pátek 6. ledna 2012

Čtvrtníček: Havel! Veřejná anketa

Podpoříš i ty?

18 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld9. ledna 2012 v 10:05

    No jo, Ctvrtnicek! Zavidi, ze nedostal roli v Odchazeni, tak kali vodu. V Severni Koreji by ho za ty jeho vtipky davno povesili. A za komunistu taky nebyly banany.

    OdpovědětVymazat
  2. A hlavně: Tohle by si za komunistů nedovolil. Jestli tehdy nedělal anketu, zda dát synovi křestní jméno Husák, tak to nesmí dělat ani dnes.

    OdpovědětVymazat
  3. No jo, aby se tím banánem neudusili, Kreutzeld.

    OdpovědětVymazat
  4. To je prca, co?

    Zalozit si webku jen za ucelem delani si srandy z mozna naivnich, ale jiste slusnych a prejicich spoluobcanu je tak krasne cechackovsky vtipne..

    Co je cechackovstvi ?
    Posmesna krivarna je cechackovstvi.
    Nekoho "prechcavat" je cechackovstvi.
    Delat si srandu z jinych hodnot, ktere nikomu neublizuji, ale netolerantniho cechacka mocne serou, je priklad cechackovstvi.

    Cechackum zdar!!

    OdpovědětVymazat
  5. To je dosti smutne, ze si nejaky skodoliby clovek da praci poridit si webku k moralne hnusnemu cinu, coz je IMHO recese na Havla a zneuziva nezne lidske pocity ohledne narozeni ditete k tomu, aby si delal srandu. Je to hyenismus. Tak takovym volum se nelibi dnesni system? Vzdyt to je presny odraz jejich dusevniho marasmu...

    OdpovědětVymazat
  6. Ctvrtnicek je komik, Danielo, je tu od toho aby tropil zerty. Jestli jsou hloupe nebo ne, zalezi na vkusu. Ja sice tohle zrovna za vrchol humoru nepokladam, ale na druhou stranu nejsem vystaven klasicky ceske trapnosti a nesoudnym projevum truchleni. Moralita a humor jsou spise ve stavu umery neprimne, cim mene moralni, tim legracnejsi. A skodolibost je zaklad humoru - prvni se smal praclovek, kdyz jeho spolecnik uklouzl na bananove slupce.
    Spojeni s Havlem mi nemoralni neprijde (to spis bylo nemoralni to neumerne truchleni), jako "zert" mi to prijde dost blbe, tak trochu ve stylu "aktualne politickych" zertu z Dikobrazu. Muj vkus to neni, Vodnikuv viditelne jo, ale ...

    Harry Callahan

    OdpovědětVymazat
  7. Dekuji za vecne vysvetleni.
    To jsem nevedela, ze Ctvrtnicek je komik- malounko to zmirnuje muj nazor na jeho pokus o zert. Zert nicmene zlomyslny. Vadi mi delat si srandu z duverivych lidi a jejich uprimnych pocitu..Uz jich "souhlasi" pres dva tisice :-(

    Nenapadlo by mne si delat legraci z cernochu, kdyz zemrel Michael Jackson a ze ho pochovavali a masove truchlili dlouhych 10 dni.
    V ceskem Posazavi a mnoho roku zpatky, vesnicke pohrby byly take velice elaborantni spolecenske zalezitosti a nikdo to jako "tyjatr" nevnimal...

    Nu, kazdy ma jiny smysl pro humor....

    OdpovědětVymazat
  8. To by mě zajímalo, jestli v Posázaví sypali do řeky kytky když jim zemřel starosta obce. Máte nějaké zprávy z kronik?

    Jinak Čtvrtníček je známý poměrně drsným humorem. Na youtube se dají najít jeho pořady, ale pokud nejste obeznámena s kontextem doby jejich vzniku, asi se nepobavíte. Taková reklama na Škodu Henlein bez povědomí jak vypadaly reklamy na Škodu Grennline/Silverline Vám bude připadat dost křečovitá.

    OdpovědětVymazat
  9. "Vadi mi delat si srandu z duverivych lidi a jejich uprimnych pocitu..Uz jich "souhlasi" pres dva tisice :-("

    Obávám se, že ti souhlasící nejsou žádní důvěřivci, naopak dost dobře vědí, o co jde. Nejspíš volili i Járu Cimrmana za největšího Čecha.

    "Nu, kazdy ma jiny smysl pro humor...."
    No, tak než začnete lamentovat na upadlým českým humorem, tak se nejdřív podívejte třeba na Simpsonovi, kde si téměř v každém díle dělají srandu z neštěstí nějaké celebrity....

    OdpovědětVymazat
  10. Čtvrtníčkova "anketa" s jedinou povolenou možností "ano" si z Havla ani přímo nestřílí.
    To si myslím i já. Střílí si z idiotů, kteří mu udělali tryznu jako Stalinovi. Ostatně Čtvrtníček si dělá srandu (často za hranicí vkusu) z čehokoli: z Palacha, z celebrit, reklam, římských katholíků, Židů, židů i nacistů. Jen díky tomu, že je v jádru havlovec a má relativně nejblíž k Pravdě a Lásce, mu mohlo projít třeba tohle.

    OdpovědětVymazat
  11. Mne je to celkem jedno, panove.
    Jen se tam treba navzajem uklovejte...
    Delat si prcu z truchlici verejnosti je prinejmensim nevkusne. Vidim obrovsky rozdil mezi videi na YOUTUBE, komikem na scene, vulgarni diskusi a Ctvrtnickovym skodolibym svejkovanim.
    To je fajn, ale pak neknucte, jak je spolecnost drsna a kruta, nestezujte si, ze i na vas je nekdo bezohledny a "prechcal" zrovna vas..

    Tady mate zaniklou tradici:
    V posazavske vesnici zacal po umrti clena obce zvonit umiracek a kostelnik do zvonku tak busil, az se okna v baraku pod kostelem trasla. Celou pulhodinu. Mrtvy byl odvezen do marnice, kde byl omyt, oblecen a cekal na rakev. V dome pozustalych se konala "vzpominka", sympatisujici sousede dostali huspeninu s chlebem, pivo a "frtany". Tez tam prichvataly dve stare babky cele v cernem, ktere povinne narikaly u kazdeho pohrbu a takto zadarmo po vesnici hodovaly. Hrobar, co slouzil take jako obecni ras, sel pripravit hrob.
    Druhy den pak clenove hasicskeho sboru, baracnici a hrdinove boju o Herzegovinu meli tu cest prenaset rakev s neboztikem. Prvne do kostela, kde byla dlouha zadusni mse a mrtvy byl vystaven. Jednou v rakvi lezel socialista a lidi mu davali do rukou krucifixe a obrazky umucenych svatych--branit se nemohl..Pred branou u kostela stal pohrebni vuz. Ne lafeta, ale otevreny, cerny, stribrem ozdobeny kocar. Tazeny cernymi konmi, vystrojenymi, na hlavach cerne perove chocholice. Krasne. Rakev se v kostele uzavrela, zatloukla hrebiky a kamaradi v uniformach pak dustojne tu drevenou rakev posadili na kocar, ktery se pomalu vydal k hrbitovu na kopci. Pan farar, pribuzni a zastup lidi za rakvi a tez vesnicka kapela asi peti musikantu, - ta hrala na posledni cestu pomaly, kvilivy pochod. Pan farar za kocarem vzdy neunavne maval kaditelnici a vykuroval, dodnes nevim proc. Zeny nesly vence s fabory a po slozeni a prenaseni rakve se konecne dostal mrtvy ke hrobu. Pan farar a pozustali neboztika predlouho chvalili az se dojetim zajikali a tez plactive babky prerusovaly proslovy narikavymi vykriky "Pan buh s tebou"...
    Opravdu emotivni-- kapela hrala napred pisne pozadovane a pak obligatni "Zasvit mi ty slunko zlate"--rakev s jednim vencem se pomalu sesouvala a pan farar zase maval kaditelnici, detem se to zdalo uz nekonecne. Po opetnem projevovani soustrasti se pak dav vracel dolu do vesnice a kapela uz musiku odbyvala, neb se ziznive hnala spolu s jinymi do mistni hospody. Pribuzni totiz podle obyceje zaplatili predem sousedske "rozlouceni", coz bylo pivo zadarmo a uz vesela musika. Nekdy se truchlici po funuse tak ozrali a rozpalili, ze se poprali. Z hospody se tahl rev dlouho do noci. Opilci pak po opusteni hospody hulakali a mocili na omitku blizkych baraku. Stejne se ale tenkrat lide vice tolerovali...

    Krasne pohrebni vence skoncily na smetisti v rohu hrbitova. Jednou za cas se palily a to byl kour az do nebes....

    Myslim, ze pohrebni ritualy jsou v lidech hluboce zakorenene. Ze toho dnes vyuzivaji vladnouci entity by nemelo ty 'netruchlici' tolik vzrusovat..

    OdpovědětVymazat
  12. No vidíte Danielo, to je přesně ten obvyklý pohřební rituál založený na osobní účasti bez skupinové hysterie. Samozřejmě nejbližší, kteří byli s nebožtíkem spojeni silnými citovými pouty, mají na silné emoce právo.
    Nikde tam nevidím přejmenovávání, okázalé sypání kytek do vody po obřadu atd. Ten popis také trochu naznačuje určitou rezervovanost autora vůči profesionálním plačkám a následné bujarosti sousedů.

    Kdo potřebuje hrdiny, ten si je vyfabuluje a pak hysterčí a plaček jsme si užili taky ažaž. To je ale spíš téma pro psychologa.

    OdpovědětVymazat
  13. Leon Kreutzfeld11. ledna 2012 v 10:04

    Pani Danielo, kde se mame uklobat?

    OdpovědětVymazat
  14. Vazeny pane Kreutzfelde,
    otazka by mela znit cim a ne kde.
    Klovani - klobani - pecking je bezna aktivita pouzivani biologickeho nastroje, stvorenemu k tomuto ucelu : peck peck peck
    - a je to zobacek, vy filuto.:-)

    OdpovědětVymazat
  15. To jste tomu dala, teď se bude zase Minderbinder snažit udat ty svoje sibiřský banány, na to klování...

    Ale jinak asi narážel na to, že Vaše představa o tom, jak zde zúčastnění se pohybují v ČR, je iluzorní. Nehledě na to, že klování připomínají hlavně Vaše aktivity. Třeba to, co jste předváděla ohledně Bondyho, opravdu nic jiného nebylo.

    OdpovědětVymazat
  16. No, Stary pane,
    to proto, ze Zbynek Bondy je taky vul.
    Ovsem, jestli vas moje pisankovani zbytecne rozrusuje, dovolim si navrhnout, abyste me preskakoval (Kdo neskace, neni Cech !) a procital si treba spisy Feuchtwangera...

    OdpovědětVymazat
  17. "jestli vas moje pisankovani zbytecne rozrusuje, dovolim si navrhnout, abyste me preskakoval"

    Nechtěla byste s těmi svými věčnými radami, co má kdo dělat, začít u sebe?

    OdpovědětVymazat
  18. Takže nejen Havel je nedotnutelný, ono se to přenáší na každého hňupa, který po něm truchlí

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>