neděle 4. března 2012

Neblahý krok

Nevšiml jsem si, že by nějaká česká mainstreamová media kommentovala start Evropského židovského parlamentu.

Podle slov předáka francouzských Židů Pierre Besnainoua je cílem této organisace vytvořit orgán, který by přitáhl novou mladši generaci a vytvořil mosty mezi Židy v Evropě a Israeli.

Nechci soudit, nakolik je takový krok nutný, zda mají Židé v Evropě skutečně potřebu se nějak distinktivně organisovat mimo "gojské" evropské struktury. Mohu však spolehlivě předpovědět, že tento krok povede k nárůstu antisemitismu, přinejmenším v té soft variantě jako odcizení a odvrácení. To je ovšem zcela přirozené: pokud se Židé sami z Evropy vydělují, nemohou očekávat, že evropští gójové je budou brát jako "svoje". Pokud by se Evropský židovský parlament začal chovat jako evropská varianta AIPACu nebo JDL, bude to ještě horší.

Považuji proto tento krok za nešťastný a neblahý pro ty Židy, kteří se považují za součást Evropy, občany EU, resp. jednotlivých států. Nárůst antisemitismu v důsledku tohoto kroku jde pak čistě na konto těch, kteří tohle zorganisovali - představitelů samotných evropských Židů.

14 komentářů:

  1. Pro nekoho "Neblahý",
    pro vybrane z vybranych jiste "Blahý".
    Kdosi ze skupiny Bohem vyvolenych dosel k nazoru ze je cas vytvorit v Evrope organisaci podobnou jako je v USA AIPAC, aby mohli lepe svuj vliv prosazovat, sve lidi dosazovat.
    Kam to povede je zrejme jak jsi spravne popsal. Povede to k jeste vetsi nasratosti
    ktere je jiz dnes vic nez dosti:-(
    Jenze tihle na goyimi serou
    na nejvyssi posice se derou
    a tam jak jen oni umi berou

    Antizidovske nalady ktere budou silit budou oznaceny jako antisemitismus, staty jako Deutschland, Oesterreich und Tschechei pritvrdi v represich, budou dalsi politicti veznove:-(
    Evropa nazorove stale vice rozdelena a rasismus bude narustat a vibrovat mezi antiislamskymi, antizidovskymi, antipristehovaleckymi naladami a nasratosti, az se jednou ucho utrhne.
    Misto Evropy jednotne a obcanu spokojenych, bude to slepenec lidi nastvanych a stale mene spokojenych. Duvod je zrejmy, Brusel a parlament EU na lidi z vysoka! stejne jako Necasova vlada v Ceske kotline.
    Zadny krok k zlepseni pomeru,
    jen dalsi pruser velkeho rozmeru:-(
    http://www.ejpress.org/article/news/france/56239

    OdpovědětVymazat
  2. Nemyslim, ze by vytvoreni parlamentu nejak melo prispet k narustu antisemitismu. Vzdyt uz preci existuje Kongres, Vybor a Konference, tak proc by nemohl byt i Parlament?

    To mate jako v boxu, tam taky existuje spousta ruznych konferenci a kazda ma mistra sveta, a prispiva to snad k narustu antipathii vuci boxerum? Tak proc by nemohli Zide v Evrope hovorit mnoha ruznymi hlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzdyt uz preci existuje Kongres, Vybor a Konference, tak proc by nemohl byt i Parlament?
      No a vlastně proč ne speciální restaurace, vagony, ulice a města? Ovšem pak by si tito Židé měli ujasnit, zda jsou distinktivní, jiní než ostatní a mají potřebu to takto podtrhnout, a nebo jestli vůbec nejsou jiní a budou to zdůrazňovat tím omílaním toho vtipu, jak americký dirigent ani neví, kolik má Židů v orchestru. Já jsem vždycky myslel, že je to tak, jako v tom druhém případě a nikdy jsem nerozlišoval mezi Židy a Čechy, Židy a Slováky, Židy a Francouzi atd. - tomu mne naučili sami Židé právě takovými kroky, o kterém tu píšu (a o kterém media neinformovala).

      Vymazat
    2. Vp. Vodnik, ruzne narodni organizace maji i jine narodnosti. V Nebrasce napriklad voli ceskou Miss. Ze se Zide v Evrope citi jako Cesi 4. generace v Nebrasce zas prece neni takova tragedie.

      Vymazat
    3. Vp. Kreutzfeld, nevím jak Vy, ale já vidím drobný rozdíl mezi tím volit si Miss a volit si Parlament. I když taková Miss toho může někdy dokázat víc než celá lobby...

      Vymazat
  3. http://www.youtube.com/watch?v=1_LjvSIBKVc&list=PL685D50B7E82FC6BB&index=33&feature=plpp_video

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, je fakt, že já jsem v duchu položil paní Spectre stejnou otázku jako Duke: ?What the hell are you doing in Sweden anyway?"

      Vymazat
  4. Ja myslim vp. Vodnik, ze ten Parlament neni ve smyslu, ze by se do nej nejak volilo, nebo ze by mel vydavat nejake zakony, spis je to asi nejaky ethnobusiness. Dostanou dotace, budou poradat mecheche a vydavat prohlaseni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně! A žádná "židovská lobby" neexistuje, to dá rozum! ;-)

      Vymazat
    2. Ja myslim vp. Vodnik, ze ten Parlament neni ve smyslu, ze by se do nej nejak volilo, nebo ze by mel vydavat nejake zakony, spis je to asi nejaky ethnobusiness

      Vazeny pane Kreutzfeld lepe nez prirovnani nove Zidovske lobby v Evrope k volbe kralovny krasy v Nebrasce je prirovnani ke slavne pro Israelske lobby AIPAC v USA !
      Nic nez dalsi paka lepe se montovat do Evropskych zalezitosti po vzoru jak to predvadi AIPAC v USA !
      Navic, ano mate pravdu ze jeste
      "Dostanou dotace, budou poradat mecheche a vydavat prohlaseni"
      Jak funguje AIPAC si poslechnete:
      http://www.aljazeera.com/programmes/insidestoryus2012/2012/03/20123774029910326.html

      Vymazat
  5. Vazeny pan Kreutzfeld napsal:
    Ja myslim vp. Vodnik, ze ten Parlament neni ve smyslu, ze by se do nej nejak volilo, nebo ze by mel vydavat nejake zakony, spis je to asi nejaky ethnobusiness.

    Ano vp. Kreutzfeld, je to predvsim business jako vse cim se zabyvate a jak mnoho penez a vlivy nabyvate :-(

    http://www.aljazeera.com/programmes/insidestoryus2012/2012/03/20123774029910326.html


    ===============
    The American Israeli Public Affairs Committee, also known as AIPAC, and similar pro-Israel organisations have been actively encouraging students from black and Hispanic-majority universities to promote the U.S.-Israel relationship and fight claims that Israel is an apartheid state.

    Critics say these tactics, known as “blackwashing”, are an attempt by Israeli interest groups to thwart human rights critics.

    Jak pracuje AIPAC:

    Others maintain pro-Israel groups provide leadership conferences and travel opportunities that students would not otherwise enjoy.

    In this episode of The Stream, we speak with journalist and author Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) and Ben Shapiro (@BenShapiro), editor-at-large of Breitbart.com.

    http://stream.aljazeera.com/story/blackwashing-and-israel-lobby-0022080

    OdpovědětVymazat
  6. Pan Kreutzfeld odhadl zidovsky parlament presne.
    Je to prilezitost pro prijemna a dobre placena mistecka. A proc ne, do evropske byrokraticke situace to uplne zapada.

    Jinak, americke university jsou prolezle marxistickymi, proti zidovskymi vzdelanci, takze neni na miste a ani v zajmu nasich spojencu, aby se studenti z celeho sveta indoktrinovali v Americe nenavisti k Israeli.
    Pred par dny mel velky proslov nas pan president ve Washingtonu, na AIPAC konferenci. Nejvetsi potlesk dostal, kdyz prohlasil, ze mu bezpecnost Israele lezi na mysli i srdci....A tak to ma byt....

    OdpovědětVymazat
  7. Samozrejme ze pan Obama dostal potlesk. Jiz od zacatku zduraznoval jake ma v AIPACu pratele a to mu pomohlo, ze se dostal na trun.
    AIPAC tleska, loutka slibuje ale jsou zide opravdovi pratele s barevnymi?

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavý článek na dnešním Zvědavci. Na jednu stranu to vypadá, že je to všechno ještě horší než jsme mysleli, na druhou stranu kdyby představitelé evropských Židů v tomto orgánu byli tak zkorumpovaní jako průměrný český politik, byl by EJP pravděpodobně už nyní nátlakovou organisací v soukromých rukou několika postsovětských oligarchů. Ale za to Putin opravdu, ale opravdu nemůže!...:-D

    Že to vše je ke škodě evropských (a světových) Ž-/židů, jak uvádím v článku, je nabíledni...:-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>