežádova projevu je právě ten špatný a zavádějící, který všichni kritisují. Originální znění nelze vykládat jako hrozbu o smazání z mapy. Přečtěte si ty odkazy, nejsou to žádní muslimové, prof. Juan Cole je Ahmadínežádův kritik a odpůrce! Kurz und gut: media mávají bezostyšně touto profláklou lží dokonce poté, co to zkreslení uznal např. německý mainstream.

    Ahma uz prisel z novymi, lepsimi vyroky, kde zcela bezostysne slibuje-hrozi celemu svetu, ze se musi nastolit novy svetovy poradek, samozrejme pod islamskou virou....
    Jistě máte pro mě odkaz, že?

    Mazace upozornuji, ze si prispevek kopiruji pro eventualni znovuzobrazeni....
    Nehysterčete! Kdy Vás tu naposled někdo smazal?

    OdpovědětVymazat
  4. Habr: Ten kokot uz toho nakecal tolik, ze by to na par ohnivych holubic miru uz rozhodne stacilo.
    Jasně: pár desítek nebo stovek millionů mrtvol za kecy jednoho pošuka, který se nám nelíbí, to je v pořádku - nakonec to nejsou lidi jako my, ale nějací špinaví ručníkáři, těch nebude žádná škoda a aspoň se to tu na planetě trochu pročistí.

    Nikoli "zmasírovaný ovčan", ale rasista do morku kostí, který si toho ani není vědom...:-((

    OdpovědětVymazat
  5. Vodniku, co s tim ma co spolecnyho rasismus? Stovky milionu mrtvych, iranci nejsou lidi... To pisete vy, ne ja. Pokud civilizovany svet dopusti, aby mel Iran atomovy zbrane, tak splace nad vejdelkem, nebot pak se muze stat o cem mluvite vy neboli ta treti svetova. Nabozenskym fanatikum atomovky do rukou nepatri. A verit jim, ze maji atomovy prumysl vyhradne na energetiku muze jen clovek se sebevrazednymi sklony nebo nekdo skutecne naivni. habr

    OdpovědětVymazat
  6. Stovky milionu mrtvych,... To pisete vy, ne ja

    Myslíte? Mnou výše citovaná Vaše věta svědčí o opaku: nezdá se, že by Vás to vzrušovalo, když si ty ohnivé holubice míru "vysloužili". A debata o tom, komu atomovky do rukou "patří" a komu ne, by byla rozhodně zajímavá!

    OdpovědětVymazat
  7. "Pokud civilizovany svet dopusti, aby mel Iran atomovy zbrane, tak splace nad vejdelkem"
    Proc se dopustilo aby mel Pakistan atomove zbrane?
    Habr, kdy a jak Iran nekoho napadl? Vojensky utok na Iran bude stejny jako kdybych vas zastrelil jen proto, ze jste mel neprijemne reci. Uznavam, ze Iran az zbytecne provokuje. Tamejsi lid opravdu nemiluje islamsky rezim a bylo by lepsi jim pomoci nejakou revoluci i kdyz ne zrovna stylem "osvobozeni" Libye.
    Ovsem tady nejde o atomove zbrane ale opet o financni vysinuti z klubu svetovych lichvaru. Iranska olejova bursa prekazi. Podobne se provinil Sadam Husein i Kadafi.

    OdpovědětVymazat
  8. Oni generalove obcas na obou stranach vyhrozuji moznostmi, jak znicit nepritele, to patri k jejich retorice. Ale to nejsou vladni cinitele.
    Ahmadinejad je ale mluvci za cely Iran, je to on, co representuje tento system.
    Jeste k tomu patri k vlivne fanaticke sekte, ktera opravdu ceka na prichod Mahdiho, ktery ovsem prijde jen za katastrofalnich podminek ve svete, bezvychodne situaci na prelomu zniceni celeho sveta. Povera podobna Blanickym rytirum.
    Miliony mrtvych tato sekta ocekava, Allah uz si prebere, kdo pujde do pekla a kdo do nebe, lidska existence je podle teto viry vecna.. Pro atheisty toto zni jako fanaticke blaboleni, ale silenci s atomovkou uz by svet do reality privedli rychle..
    Iran jasne usiluje o prevahu v te oblasti a uz se ho zacly bat i jine arabske staty.
    Pakistan se do svetovych afer nemicha, jeho nemesis je Indie-Kasmir.Toto nas -zapad - neohrozuje...

    Proslovy jako tento, o novem svetovem poradku uz ano:

    "....Zaprvé, je naprosto možné zlepšit existující situaci ve světě. Nicméně je třeba poznamenat, že toho lze dosáhnout pouze prostřednictvím spolupráce VSECH zemí, abychom z existujících kapacit a ZDROJU dostali to nejlepší. Má účast na této konferenci je důsledkem mého uznání těchto důležitých otázek, stejně jako naší společné zodpovědnosti za obranu práv národů čelících hrozivému fenoménu rasismu, a abych byl zde, s mysliteli světa, s vámi.

    Zadruhé, maje na paměti neúčinnost stávajícího politického, ekonomického a bezpečnostního systému, je nezbytné zaměřit se na BOZSKE a humanitární hodnoty tím, že navážeme na skutečnou definici lidských bytostí založenou na spravedlnosti a respektu k právům VSECH lidí VE VSECH CAstech světa, a uznáme minulé křivdy, ke kterým došlo za minulého dominantního řízení světa,

    a podnikneme kolektivní opatření a zreformujeme existující struktury.
    ...celosvetovy rad..

    V tomto ohledu je klíčově důležité rychle ZREFORMOVAT struktury Rady bezpečnosti, včetně odstranění diskriminačního práva veta a ZMENY stávajícího SVETOVEHO finančního a monetárního systému.

    ..N W O !!!


    Drazí přátelé, vězte, že posun směrem ke spravedlnosti a lidské důstojnosti je jako rychlý pohyb v proudu řeky. Nezapomeňme na podstatu lásky a citu. Přislíbená budoucnost lidských bytostí je
    velkým aktivem, které může sloužit našim účelům společného budování nového světa.
    !!!!!!!!!!!!!!
    Abychom udělali ze světa lepší místo plné lásky a požehnání, svět bez chudoby a nenávisti, spojení rostoucího požehnání boha všemohoucího a spravedlivého řízení dokonalých lidských bytostí, spojme všichni při snaze
    dosáhnout takového NOVEHO SVETA v ruce přátelství....."

    N W O
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ....................................
    (Cely proslov na Zvedavci)

    OdpovědětVymazat
  9. Oni generalove obcas na obou stranach vyhrozuji moznostmi, jak znicit nepritele, to patri k jejich retorice.
    Vyhrožovat preventivním útokem a vyhrožovat odvetou je dost podstatný rozdíl. Pokud si ho nejste vědoma, radím Vám tuto debatu včas ukončit.

    Miliony mrtvych tato sekta ocekava,
    Mezi očekáváním a přípravou, popř. vyhrožováním realisací, je podstatný rozdíl: to první dělá Ahmadínežád a jeho sekta, to druhé Israel. Pokud si toho nejste vědoma, radím Vám tuto debatu včas ukončit.

    silenci s atomovkou uz by svet do reality privedli rychle..
    Črtání celé populace nějakého státu nebo regionu jako bandy fanatiků, kteří jsou s to klidně vyvolat sebevražedný atomový konflikt, patří k běžným stereotypům, šířeným medii za účelem vzbudit nenávist, hrůzu a odpor k muslimům jako celku. Např. v ČR, kde muslimové nežijí, to má celkem úspěch. Ale měl jsem za to, že tam, kde je muslimská menšina běžným jevem, tomu věří jen blbci.

    Ahmdínežádův projev jsem zběžně prolétl. Spousta z toho, co říká (o zločinech Západu) je pravda. Vy jste z jeho projevu vybrala jeho vise o budoucnosti světa, který si implicite představuje jako muslimský (šíitský), nikomu ovšem nevyhrožuje a nesnaží se svoje ideály nikomu vnucovat - na rozdíl od nás: takový Guy Peters Vám bezelstně řekne, že na šíření demokracie, třebas válkou, máme právo prostě proto, že je to to nejlepší a nejvyspělejší zřízení a tamním lidem prokážeme znamenitou službu. Představa nového světového pořádku podle Ahmadínežáda nemá ovšem nic společného s NWO, kterýžto terminus technicus označuje velmi konkrétní formu světovlády, jejíž příprava je nepokrytě v pohybu. V projevu nikde nikomu ničím nehrozí - ani válkou, ani "vymazáním z mapy".

    Summa sumarum, moje tvrzení, že media omílají falsifikovaný výrok za propagandistickým účelem, jste nevyvrátila. Pravdou je, že jediný kdo vyhrožuje, je Israel. Vaše slova, že "Ahma uz prisel z novymi, lepsimi vyroky, kde zcela bezostysne slibuje-hrozi celemu svetu", se ukázala být prázdným, z prstu vycucaným plkem!

    OdpovědětVymazat
  10. Kdyz uz chcete popirat iranskou hrozbu (proc ne, mame svobodu projevu), mel byste sve vyroky nejak dokazat vazeny pane Vodnik.

    Nebo se budete jen odvolavat na nemotorne preklady z perstiny, ktere publikovali Vam podobni? Mozna existuje video toho rozhovoru?

    Jinak se budu muset domnivat, ze se jedna jen o dalsi Vas skrek z jungle do tmy.

    OdpovědětVymazat
  11. Vážený pane Kreutzfeld, zdá se, že Evropou obchází strašidlo - strašidlo nacismu. A ne-li Evropou, tedy seriosními německými massmedii: Der Spiegel a ZDF uznali, že nemotorný překladatel z perštiny profesor Juan Cole a jemu podobní mají pravdu, zatímco motorná autorka prvního překladu pro N.Y.T. to zpackala, z čehož válkychtivá media dodnes profitují. Chápu, že Vám, Davidu Aronowitzovi, Alanu Dershowitzovi či Danielu Pipesovi se to nelíbí. Ale nic s tím nenaděláme ani my a zřejmě (zatím) ani oni.

    OdpovědětVymazat
  12. Nejvetsi strasidlo, ktere obchazi Evropou i jinde je strasidlo islamonacismu. habr

    OdpovědětVymazat
  13. Habr, kdy a jak Iran nekoho napadl? Vojensky utok na Iran bude stejny jako kdybych vas zastrelil jen proto, ze jste mel neprijemne reci.

    OdpovědětVymazat
  14. Irán napadl Brazílii v devadesátých letech, nic z toho nebylo, nemusím zde připomínat kauzu amerických rukojmích, dosud nevyřešenou a nepotrestanou, a v neposlední řadě podpora Hamasu a Hizbollahu, to jsou také válečné akty. Irán prostřednictvím Hizbollahu okupuje Libanon a prostřednictvím Hamasu zase Gazu. Izrael má více než jeden legitimní důvod na Irán zaútočit a přesto to nedělá. Íránský prezident je podezřelý z teroristického útoku a vraždy ve Vídni v 80. letech a rovněž podezření, že byl jeden z držitelů amerických rukojmích je více než důvodné a už za to by měl být v USA zatčen a postaven před soud. A přesto ho necháváme řečnit v OSN dštít oheň a síru proti svým imperialistickým nepřátelům a otevřeně jim vyhrožovat. Jak napsala Daniela, ten výrok o vymazání Izraele z mapy patří mezi jeho mírnější. Stačí se brobrat archívem MEMRI...

    BTW, znovu bych připomněl pravý význam názvu této země: Irán znamená v perštině země Árijců. Název země byl přijat v roce 1935 jako výraz vlezdoprdelismu nacistickému Německu a jeho fýrerovi...

    OdpovědětVymazat
  15. Vodnik007, kdyz povedu provokativni reci v hospode, tak se muze stat, ze dostanu pres usta. Proc by me ale mel za to nekdo hned odstrelit. Nezalezi na tom, jestli Iran nekoho napadl nebo ne. Svet nepotrebuje dalsi fanatiky ovladanou zemi, ktera vlastni atomovy zbrane. S. Korea a Pakistan uplne staci. Jde zatim pouze jen o to, aby se Iranu vyroba atomovych zbrani znemoznila. Neznamena to tedy zadnou genocidu jak se zde snazi namluvit Vodnik, ale o lokalni zniceni iranskych jadernych zarizeni. Ja osobne jakozto lidumil bych jim dal hodinu nebo mozna i dve na evakuaci. habr

    OdpovědětVymazat
  16. leho: Jak napsala Daniela, ten výrok o vymazání Izraele z mapy patří mezi jeho mírnější. Stačí se brobrat archívem MEMRI...
    Vy s tím zkresleným výrokem pracujete dál, jako by se nechumelilo. Jak si myslíte, že s Vámi bude někdo vážně diskutovat? Ani mi to nestojí za to, abych chtěl nějaké ty odkazy z MEMRI, neřku-li něco o napadení Brasilie(!!!). Ostatně že pro Vás byl, je a bude Israel v právu ať udělá doslova cokoli, o tom tady myslím nikdo z nás nepochybuje.

    OdpovědětVymazat
  17. Neznamena to tedy zadnou genocidu jak se zde snazi namluvit Vodnik, ale o lokalni zniceni iranskych jadernych zarizeni.
    Takovouhle idiocií se vyznačovali (já si ale myslím, že ji předstírali) ti, co připravili a realisovali válku v Iráku. "O jednoho lotra méně, to je hlavní!" říkali. Válčí se tam osmým rokem, statisíce mrtvých a situace je bezkonkurenčně horší než za Saddáma. Jestli si Vy myslíte, že by v Íránu zůstalo u zničených reaktorů, o.k., Vy jste jen habr. Ale i takový Panetta varuje, že by to bylo rošambo.

    OdpovědětVymazat
  18. Vodniku,
    neni pravda, ze zniceni iranskych jadernych zarizeni by nutne vedlo ke katastroficke valce, i kdyz pripustim, ze utok treba na zarizeni v Natanz by byl velmi riskantni.
    Prirovnavani iranske situace k Iraku velmi kulha, nebot prave Hussein se snazil vyrobit jadernou zbran a Israelci jeho zarizeni preventivne znicili. Vybombardovani irackeho nuklearniho reaktoru Osirak v roce 1981 k valce nevedlo a ani Saddama to zrejme moc nepostihlo--stejne neprestal prudit..

    MEMRITV jsou ciste informace z muslimskeho medialniho sveta bez jakekoliv propagandy, vrele doporucuji--ja se na tom serveru zajimam zejmena o zenska prava. Casto naprosto otresna videa...

    OdpovědětVymazat
  19. "Íránský prezident je podezřelý z teroristického útoku a vraždy ve Vídni v 80. letech"
    Podezrely?

    Ale Izrael je uzasne hodna zeme, hlavne kdyz se zapomina na demolici hotelu King David a podobnych incidentu, ktere nakonec svedli na jine.
    Zde ani nejde o podezreni, kdyz s s tim Izraelci radi chlubi.

    OdpovědětVymazat
  20. Vodník007: Israel je jediná země, v jejímž čele stáli prokazatelní váleční zločinci a terroristé. Což sice neomlouvá Ahmadínežáda, ale i bez toho Daniela ani Leho neuvedli jediný Ahmadínežádův výrok, kde vyhrožuje Israeli napadením nebo opravdu zničením, "vymazáním z mapy".

    OdpovědětVymazat
  21. Já tedy nevím, co řešíme. Anglický překlad z perštiny:

    "As the Imam said, Israel must be wiped off the map," said Ahmadinejad, referring to the late founder of the Islamic Republic of Iran, Imam Khomeini."

    Vždyť to je víc než jasné. Až bude mít Irán atomovku, Izrael se prostě z té mapy vypaří a bude to...

    OdpovědětVymazat
  22. Nevím, co řešíte Vy, leho. Četl jste ty odkazy? Ten překlad, který uvádíte, je zkreslený. O tom můj post je.

    OdpovědětVymazat
  23. "Až bude mít Irán atomovku, Izrael se prostě z té mapy vypaří, odvětou se vypaří i Irán a máme zabité dvě mouchy jednou ranou."

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní: "Teraz som to povedal a tým som to aj dokázal!"

    OdpovědětVymazat
  25. Aha, jeho výsost, ze strachu a kvůli politické korektnosti neobviněný vrah a únosce, prezident Ahmaneřád vlastně řekl toto:

    "...okupační režim se musí stát historií..."

    ...jinak řečeno, jiná interpretace téhož výroku v podstatě se stejným významem. Docela dobře mne bavíte, páni vodníci...

    OdpovědětVymazat
  26. Pani Helen Thomas take rekla neco o okupacnim rezimu.
    Nerekla presne "...okupační režim se musí stát historií..." ale zminila se o okupantech z Polska a Ruska.
    Pravych Zidu, kteri zili v Palestine pred 1947 se tyhle narazky netykaji. Ti pree ziji i v Iranu.

    OdpovědětVymazat
  27. Jaká paní Helen Thomas? Kdo je Helen Thomas, ona velí armádě, raketovému vojsku, platí si sama svůj jaderný program? Že o tom nic nevím...Jo, moment, to je ta pomatená novinářka. Nerozumím. Proč sem pletete Helen Thomas? Pomatených novinářů, co řekli plno blbostí, je plná planeta. Nechápu, proč bych měl poslouchat, co říká nějaká Helen Thomas...

    OdpovědětVymazat
  28. Pane Leho, koktate tu jako potrefeny brokovnici. Ze by nekdo mohl byt pomateny a presto dokazal karieru pres pul stoleti v prestiznich kruzich?
    Proc ji sem pletu? Ze se take jednou nekdo z takovych lidi odvazi neco rict na rovinu. Takovych je malo. Vite prece jak dopadl JFK. I Nixon dostal vyhazov za reci a Carter sklidil nadavky.

    She worked for the United Press and post-1958 successor United Press International (UPI) for 57 years, first as a correspondent, and later as White House bureau manager. She was a columnist for Hearst Newspapers from 2000 to 2010, writing on national affairs and the White House. She covered every President of the United States from the last years of the Eisenhower administration until the second year of the Obama administration. She was the first female officer of the National Press Club, the first female member and president of the White House Correspondents' Association, and the first female member of the Gridiron Club.

    OdpovědětVymazat
  29. Ne, kdepak potrefený je tady někdo úplně jiný. Já vím velice přesně, kdo je Helen Thomas. Takový Walter Duranty byl svého času jeden z nejprestižnějších novinářů chlubící se Pulitzerovou cenou. Dnes je známo, že se jedná o jednoho z nejhorších lhářů historie novinářského řemesla. Helen Thomas není o nic lepší.

    Vy oba Vodníci žijete v docela zajímavém virtuálním světě ne nepodobnému paralelnímu vesmíru. V mém vesmíru Nixon zaplatil hlavně za to, jak se provinil proti soudruhům coby člen HUAC, když odhalil Algera Hisse coby komunistického agenta na postu hlavního poradce FDR. To mu soudruzi novináři nemohli odpustit a ušili na něj Watergate o čtvrtstoletí později. Jak že to bylo v tom vašem paralelním vesmíru? Jaké řeči?

    A JFK, taky zajímavá historka. Stačí něco vědět o jeho vrahovi, L.H. Osvaldovi. Byl něklik let v SSSR jako politický uprchlík a bylo mu dovoleno se vrátit s ruskou Natašou, která měla za úkol ho hlídat a popřípadě použít až bude čas. Jenomže to byl magor a zastřelil JFK ve jménu Sovětského svazu když se to zrovna nejméně hodilo. Samozřejmě, budete argumentovat, že jeho kulka cestovala křížem krážem a že na něj střílela ještě armáda jiných agentů, těch co tahají za nitky, že. Jenomže Hitory Channel udělal velmi podrobnou rekonstrukci a zjistil, že vlastně je všechno dost jednoduché. Kulka neletěla křížem krážem, hezky přímo a byla jenom jedna a z jedné zbraně, z jednoho směru a poušť zmáčklá jením vrahem, magorem Osvaldem. Pro drtivou většinu znalých lidí je tohle moc nudné a ty konspirace jsou přeci o tolik zajímavější a vzrušující...

    OdpovědětVymazat
  30. jiná interpretace téhož výroku v podstatě se stejným významem.
    To prece nemuzete myslet vazne! To je proste uplne jiny obsah! Slovo "interpretace" neni totez co "preklad", v cestine urcite ne. To je jiny - a podle odborniku (kteri sami Ahmadinezada nemusi) spravny - preklad tehoz vyroku, s jinym (spravnym) vyznamem. "Rezim", ktery se "musi stat historii" se za zadnych okolnosti neda "interpretovat" jako "stat" ktery "musi byt vymazan z mapy".

    OdpovědětVymazat
  31. Leho: v cem lze Helen Thomas?

    Pokud její ústa se pohybují a vychází nějaký zvuk, tak lže jak tiskne. Nemám prostě čas tuhle ježibabu analyzovat...

    "Rezim", ktery se "musi stat historii" se za zadnych okolnosti neda "interpretovat" jako "stat" ktery "musi byt vymazan z mapy".

    Ono to může a vlastně v případě Izraele je jedno a totéž. Takže jde jenom o to, jak tomu chcete rozumět a ne co vlastně bylo řečeno. Fakta v tomhle případě jsou jasná a i činy velkého muže Ahmy. A v kontextu podpory teroristů Hamasu a Hizbolláhu, jejichž cílem je skutečné a fyzické zničení Izraele, je výrok nad slunce jasný...

    OdpovědětVymazat
  32. Nemám prostě čas tuhle ježibabu analyzovat...
    Je to Židule. Bacha, aby z Vás někdo neudělal briskně antisemitu!! ;-)

    Ono to může a vlastně v případě Izraele je jedno a totéž.
    Není! Ale může být. To už tomu ovšem dáváte svoje vlastní obsahy.

    Takže jde jenom o to, jak tomu chcete rozumět
    To jste téměř uhodil hřebík na hlavičku. Když řeknu, že leho je moudrý a silný muž a Vy tomu budete chtít rozumět tak, že říkám, že leho je idiotský chcípáček, tak Vám to nikdo nevyvrátí.

    OdpovědětVymazat
  33. ...že leho je idiotský chcípáček, tak Vám to nikdo nevyvrátí.

    Argument jak dělo. Naprosto nevyvratitelný a ukončující jakoukoliv diskuzi...

    OdpovědětVymazat
  34. To jsou zase perly...
    Jen zenska muze hodnotne posoudit, jestli je nejaky muz "idiotsky chcipacek". Proc se snazit neco vyvracet? Fakty mluvi za sebe.
    Vim, jak Leho vypada a ujistuji vas, dedulove, ze Leho chcipacek zadneho druhu neni...:-)
    --

    Je sice pravda, ze i vzhledove nezajimavy muz si muze vylepsit vseobecny dojem svou osobnosti--cestnym charakterem, vznesenym duchem, humorem a charismou.
    To se ovsem netyka nekterych zdejsich pravidelnych prispevovatelu...

    --
    Jo a Helen Thomas je sice semitka, ale arabska, puvodem z Lebanonu...

    OdpovědětVymazat
  35. Omlouvám se, že vstupuji do této diskuze, ale prosím vás, leho a Danielo, všimli jste si, že Vodník neřekl, že "Leho je idiotský chcípáček"? Došlo Vám, Danielo, že jste jen dokázala platnost dědulova výroku?

    Jo, jinak charisma není ona.

    OdpovědětVymazat
  36. Stary pane,
    ne, nerekl, ale ja jsem tomu tak rozumela, neb se mi zachtelo...:-)
    Proto neodpovidam primo Vodnikovi, ale vseobecne rozvadim muj osobni dojem.
    Ja dedulovi neodporuji v jeho uvaze, to nebyl smysl meho prispevku.
    Asi jako kdyz nekdo fotografuje realni Atheny. Medituje o upadku civilisace, ale ja, ctouci mezi radky, nabyla dojmu, ze author nejak teskni po dobe mythologickych bohu. Nemuzu za podivne asociace---jiste je spravnejsi pragmaticka argumentace, ze zkrze predstavu smradlavych odpadku cesta na vznosny Olymp nevede ...
    (Ano, vim, ze v Athenach maji Acropolis, to jen, abyste se zase neco nedomyslel vy...:-)
    Slovo charisma je reckeho puvodu a znamena dar urcite tajemne noblesnosti..Uz toto potvrzuje muj nazor, ze pravopis cizich slov ohledne "s" a 'z" je nejlepe brat z anglictiny..
    Povahova vlastnost - charisma - TO, ONO, ... to je pak stejne jako v anglictine. ..Rozumne opravy beru na vedomi, diky...

    OdpovědětVymazat
  37. Trochu jste to zamotala, takže:
    1. Vodníka jste obvinila neprávem
    2. Angličtina neangličtina, je to prostě charisma,-atis, n.

    OdpovědětVymazat
  38. ...leho a Danielo, všimli jste si, že Vodník neřekl, že "Leho je idiotský chcípáček"?

    Debata řekl-li Ahma to či ono je pro mne skončena.

    Co řekl či neřekl Vodník: On napsal co napsal a já to čtu černé na bílém. Odmítám se bavit o kontextu, co řekl a neřekl a jak to myslel, stejně co řekl a jak to myslel váš hrdina velký prezident země Árijců Ahmadenineřád. Děkuji velice a bylo mi ctí se pobavit s ..., no, nechci nadávat a budu tzv. "slušný", že ano...

    OdpovědětVymazat
  39. :-))) no díky za potvrzení toho, co píšu nahoře! Prostě nepřesvědčí a nepřesvědčí! A ne proto, že bych psal nesrozumitelně: Starý pán přesně pochopil, co chci říct - a není to žádný antiameričan nebo Ahmadínežádův fanda.

    OdpovědětVymazat
  40. Leho, ty seš opravdu úplně vygumovanej kokot.

    OdpovědětVymazat
  41. Leho, ty seš opravdu úplně vygumovanej kokot.

    S tímhle se taky vůbec nedá argumentovat. Nicméně, od vás, Starý pane, mne vaše nadávka velmi těší a rovněž mne ještě více pobavila. Děkuji zdvořile...

    OdpovědětVymazat
  42. Jenže, úchyláčku prznící irácké chlapečky, tedy leho, argumentace ztratila smysl, když jeden debil tohle "To jste téměř uhodil hřebík na hlavičku. Když řeknu, že leho je moudrý a silný muž a Vy tomu budete chtít rozumět tak, že říkám, že leho je idiotský chcípáček, tak Vám to nikdo nevyvrátí. "

    interpretoval takto: "leho je idiotský chcípáček"

    a ještě dodal toto:
    "On napsal co napsal a já to čtu černé na bílém. Odmítám se bavit o kontextu"

    Jenom ten blbej nájemnej vrah potvrdil, že v USA je stále občanem čtvrté kategorie a rozjíždí se statečným podřezáváním žen a przněním malejch chlapečků.

    OdpovědětVymazat
  43. "On napsal co napsal a já to čtu černé na bílém. Odmítám se bavit o kontextu"

    Prece se nebudou zapletat do tema ktere nemohou vyvratit. Radeji zdrhnou, jako vzdycky!

    OdpovědětVymazat
  44. Vodnik007: no ono se to hodí, rozumíš? "Ahmadínežád řekl, že Israel by měl být vymazán z mapy. Odmítám se bavit o kontextu." A je vymalováno...

    OdpovědětVymazat
  45. Nezlobte se na me panove, ale dejte si time out. Musim se zastat pane leho. On je primy a rovny chlap, ktery ma jasno, takze s nim musite mluvit primo a rovne. Nejaka ambiguousni tvrzeni s kvalifikujicimi predpoklady, to je v takovem pripade rana dykou do zad.

    Navic je to American, tzn. ze nemusi mluvit cesky uplne dobre. Ja po 56 letech v zahranici taky casto nerozumim, o cem se tu bavite.

    Veta "Když řeknu, že leho je moudrý a silný muž a Vy tomu budete chtít rozumět tak, že říkám, že leho je idiotský chcípáček, tak Vám to nikdo nevyvrátí." je pomerne slozita, s germanistickou grammatickou stavbou a neni jasne co tim author myslel. Nemuzete to vp. Vodnik vyjadrit strucne a jasne?

    OdpovědětVymazat
  46. Jejich sympatie chápu, Minderbinder, voni taky nejdřív řeknou úrok 6% a pak řikaj "Říkal jsem 60%". Ale kdyby von ten nébich v našich službách řekl: "jé, no tak jsem se překoukl a nevšiml jsem si...", tak by to člověk vzal, to se stane každýmu, nejen ňákýmu blbýmu gójovi. Ale když on na to vyjede takhle, no tak to pak nemůže nebejt za blondýnu v kanadách.

    OdpovědětVymazat
  47. No tak ho nechaj bejt Dreyfuss, to se stane kazdymu. Ja kdyz jsem tenkrat rekl, ze si jdu pro vazelinu do skladu, tak Voni taky tomu rozumeli uplne jinak.

    OdpovědětVymazat
  48. Jenom ten blbej nájemnej sexualni uchylak z pomocne skoly potvrzuje, že v ceske kotline je stále občanem čtvrté kategorie, neustale bolestive nadrzeny, rozjíždí se squirt pornem, sni o vyřezáváním ženskych rodidel a sadistickem prznění dvoumesicnich holcicek v plzenskych jeslich...

    OdpovědětVymazat
  49. Hm, to připomíná odpověď ortopedů anesteziologům ...

    OdpovědětVymazat
  50. Přiznávám, že už mě to napadlo, vp. Kreutzfeld, že vina je na mně, konkrétně na překombinované větné stavbě. Sice jsem v exilu déle než Leho, ale patrně mám víc kontaktu s češtinou. BTW, v čem spatřujete germanistickou grammatickou stavbu?

    Přiznám se také, že na pokus o jednodušší vyjádření své úvahy nemám čas ani náladu.

    OdpovědětVymazat
  51. Starý pán: jakou odpověď? To neznám...

    OdpovědětVymazat
  52. Původní:
    http://www.youtube.com/watch?v=q0S5EN7-RtI&feature=player_embedded

    Odpověď:
    http://www.youtube.com/watch?v=gG8rE46Jj6c&feature=related

    jednou to tu už proběhlo.

    OdpovědětVymazat
  53. Slovickareni a dohadovani se o presnem vyznamu a mineni vyroku Ahmadinejada je jen jeden aspekt, ktery p.Vodnik vyzdvihl. V podstate je to pokrytecka "ferovost", se kterou rozhorcene vyzaduje tolerantnost vuci iranskemu rezimu..Falesne a jidasske proslovy zrejme papa i s navijakem, naprosto ignoruje CINY.
    Jeden takovy cin, akt pratelskeho umyslu iranskeho vedeni jsem zrovna pozorvala na vlastni oci na TV. Tisice Irancu pod vedenim radikalnich studentu napadli britske velvyslanectvi v Teheranu a naprosto je zdemolovali. Toto je barbarsky akt nerespektujici zakladni svetove zakony civilisovaneho sveta. Slysela jsem i rev : "Death to England !"
    Naivni a protizapadne zamereni nemaji omluvu, toto je jasny, neopravneny, agresivni akt proti jinemu statu.
    A proc to vubec uvadim, kdyz i v CR by to melo byt ve zpravach?

    Na vlastni oci jsem videla, jak iransti policiste netecne besnicimu davu prihlizeli !
    V totalitnim rezimu to znamena jasnou podporu!!!!
    A nejen to !! V teze dobe hlasilo teheranske radio, ze proti demonstrantum, (sice pravem rozcilenych nad sankcemi Britu), se musi v ramci verejneho poradku zasahovat.. LEZ V PRIMEM PRENOSU !!! !!!
    Zasahli az po nekolika hodinach, az se svet dozvedel o jejich "protestech", kdy uz byla ambasada znicena...
    To je manipulace a podlost prvniho radu..

    A ted se muzeme poklidne vratit k mirovemu projevu zastupitele iranskeho demokratickeho rezimu, vazenemu presidentu, panu Ahmadinejadovi...:-))))))))))

    OdpovědětVymazat
  54. Danielo, jaká je souvislostmezi zkreslením Ahmadínežádova projevu o Israeli s útokem íránské luzy na britskou ambasádu? Děkuji za vysvětlení.

    OdpovědětVymazat
  55. Souvislost neni, zde nehledam souvislosti--muj posledni prispevek je pohotovy, fakticky priklad nove iranske lzi, manipulace a jejich zkreslovani reality.
    Jestli zkresluji ceske noviny, nu, to neni tak dulezite, jako kdyz zkresluje Ahma a spol... Ceske noviny a blogeri svetovou politiku nezmeni, ale pratelske KECY AHMY, ktere NEODPOVIDAJI CINUM, ano...
    V tomto at si kazdy najde sam sve body souvislosti....

    Ja jsem jako prvni reagovala na clanek, - v prispevku podavam oficialni versi a postoj Irancu a souhlasim, ze to Ahma takto po lopate nepodal.. V americke televisi pri rozhovoru rekl, ze minil "demise"- odchod, rozpad sionistickeho, okupacniho rezimu. A jakpak by to implementoval? Pry referendem vyhostenych Palestincu, kteri by se pak podle jejich prava ujali po "dobrem" ci po "zlem" vlady v cele Palestine..To si jako nekdo zdraveho rozumu mysli, ze by prebirani Palestiny slo po "dobrem"? I tento vyrok Ahmy se da vykladat jako hrozba statu Israel, neb jeho-jeji demokracie je primo spjata s zidovstvim, narokem na pudu a suverenitou..

    Ceska media zrejme uzivaji vyrok, ktery sice neni uplne presny, ale v podstate zahrnuje mnoha tvrzeni a projevy iranskeho vedeni.
    Kdo se nad ceskym prekladem vyroku rozciluje jsou zejmena nepratele Israele, vecni kverulanti zapadniho systemu a casto i tajni obdivovatele teroristicke casti islamu. Souvislost ciste nahodna...:-)

    A nepiste, jak si ja mam vykladat barbarske a agresivni chovani, kdyz zrovna vy vase osobni vyklady primo propagujete.
    Vas clanek je ciry vypis dojmu.. Subjektivni vnimani.
    Po rozhorceni nad "lzi" hned prejdete na vlastni pisecek a agendu, kde probirate fantasticke shrnuti o tom, jak jsou nespravne prelozene vyroky Ahmy prostredkem k masirovani obcanu a odvazne, bez jakychkoliv dukazu, vyvozujete nejakou psychickou pripravu na bombardovani...

    Ponizeni velmoce za financni sankce nezacala iranska luza, ale orchestrovala to ideologicka elita...Existuji dukazna videa z mobilu, jenze bezpecnost iranske oposice je prednejsi....

    OdpovědětVymazat
  56. Jak znamo, neni dulezite, co Ahmadi Nejad rekl, ale ze to rekl on, Nejad. A je neoddiskutovatelnym faktem, ze ackoliv rekl neco jineho, ze to myslel tak, ze vymaze Israel z mapy. Co si o tom mysli nejaci peacenici a kverulanti neni dulezite.

    OdpovědětVymazat
  57. Souvislost neni, zde nehledam souvislosti-
    Čili argument na odvedení pozornosti od faktu - IMHO jasně a dávno dokázaného - že A. neřekl to, co mu ještě 14.11. vložil do úst Petr Placák. Nějaké poukazování na nesouvisející okolnosti je argument typu "a vy zas lynchujete černochy".

    A nepiste, jak si ja mam vykladat barbarske a agresivni chovani,
    To někde píšu???

    Vas clanek je ciry vypis dojmu.. Subjektivni vnimani.
    Ne. Můj článek je o tom, že media nestydatě omílají nepravdivý výrok; to lze prohlásit za prokázaný fakt. Že je to příprava na válku proti Íránu, to je moje subjektivní vnímání, ano; kupodivu se shoduje se subjektivním vnímáním celé řady lidí, které nepovažuji za blbce...

    OdpovědětVymazat
  58. Vp. Kreutzfeld, ještě že Vás Daniela a Leho mají!...:-))

    OdpovědětVymazat
  59. No a tak nejaky placaty pisalek spolu s jinymi vklada do ust Ahmovi neco, co nerekl. Zprava stara nekolik let..No a co---copak jsou lidi odkazani jen na zpravy v Cesku?
    Uz donekonecna opakuji, ze to je jen jeden z vyroku, kterymi prudi proti zapadu..Konference o zpochybovani holokaustu... Provokacni proslov v OSN o novem svetovem poradku prekonal nejvetsi nadeje valecnych jestrabu... Musime si holt pockat, az Ahmadove nastvou co nejvice statu, nejen USA a Israel. Incident s Britanii je dalsi hrebicek, ted hrozi i vcelku neutralnimu Turecku:

    """"""Iran threatens to bomb Turkey if U.S. or Israel attack ..."""
    ... General Amir Ali Hajizadeh, of Iran's powerful Revolutionary Guard, threatened to target Nato's missile defence shield in the neighbouring Turkey...."""
    Utok na Nato spojence by Evropanum pericka nacechralo, ze. A co ty masy tureckych uprchliku, aj aj...... Ale ten general to tak jiste nemyslel, nesmime si to vysvetlovat spatne...:-)

    ----------
    Hlupackove si nedovedou predstavit, ze mozna existuji plany jak znicit iransky rezim bez jakekoli ucasti Israele. Jak rekli americti predstavitele, vsechny moznosti jsou na stole. Od diplomatickych az po jine...

    OdpovědětVymazat
  60. No a tak nejaky placaty pisalek spolu s jinymi vklada do ust Ahmovi neco, co nerekl. Zprava stara nekolik let..No a co---copak jsou lidi odkazani jen na zpravy v Cesku?
    Zajímalo by mě, jestli byste stejně reagovala, kdyby někdo vložil něco, co neřekl, do úst Netanyahuovi nebo Peresovi. Opakovaně a po několik let, za průhledným účelem...

    OdpovědětVymazat
  61. Ale vzdyt ja reaguji..:-)

    Ruzni anti-anti Netanyahuovi vcelku nevkladaji do ust neco, co nerekl...Podjati anti-zidi jdou totiz hned po krcni tepne, coz se v praxi projevuje hlaskami, ze Netan lze .. Jak, kde, co rekl--to se zasadne neresi, neb on je proste lhar.
    Viz vas nedavny clanek o Sarkozym---"Kdyz se dva smejdove..."..
    Z takovych perlicek maji zidobijci velikou radost, zvlaste, kdyz neco takoveho prohlasi president s zidovskymi koreny, ze.. O nejkou objektivitu, jako se ptat, o jakou ze netanyahskou lez jde-- neprijde vubec na mysl. Zde je prece vinik uz predem jasne usvedceny !!! Ale u Ahmy to neeee, to je jina. U nej se rozebira vse tak, aby se nasla, byt slaboulinka skulinka, ze Ahma je vlastne uprimnym politikem...:-)

    U nas se schyluje k volebnim primarkam a tak u teto prilezitosti diskutovali Ron Paul a N.Gingrich o pristupu k totalitnimu rezimu v Iranu. Paul
    je proti sankcim proti Iranu uz dlouho a misto nich by Ahmadum nabidl pratelstvi.
    Coz udelal oficielne, verejne, ale z iranske strany slysime HROBOVE TICHO. Ajatolahove totiz R.Paula take moc nemusi, protoze je krestan a ma jine chyby... (Takto primitivne by se Zidi nezachovali, pro ne by to byla prilezitost k dialogu, jak prosazovat svou agendu...)..Podle vyzkumu verejneho mineni v televisni debate s Gingrichem, Ron Paul bidne prohral mimo jine, take jeho neopetovanym pratelstvim k Iranu.

    OdpovědětVymazat
  62. Podjati anti-zidi jdou totiz hned po krcni tepne, coz se v praxi projevuje hlaskami, ze Netan lze ..

    Sarkozy a Obama jsou podjati anti-židi a jdou Netanyahuovi po krční tepně??? (8O

    BTW, můj nedávný článek byl o tom, že americký president musí denně jednat s israelským premiérem, nikoli o lhaní politiků, které je notoricky známou samozřejmostí.

    OdpovědětVymazat
  63. Ne, statnici Sarkozy a Obama nejsou anti-zidi, ale jest to ukazka, ze uz na nejvyssich posicich existuje nevrazivost, ktera se v nizsich kruzich casto projevuje jako nenavist k Israeli..Ciliz spicka pyramidy, smer dolu, ma nizsi a niZsi uroven, az k tem, co hlasku o lhari radostne vyuzivaji i ke skakani na jugular vein...

    Kdyz je teda notoricky znama samozrejmost, ze politici lzou, jak pak se to shoduje s tim, ze Ahma mluvi pravdu ohledne jaderneho vyzkumu? Proc zrovna jemu, (politikovi po cely zivot), mame verit ????

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>