středa 21. března 2012

Nebezpečný precedens

Občane, probuď se! A v bdělosti nepolevuj! V Německu dochází k něčemu, co jsme nečekali ani v nejhorších snech: hydra nacismu vystrkuje svou šerednou hlavu v řadách německé justice!

Jak referuje nestor českého sionismu Jan Schneider, došlo v Německu k neslýchanému soudnímu rozhodnutí:

Muž v hospodě v rámci debaty o vině Němců předložil hospodskému rouhačské materiály, popírající existenci plynových komor. Hospodský ale věděl, co je jeho povinnost, a genocidálního povídálka briskně udal. Okresní soud muže odsoudil, krajský soud a Nejvyšší soud rozsudek potvrdily. Ale teď, občane, se své sesle pevně drž: Spolkový ústavní soud rozsudek zrušil!! Popírání holokaustu prý "nebylo podstatou hospodské řeči!"

Tak to už přestává všechno! Kam bychom to došli, kdyby každý jouda z Nejvyššího soudu rozhodoval o tom, co je nebo není rouháním! Obezličkami to začíná a šesti milliony končí!

Jan Schneider sice vyjadřuje pochyby o účinnosti "popíračských" zákonů nebo kontraproduktivním stíhání "ultrapravicových koncertů" (podobnost s Plastiky starému androšovi Schneiderovi nemohla uniknout!), nášivek s protěží apod.; v tom mu nakonec sekunduje i leho. Já bych oběma připomněl: zákon není jen tím nejvhodnějším, co pro uctění památky obětí holokaustu a pro prevenci proti opakování něčeho podobného můžeme učinit, nýbrž jak správně připomněl v Praze Elia Wiesel, je to také o penězích! Šest millionů párů bot! Šest millionů párů ponožek! Šest millionů brýlí! Šest millionů vidliček!...

43 komentářů:

  1. V posledním odstavci se ovšem projevil jako authentický trouba.

    OdpovědětVymazat
  2. Vp. Pecina, a co je na tom spatne? Vp. Schneider prece rika, ze je dobre, ze z durazu na slova a symboly by se mohlo prejit k durazu na ciny.

    OdpovědětVymazat
  3. Vp. Vodnik, vy jste vecny kverulant. Roky se vztekate, ze je popirani trestne, a kdyz Vam da za pravdu sionista, tak je to hned samozrejme zase spatne.

    Znate tu Esopovu pohadku o pastyri, ktery porad kricel, ze jde vlk? Vy si porad stezujete, jak Vam Zide ublizuji, ale az budete mit jednou pravdu, tak Vam nikdo nebude verit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale kuš, vp. Kreutzfeld! Špatně není to, že mi sionista dává za pravdu (v jeho textu jsou jiné nesmysly, ale o to mi teď nešlo). Špatně je - a překvapuje mne, že Vy na to nereagujete - že v Německu, považte, V NĚMECKU!, osvobodili popírače! To je začátek nebezpečného trendu, kdy bojující demokracie skládá ruce do klína a nastavuje kontextuálnímu discoursu lidskou tvář. Takovou tolerancí to začíná a Auschwitzem končí!

      Vymazat
  4. To mate pravdu vp. Vodnik, ale doba se meni. A jak rikal Jiri Dienstbier, jen idiot nemeni sve nazory. Ja uz si dnes napriklad myslim, ze carodejnice by se nemely upalovat. Stacilo by je zmrskat nekde v konirne, jak psal vp. neznalek, a nechat je jit po svych. Vsak ony si priste rozmysli sve temne kejkle. A to plati i pro dabla, ktery se mimochodem zjevuje v muzske podobe.

    OdpovědětVymazat
  5. No hlavně když hospodskému nesraly mouchy na obraz Anděly.

    OdpovědětVymazat
  6. Jan Schneider sice vyjadřuje pochyby o účinnosti...; v tom mu nakonec sekunduje i leho

    Neznám žádného Jana Schneidera a tedy mu mohu těžko v čemkoliv sekundovat. Co znamená to "sice"? Napsal jste "sice vyjadřuje pochyby", ale pak nic co by pasovalo k tomu "sice". Nějak jste nedokončil myšlenku, Vodníku. Nejsem si jist, jak si mám vysvětlit zapojení mého jména ve vašem tvrzení.

    Já bych oběma připomněl: zákon není jen tím nejvhodnějším, co pro uctění památky obětí holokaustu a pro prevenci proti opakování něčeho podobného můžeme učinit, nýbrž jak správně připomněl v Praze Elia Wiesel, je to také o penězích! Šest millionů párů bot! Šest millionů párů ponožek! Šest millionů brýlí! Šest millionů vidliček!...

    Z vaší ideologie, že holocaust byl pro Židy nějak výhodný, se mi silně zvedá kufr i když jde pouze o vaši snahu se nějak zviditelnit a být slavný.

    Zde se pokusím demonstrovat použití spojky "sice":

    Sice jste mé jméno bezdůvodně spojil se jménem Jana Schneidera, ale mě to nijak nevadí, jelikož se evidentně jedná o slušného člověka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myšlenka, uvedená spojkou "sice", má pokračování v následující větě, která by tedy měla začínat "Ale/nicméně já bych oběma připomněl..." Myslel jsem, že je to zcela jasné, ale vidím, že - aspoň pro některé čtenáře - je tam ta spojka nutná, aby se někomu nezdálo, že Jan Schneider je idiotský chcípáček. Pokud se Vám nikdy nic takového při psaní textu nestane, můžu Vám pouze závidět.

      Musím Vás upozornit, že kufr se Vám zvedá nikoli ze mě, ale z Elie Wiesela. To on upozorníl, že holokaust byl materiálně výhodný, nikoli ovšem pro Židy, nýbrž pro nacisty; jako by tváří v tvář hromadám mrtvol záleželo na penězích. Podle Elie Wiesla (nikoli podle Vodníka!) na nich záleží: za těch šest millionů párů ponožek totiž vnuci vrahů musí dodnes platit vnukům obětí. Ale nepolezu přece Finkelsteinovi do zelí...

      Vymazat
    2. Leho je primy clovek zabyvajici se pravdivymi fakty a ma asi na mysli ohromne zivotni ztraty a prachsproste okradani Zidu za holokaustu. Nelidske vrazdeni a ozebracovani se delo, antisemite toto velmi neradi slysi.
      Ja mam ale trochu pozmeneny nazor, neb ze zkusenosti vim, ze nejake vyvraceni a vysvetlovani primych faktu stejne zido-nenavistnici neprijmou. Hluboce zakorenena zast zustane, i kdyby se zide chovali naprosto perfektne a nezavadne. Skoda energie jim neco vyvracet... Nejlepe je vysvetlit hola fakta a pak se zacit soustredit na skutecne obranne prostredky..Jak v Evrope, tak v Israeli.

      Proto se Ridim spise politikou statu Israele, ktery takto preziva nepratele a prosperuje uz pres 60 let.
      Motto:
      UZ NIKDY VICE.

      Nasledne na cas pominu senilni nemecke nacky v hospodach, neb, v konecne fasi je to nemecky stat, ktery jako civilisovana a kultivovana zeme si je vedoma sve historicke viny a ted zodpovedne Israeli pomaha. At si nenavistnici prskaji, dam jim duvod--jim by se Zid stejne nicim na svete nezavdecil...

      Mam velkou radost, ze Israel se od Nemcu konecne dockal dalsiho Delfinka, SSK Dolphin Class.
      Tato ponorka patri mezi nejmodernejsi masinky na svete, suma na vyrobu takoveho narocneho plavidla se musi pohybovat v miliardach dollaru.....Nejen, ze je Delfin technicky skoro-dokonaly, s pocitaci, radary, torpedy a abilitou skryt se v 350 m hloubce nekolik tydnu, ale take, coz je veledulezite, je prizpusoben noseni raket s jadernymi hlavicemi..(Az sestnact kousku)..Nosna vzdalenost raket je vyborna,--to v praxi znamena, ze Israel pak muze ze Stredozemniho more odpalovat nejen Gazu a Egypt, ale i Jordansko a, nevyjmula bych, i iranske ajatolahy...
      Vodniku, toto je lepsi nez ponozky.:-))

      Vymazat
  7. Nelidske vrazdeni a ozebracovani se delo, antisemite toto velmi neradi slysi.
    To samozřejmě nepopírají ani tzv. "popírači". A neradi to slyší nejen antisemité, nýbrž všichni slušní lidé na celém světě. Rádi to slyší patrně jen ti, co dnes za to inkasují ponorky.

    Vodniku, toto je lepsi nez ponozky.:-))
    Šest millionů párů ponožek = jedna ponorka. Šest millionů párů bot = druhá ponorka. Šest millionů brýlí = třetí ponorka. A tak dále. Pokud by německý Spolkový ústavní soud osvobodil ještě pár popírajících tlachalů, mohlo by být časem taky po ponorkách. A to přeci nechcete!!

    Mimochodem Israel se onehdá chvástal - nebo řekněme raději rovnou: vyhrožoval - že už teď svými raketami zasáhne např. Řím...

    OdpovědětVymazat
  8. Vsechny holokausty jsou strasna vec. O tom neni pochyb.
    Horsi je, kdyz se ukaze proc se dana hruza stala.
    “Leave America!,” he kept saying to American Jews. “Otherwise, you’ll be sacrificed as European Jewry was,”
    Toto priznani vyslo v clanku o ruznych machinacich statu Izrael ve veterans today
    Ano, bez Holokaustu se Izrael nemohl uskutecnit a bez neho by jim neproudilo tolik penez a pomoci.
    V clanku je mnoho zajimavych informaci, mnohe nejsou tajemstvi

    OdpovědětVymazat
  9. Americti rabini a zapaleni sionisti Obamu nevolili, to nejsou Obamovy fanouskove, ciliz pres.Obama pendluje mezi provolavanim miru, psanim pratelskych dopisu ajatolahum a na druhe strane uplatnuje prisne samkce proti Iranu. Co myslite, ze je ucinnejsi?
    Teroristicka hrozba na pude americkeho kontinentu je realna a proto se provadeji nutna zajisteni, ktere zatim utokum zabranily a doufam, ze to tak zustane.

    Jinak vznik Israele se uskutecnil bez holokaustu, evropsti Zide s Theodorem Herzlem si pomohli sami.

    Nevim, proc by si Zide nemohli porizovat adekvatni obranne prostredky a nejen valecne.
    Anti-judaisti bojuji za sve pravo kupovat si od ideologickych prizivniku jako je Duke nebo Irving material o spekuacich, lzich a pomluvach, ti chytrejsi "revisioniste" prodavaji tem hloupejsim revisionistum dvd, videa, knizky, vsemoznou podradnou literaturu a jeste se cesti hlupaci domahaji, aby smeli platit treba Finkelsteinovi za jeho koktave prednasky, navic prekladane bridilem, ktery ani poradne anglicky neumi..

    Ja si urcite nemyslim, ze par popirajicich tlachalu zpusobi velkou skodu a ohrozi zidovske obcany, nebo ze prijde ctvrta Rise .Moralni pohrdani se nerovna trestnimu stihani...Mam pristup ponekud jiny, ja bych ty "nacionalisty" klidne nechala rvat a nosit "88", werwolfy, nacisticke symboly, jelikoz je to krasne pitoma visitka.. Zasahovala bych jen ve fysickych nasilnostech.
    Tim, ze by se zviditelnili, tim by normalnim lidem ukazali svou pravou tvar, jejich nazory o homosexualech, jinych ethnikach, o kontrole statniho podnikani a jak jedinec neznamena nic, jeho misto je v "tradicnim" pojeti totalitarni spolecnosti...

    OdpovědětVymazat
  10. "cesti hlupaci .... koktave prednasky.... prekladane bridilem,... poradne anglicky neumi.."

    Jak najednou prskaji potupne urazky!


    Herzluv sen se nemohl uskutecnit bez tech co Holokaust prezili a bez ceskych zbrani. Proto ona poznamka: "sacrificed as European Jewry was"

    OdpovědětVymazat
  11. Ale ano, uskutecnil, uz pred holokasustem tisicilety sen o zemi zaslibene byl silnejsi nez vsechno ostatni..Ono by se neco naslo, co by Zidum pomohlo. Uz pred druhou svetovou valkou byli Arabove z dnesni dynastie jordanskych Husseinu nakloneni Zidum, neb nesnaseli Mufti v Jerusalemu, to mohla byt treba druha varianta.
    Stalin skocil Zidum na spek---navnadili ho, ze chteji byt casti Sovetskeho imperia, nateseny Djugashvili nechal Cechum poslat do Israele zbrane a pak, kdyz zacal byt zapadni svet silnejsi, Israelci prehodili vyhybku a Rusackove okrouhali. Jako kdyz zenska nazhavi chlapa a pak "tuuuudle'...BTW, Cesi tu sanci propasli....

    P.S.: No, inteligentni Cesi se na finkelsteinskou prednasku nehnali...

    OdpovědětVymazat
  12. No, nemyslim si, ze se na finkelsteinskou prednasku hnali nejaci inteligentni Cesi.

    Herzluv sen by se jiste uskutecnil, mozna pozdeji, ale uskutecnil. Tisicilety sen o Zemi zaslibene byl a je mohutnou motivaci, ktera prevysuje vsechno ostatni.
    Jordanska vetev a dynastie Husseinu byla pred druhou svetovou valkou na strane Zidu, uz kvuli tomu, ze nesnasela Jerusalemske Mufti..To mohla byt druha varianta na zalozeni Israele bez holokaustu..

    Stalin se nechal od Zidu napalit.Ti mu davali naznaky, ze se priradi do Sovetskeho imperia a tak nateseny Djugasvili povolil Cechum posilat zbrane na pomoc Israeli. Skocil na spek. Kdyz se pak politika utvorila tak, ze zapadni mocnosti byly lepsi partneri, Tak Israel zmenil taktiku a spojil se s lepsimI spojencI. Zde koreni nenavist komunistu, nebot je Israelci nadherne "precurali"...

    OdpovědětVymazat
  13. No, nemyslim si, ze se na finkelsteinskou prednasku hnali nejaci inteligentni Cesi.
    Samozřejmě: ti, co mají opačný názor, to jssou buď lotři (kommunisti, nacisti) nebo hlupáci! Jinak to ani nejde.

    Jinak výroky typu "Jinak vznik Israele se uskutecnil bez holokaustu, evropsti Zide s Theodorem Herzlem si pomohli sami" mne ubezpečují o tom, že seriosní debatu s Vámi nelze očekávat. Ale věřím, že to myslíte v podstatě dobře, jenom se prostě nenecháte vyvést z míry nějakou realitou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "..The World Zionist Organization, or WZO, was founded as the Zionist Organization (Hebrew: ההסתדרות הציונית‎ HaHistadrut HaTsionit), or ZO, in 1897 at the First Zionist Congress, held from August 29 to August 31 in Basel, Switzerland..The ZO served as an umbrella organization for the Zionist movement, whose objective was the creation of a Jewish homeland in Palestine - at that time under the Ottoman Empire and following the First World War The British Mandate of Palestine..."
      ------
      "Pomoci si sami" je mineno pomoci si jinymi, byt treba nestandardnimi prostredky, a ne byt zavisli na vratkem rozhodovani kralu a falesnych politiku.
      A ano, i takovou samostatnou pomoci, jako byla napriklad Irgun.:-)

      Buh Jahve zehna Israeli uz 64 let, nebylo by na case, aby i Vodnik, co by pravy krestan (pravoslavny), zacal prat a modlit se za statecek Israel ??

      Vymazat
    2. Hahaha "Buh Jahve zehna Israeli uz 64 let"

      Pani zde zapomina, ze sionisticky stat neni teokraticka vlada a nema s bozim zehnanim nic spolecneho. To co se stalo pred 2 tisici let, kdy Rimane vyvrazdili kolem 2 milionu obyvatel Jerusalema, staleti pronasledovani az do vyvrcholeni hitlerovym "konecnym resenim" spis vypada, ze se Buh opravdu zrekl sveho slibu.
      Samozrejme ze tohle dava smysl pouze vericim ale i dnesni stat Izrael nevypada na bohem zehnany stat, kdyz jsou obklopeni miliardou jejich fanatickych semitskych bratru, kteri si nepreji nic jineho nez zkazu tohoto umeleho statu.
      Pravi Zide nesouhlasi s politikou svych polskych spoluobcanu.
      Samozrejme ti jsou dnes povazovani za pomatence.

      Herzl mel nobl sen ale zrejme zaspal dobu, nebo necetl svate pismo.
      Djugasvili take prehledl kdo financoval vznik Izraele a proto mu uniklo, ze se detatko prikloni ke svemu chlebodarci.
      Dnesni kasparek, puvodem Mileikowsky, muze kokrhat co chce ale nezmeni hnev svych sousedu, kteri se mnozi a mnozi.
      Pan Bozi dar zapomina ze se dejiny opakuji: “Otherwise, you’ll be sacrificed as European Jewry was,”
      Zalezi jak se elita rozhodne az vyprsi holokaustovy prumysl.

      Vymazat
    3. Oslovuji Tebe Vodniku, neb na rozdil od Tebe se s hasbarujicimi nebavim neb vim ze vse marno:-(
      -------------------------
      Treba Tva posledni veta :
      Ale věřím, že to myslíte v podstatě dobře, jenom se prostě nenecháte vyvést z míry nějakou realitou...

      Vodniku svym stylem kdo po Tobe kamenem - Ty po nem chlebem, s tim mas mozna nadeji jen u svych vericich, vericich na lasku krestanskou pravou nefalsovanou a ne u prevetivnich humanitarnich bombardaku!
      U vericich typu pisatele "Daniela" ci verne prisluhujiciho corporala jsi bez chance. Oni maji svoje "fakta".
      To co Ti tu prave predved nick Daniela to je ukazkova "hasbara" zalozena na faktech hasbary a jeste se Ti k tomu bude vysmivat:-(
      Bez stovek milliard Nemecke "pomoci" jakoz i pritoku penez z USA by byl Israel v zandeli a ne tam kde je dnes a samozrejme ze kazdy hasbara toky penez do Israele bude jen obhajovat:-(
      Pripomina to "docasny" pobyt bratrskych vojsk ktery mel byt navzdy. Podobne je to s Nemeckym splaceni vecne viny ktera by mela docasne pokracovat co nejdele!
      Jenze drivejsi Wehrmacht a SS bojovnici proridli. Tem co bylo na konci valky 20 je dnes 87 let a jejich potomci uz jsou z toho nekonecneho splaceni a podporovani sick and tired a bude to cim dal zretelneji davano najevo. Srat na hlavu si nikdo nenecha donekonecna! Me jen udivuje ze se s hasbarou pokousis debatovat. Ta je urcena a byla ustavena k necemu jinemu nez k rozebirani faktu!
      Chci pripomenout nejen Tobe ale FSEM ctenarum ze jsou znama prohlaseni Israelske generality o tom ze je otazka jen nekolika minut kdy okolni nepratelske zeme mohou byt premeneny v mrtvou poust. Taktez je znamo ze i bez poslednich superponorek ma Israel serii miniponorek s jadernymi hlavicemi pripravene ke "zdrcujicimu uderu"!
      Jak diplomaticky perfektni priznani se k nekolika stovkach jadernych nalozi :-(
      Jenze zakulisni politicke hry se vedou jinak:-(
      Ono ale by bylo preci jen pro svet stravitelnejsi kdyby na Iran zautocila superpower USA a ne Israel. Kdyby tu spinavou praci za ne udelal nekdo jiny a jinak.
      O divadle kolem Iranu mluvi srozumitelne prilozeny odkaz
      aneb jak vypadaji jednani a pripravy za kulisami a jak prinutit USA aby doslo k zasahu proti Iranu ?
      http://www.veteranstoday.com/2012/03/23/obama-bluffs-netanyahu/

      Jedna z moznych variant jak muze dojit k dalsimu utoku na USA tentokrat jako 9/11 v mirme nuklearni podobe?
      Israel jeste chvili pocka, pak oznami informaci ze ma dukazy o Iranskem jadernem programu a vyrobenych "bombach" a bude nasledovat explose "IRANSKE" naloze bud na samotnem uzemi USA nebo bude "napadena" nektera z vojenskych zakladen.
      A Emericky lid bude opet souhlasit, stejne nadsene souhlasit s dalsim valecnym tazenim jako v pripade 9/11 a naslednem utoku na Iran:-(
      Aby po dalsich 10 letech vystrizlivel jako v pripade utoku na Irak ?

      Pak hasbarove a corporalove Vam tu vysvetli jak je to opet koser spravne stejne jako Irak, Egypt, Lybie a vse co bylo podniknuto na obranu dollaroveho imperia, pardon na obranu jedinne a nejspravnejsi demokracie:-)
      A Ty jim tu Vodniku Tulipanovy jeste prikladas pod kotel :-(

      Vymazat
    4. Bez stovek milliard Nemecke "pomoci" jakoz i pritoku penez z USA by byl Israel v zandeli a ne tam kde je dnes
      To je to, čemu naše hasbaristka říká "nestandardní prostředky"- A - všimni si! - v případě Israele je akceptován i terror (=Irgun).

      A Ty jim tu Vodniku Tulipanovy jeste prikladas pod kotel :-(
      Jak?

      Vymazat
    5. Buh Jahve zehna Israeli uz 64 let
      Touto hláškou jste už, jak vidno, dobře pobavila kalifornského Vodníka; on Vám dal také adekvátní odpověď. Já bych jen navázal na Váš podotek o tom, že jsem pravoslavný: my, pravoslavní, na rozdíl od kalvínských heretiků, nevidíme Boží požehnání v tom, že nám kvete business! Kalvínští heretici věřili ve svou zbožnost a odpovídající "boží požehnání" i v případě, kdy jim vzkvétal obchod s otroky! Stát Israel ovšem, jak správně připomněl kollega z Kalifornie, všechno, jen ne vzkvétá. Jak řekl tuším Moše Dayan, Israel musí být jako vzteklý pes, kterého se každý bojí. Tak to se jim dobře podařilo. Takového vzteklého psa se každý nejen bojí, ale i hnusí a nenávidí, a kouká, jak by jej mohl utratit! Jestli tomuhle říkáte "Jahveho požehnání", tak to bych byl radši proklatcem.

      Vymazat
    6. A Ty jim tu Vodniku Tulipanovy jeste prikladas pod kotel :-(
      Jak?

      Tvym pristupem, kdo po Tobe kamenem, Ty po nem....
      kdyz ne chlebem alespon slovem o miru a lasce..
      Nasilnici vzdy rozumi jen jedine reci,
      jen jeste vetsimu klacku, jen vetsimu nasili!
      Na Tve kralovstvi nebeske Ti serou a to ac viry prave sami maji plnou ustni dutinu a dokonce pred zasedani vlady se i modli :-(
      Ukazky z modleni treba vlady JWB byly velmi dojemne,
      vysledky take ale jinak:-(

      Cost Of War
      Number Of Iraqis Slaughtered In US War And Occupation Of Iraq "1,455,590"
      Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America's War On Iraq: 4,801
      Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan : 2,935
      Cost of War in Iraq & Afghanistan
      Total Cost of Wars Since 2001 = $1,315,521,450,009
      http://www.costofwar.com/

      Vymazat
  14. "..The World Zionist Organization, or WZO, was founded as the Zionist Organization (Hebrew: ההסתדרות הציונית‎ HaHistadrut HaTsionit), or ZO, in 1897 at the First Zionist Congress, held from August 29 to August 31 in Basel, Switzerland..The ZO served as an umbrella organization for the Zionist movement, whose objective was the creation of a Jewish homeland in Palestine - at that time under the Ottoman Empire and following the First World War The British Mandate of Palestine..."
    ------
    "Pomoci si sami" je mineno pomoci si jinymi, byt treba nestandardnimi prostredky, a ne byt zavisli na vratkem rozhodovani kralu a falesnych politiku.
    A ano, i takovou samostatnou pomoci, jako byla napriklad Irgun.:-)

    Buh Jahve zehna Israeli uz 64 let, nebylo by na case, aby i Vodnik, co by pravy krestan (pravoslavny), zacal prat a modlit se za statecek Israel ??

    OdpovědětVymazat
  15. Vodniku,
    S temi kalvinskymi heretiky mate pravdu-castecnou v tom, ze ackoliv se americti baptiste ke kalvinismu nehlasi, jejich zakladni pojeti a vnimani krestanstvi je videno zkrze kalvinisticke bryle. Podobne jako lidi, co si o sobe mysli, ze nejsou komuniste a pri tom vnimaji svet zkrze marxistickou ideologii.
    Stary testament je plny materialniho pozehnani, koho mel Buh rad, tomu zaridil stada ovci, bohatou urodu a stastne rodinne zazemi.. Buh zkousel vernost Joba tim, ze mu odebral svetske veci, po uspesnem testu pak pozemske bohatstvi Jobovi navratil.
    Je to spise o mentalite, - kalviniste-baptiste jednaji s vedomim, ze Buh jim dava prava na stesti a spokojenost,
    ciliz jednaji v souladu s bozskym pranim a bozskymi zakony...
    Ja se domnivam, ze tato vira-svetonazor je nejdulezitejsi faktor v uspechu Ameriky. (Ve srovnani se zememi, kde meli historicky jiny nabozensky vyklad ...

    OdpovědětVymazat
  16. Nebezpečný precedens ?

    Občane, probuď se! A v bdělosti nepolevuj!
    To ano, ale neni to hydra nacismu ktera vystrkuje svou šerednou hlavu
    a dokonce v radach v řadách německé justice!
    Hrozi Vam v Evrope mnohem vetsi nebezpeci!
    Nekdo Vam v Evrope umyslne kali vodu a odvadi pozornost od toho co se tam deje !
    Vraci se doba kdy slova ze obraz Cisare byl uklizen aby na nej nesraly mouchy je na kriminal, ale ze Vam expanduje hnuti ktere Vam casem sariju vnuti, to Vam opravdu unika a Vy nejste schopni najit vinika ? :-(
    Toto je dnesni podoba, do ktere jste to nechali dojit!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0hKEd6rzbeg

    Jiz pred casem jsem na to upozornoval, kam se ta Vase demokracie a svoboda ubira:
    http://astrlive.blogspot.com.au/2010/05/islamisace-evropy.html

    Takze musim opet se smutkem v dusi napsat ze se zabyvate prkotinami, ale podstatne Vam unika!
    Obrazne se tomu rika hledani pijavic u pacienta ktery ma otevrene zily.

    God bless You.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astře, o Cikánech, muslimech, Vietnamcích apod. dnes píše v Blistech Oskar Krejčí.

      Vymazat
    2. Napsano tak ze i Ty bys mohl souhlasit:-)
      Sice dobre popsano vcetne zaveru ze se menime v mensinu, ze z vetsiny v Evrope je to na ceste premeny v mensiny.
      Co tam ma pisatel ze sveho pohledu sice spravne, ale zcela v rozporu se soucasnym smerem kterym se to ubira, je tato veta:


      Sociální politika státu není mrháním peněz, ale především následek mrhání tím jediným bohatstvím, které lidstvo má – prací. Nezaměstnanost je plýtvání.

      Jestli Ty si to nepamatujes tak ja jeste ano, ta vypraveni ze prijde cas kdy uspokojovat potreby v budoucnu z celkoveho poctu obyvatel jen polovina "odborniku"
      Co s tou neproduktivni polovinou? Komousi hlasali ze prijde cas ze lid se bude rekreovat a bavit..
      cha cha cha
      Je to na ceste a nikdo to neumi zastavit ze na ty pro ktere nebude prace bude nahlizeno jako dnes v CR na Cikany.
      Pak staci skrtnout sirkou a muze to jit cestou likvidace socialniho statu a tedy likvidace te prebytecne neproduktivni poloviny ci nadpoloviny. A to je na ceste, pokud nekdoo soucasny system nezmeni !
      Ja ani Ty se toho nejhorsiho asi nedozijeme, ale bude jen hure:-)
      To ze z 2-3 milliard naseho mladi je na svete dnes 7 a bude vice, to se musi i nadale nejak ventilovat:-(
      Samozrejme na miste prvnim v konfliktech :-(
      God bless You:-)

      Vymazat
  17. Věra Tydlitátová opět zaperlila: uznává na Klausovi jednu dobrou stránku a sice že nepronásleduje své opponenty.

    Doktor Tydlitátová zapomíná, že nežije v Rusku nebo v Číně, nýbrž v zemi, která si hraje na demokracii a tak nemůže její president trestat někoho, kdo o něm řekne, že je vůl. Kritika hlavy státu - na rozdíl od popírání holokaustu nebo kontextuálního terrorismu - není trestná! Spíš by se měla zamyslet nad tím, zda ji v tomto ohledu Klaus daleko nepřevyšuje - rád bych se od ní dočkal odsouzení politických processů se samolepkáři, Stworou nebo současným hudebním undergroundem. A zajímalo by mě, jak by doktor ohodnotila výrok Spolkového ústavního soudu, o němž je tento post.

    OdpovědětVymazat
  18. Leon Kreutzfeld1. dubna 2012 v 18:14

    Musite si uvedomit vp. Vodnik, ze v ceske quasidemokracii, kde "kontroversniho podnikatele", ktery ozraly umyslne prejede cloveka pusti policie dosud pod vlivem zadnim vchodem, je to skutecne uspech, ze president nepronasleduje sve odpurce. Madamme Schmidli je na rozdil od Vas realistka a tak chape, ze blahosklonna vrchnost je pozehnanim. V Rusku kritici konci ve vezeni.

    Jinak se pamatuji, ze za vyrok "Vasku, jsi prase" musel Havel Cibulku omilostnit.

    OdpovědětVymazat
  19. V Rusku kritici konci ve vezeni.
    Máte na mysli Chodorkovského? To není v pravém slova smyslu kritik, řekl bych... Nebo kteří jiní kritici tam sedí ve vězení? Obecně se má za to, že kritika se tam nedoporučuje, ale jak vidno, ani ta Politkovská není na tuty...

    Jinak Madame není realistka. Madame prozrazuje, že její společensko-hodnotové vidění světa se pohybuje v souřadnicích totalitního régimu, kde se trestá alternativní názor, opposice nebo kritika. Proto je svým způsobem překvapena - a považuje to za hodno ocenění - že Klaus v tomto ohledu nevystupuje podle totalitních schemat, jak ona očekává.

    OdpovědětVymazat
  20. Leon Kreutzfeld2. dubna 2012 v 15:34

    Tuhle psali na idnesu vp. Vodnik, ze nejaky kritik kritizoval na svem blogu Putina a jde za urazku majestatu do evzeni.

    O Madame rikame oba to same. Ona vidi, ze nezije v demokratickem systemu, tak s povdekem kvituje, co jinemu pripada v demokratickem systemu normalni.

    OdpovědětVymazat
  21. S tou Madame je to jinak, v.p. Kreutzfeld. Pro ni demokracie = demokracie bojující. V té není svoboda slova žádnou samozřejmostí (jako nebyla za bolševika), takže pronásledování některých výroků nebo názorů pro ni normální je. Já si myslím, že ona českou bojující demokracii vnímá jako systém v podstatě správný a pouze jí vadí, jaká svoloč tam sedí ve vládě nebo na Hradě. A v tom není sama! Faktem je, že - jak psali na Outsiderech - dnes se postavení vlády podobá postavení vlády kommunistů v letech 1988/89: omlouvají neomluvitelné, snaží se udržet neudržitelné a říkají nehorázné lži, aniž by si dělali illusi. že jim někdo bude věřit. V odporu proti této zkorumpované mafiosní zmrdokracii se sjednotili bývalí dissidenti a kommunisté, národovci a eurohujeři, multikulturalisté i kontextuální extremisté, Židé i antisemité (jakkoli doktor T. odmítá připustit, že je s některými z nich de facto na stejné lodi).

    S tím Putinem: jasně, že je možné a pravděpodobné, že nějací jeho kritici sedí ve vězení. Jenom je dobře se na to nedívat prismatem českých (a vůbec západních) medií, která Putina nenávidí a absurdně daimonisují. Moji čeští pravdoláskoví přátelé k němu cítí vysloveně osobní nenávist (krásný to důkaz účinnosti mediální manipulace!) V Rusku žádná demokracie není a být nemůže; pokud Putin sehraje roli osvíceného cara, pak je to to nejlepší, co tu zemi mohlo potkat.

    OdpovědětVymazat
  22. Leon Kreutzfeld4. dubna 2012 v 21:39

    No ja nemohu odhadovat nazory Madame, vp. Vodnik, protoze ji ctu jen okrajove. Pokud to tak je, a pokud tak lide skutecne mysli, tak je to asi jeden z duvodu, proc ceska demokracie se blizi nakonec te "mafiosni zmrdokracii" jak o tom pisete. Skutecna liberalni demokracie je velice krehky biosystem, ktery zraje mozna stovky let a je neustale nachylny hrubym nedostatkum, jak jsme tomu svedky dnes a vlastne porad. I ten "konec historie'v devadesatych letech byl jen ideologickym predvojem boomu, ktery presel v soucasny bust.

    Proc by demokracie v Rusku nemohla byt? Vsechny Rusy, ktere ja potkam, tak si jich musim vetsinou vazit, ale je pravda, ze je potkavam mimo Rusko, i kdyz tam kolikrat ziji. Rusove nejsou na individualni urovni predurceni k carovi, stejne jako treba Romove nejsou na individualni urovni predurceni k socialnimu vylouceni nebo davkam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvláštní jak vy dva máte úplně jiné zkušenosti než já. Já bych nejradši všchny Rusy, které jsem osobně potkal, s radostí oddělal ...

      Vymazat
    2. Co je podle Vás "skutečná demokracie", vp. Kreutzfeld? Podle mě je to athénská demokracie a ta nezrála vůbec stovky let (a je otázkou, zda je to žádoucí systém!). Současné politické systémy, které se zovou demokracií, se jeden od druhého dost liší. Co je pro Vás tím kriteriem demokracie, podle nějž byste je poměřoval?

      BTW já znám taky celkem fajn Rusy, ale to jsou pravoslavní expats, žádný illustrativní vzorek současného ruského národa. Myslím si, že jejich mentalita je s demokracií neslučitelná, nehledě k tomu, že v tak velké zemi demokracie ani být nemůže (v USA dnes taky není, ač je to prý její kolébka).

      Vymazat
    3. Leon Kreutzfeld6. dubna 2012 v 13:48

      Zde prekvapive insiprativni clanek o ceske "neskutecne demokracii"na Psu.


      http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-u-nas-v-orwellove-d0g-/p_politika.asp?c=A120405_172822_p_politika_wag

      Vymazat
    4. Leon Kreutzfeld6. dubna 2012 v 14:01

      Pane Vodnik, za "skutecnou liberalni demokracii"" povazuji takovou, kde 1. ve volbach se plus minus odrazi vule volicu ve slozeni zastupitelskych sboru, 2.existuje ucta k lidskym pravum (vetsina nemuze utiskovat mensinu) a 3. rovnost obcanu pred zakonem.

      S tim 1. bodem maji dnes imho problem vsechny tzv. vyspele zastupitelske demokracie, ale treba 2. nebo 3. treba v zemich jako USA nebo Velka Britanie pomerne funguje. V Ceske republice system funguje dost spatne ve vsech 3 bodech a spis nez k demokracii treba britske ma blize k tem rychlokvaskam z vychodni Evropy nebo subsaharske Afriky.

      Vymazat
    5. Leon Kreutzfeld6. dubna 2012 v 14:05

      Pane JzP, ja myslim, ze to jeste souvisi taky s volebnim systemem. Systemy pomerne maji vetsi tendenci uplacet sve volice prebujelym socialnim statem, zatimco volebni systemy vetsinove jsou tomu odolnejsi. Po praktickych zkusenostech napr, s americkym vetsinovym volebnim systemem ja jsem byl spis stoupencem systemu pomerneho, ale tento nazor uz taky trochu reviduji.

      Vymazat
    6. V.p. Kreutzfeld, souhlasím s tím, že bod 1 je poněkud prekérní (bylo by to na dlouhou debatu).

      K bodu 2: většina opravdu nemůže utiskovat menšinu, ale v současné bojující demokracii se často většina musí uskrovňovat (např. ve svobodě slova, v Janově možná i pohybu) kvůli chráněné menšině. Opakuji: často. Není to tedy výjimečný nebo specificky kocourkovský excess, nýbrž standardní výbava evropských bojujících demokracií, zatížených bez výjimky ideologií multikulturalismu. V USA bude ta situace lepší, ale ve Velké Británii, pokud jsem to správně pochopil, řádí multikulturalism na úkor autochtonních Britů.

      Bod 3: v tomto ohledu bude na tom USA patrně nejlépe. Jestli je oč stát (záleží totiž taky na tom před jakým zákonem), to je další otázka, ale uznávám, že to není maličkost. Ovšem je třeba mít na paměti, že i v těch USA (stejně jako ve všech ostatních demokratických zemich) je úzká vrstva diskrétní elity, která stojí nad zákonem. Takže zachce-li se Rockefellerovi prznit holčičky, nikdo ho před žádný soud nikdy nedostane a nějaké náhodně provalené případy jako Kuřim nebo Marc Dutroux nebudou nikdy uspokojivě vyřešeny.

      V Kocourkově je ovšem asi naprostá většina lidí zatížená těmi totalitními souřadnicemi politického uvažování, v tom nebude doktor T. žádná výjimka. Její překvapení nad tím, že Klaus nejednal tak, jak ona ve své svěrací kazajce bojující demokracie očekávala, mne příjemně pobavilo.

      Vymazat
  23. No, Spojene Staty jsou v prvni rade republikou, ktera ma demokraticke zakony...
    Demokracie jako v antickych Athenach ?
    Proc ne..To by pak disidenti dostavali ve vezeni cajicek z bolehlavu, jako dostal Sokrates a bylo by po ftákách...

    OdpovědětVymazat
  24. K veci a k clanku.
    Zde vysvetleni jak doslo az na rozhodnuti Spolkoveho ústavního soudu:

    Okresní soud v Sonderhausenu muže odsoudil k peněžité pokutě za „štvaní lidu“. Rozsudek následně potvrdil jak Krajský soud v Mühlhausenu, tak i durynský Nejvyšší soud. Stařec se poté obrátil na Spolkový ústavní soud, protože měl za to, že byla dotčena jeho svoboda mínění. A vyhrál.

    Ochrana svobodného mínění
    http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/privatni-popirani-holokaustu-povoleno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astře, Tvůj odkaz vede na článek, o němž je tento post; v něm se také už přímý link nachází.

      Vymazat
    2. sorry, prehledl jsem tucna cismenka:-(

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>