úterý 28. srpna 2012

Oživlý buldozer

Nesmírně by mne překvapilo, kdyby rodiče Rachel Corrie soud s israelským státem vyhráli, neřku-li dostali nějaké peníze. Ale je poučné si přečíst, jak o této události referují media.

1. zprávy (a několik dalších) uvádějí: Izraelský soud: Smrt propalestinské aktivistky byla nehodou. Novinky nadepisují svůj článek: Izrael odmítl vinu za smrt americké aktivistky přejeté buldozerem. Triumfují ovšem bezkonkurenčně Lidovky: Američanku zabil buldozer. Byla to nehoda, rozhodl izraelský soud.

Tedy "smrt", "nehoda" a pokud se vyskytne termín "zabití", je viníkem buldozer.

My, kteří víme, že israelští vojáci nejsou nikdy zajati, nýbrž vždy uneseni, nikdy nepadnou, nýbrž jsou vždy zavražděni (zatímco za smrt dvou tisíc Libannonců a 1200 obyvatel Gazy může tragická situace a Hamas), bychom tím neměli být překvapeni.

11 komentářů:

  1. Myslim, ze vetsine Americanu je nejaka Rachel Corrie, pomatena aktivistka, uplne ukradena.
    Jednou se ukazala jako zradkyne - pridala se k nepratelum, teroristum, znesvecovala americkou vlajku a vubec delala Spojenym Statum ostudu v civilisovanem svete. Proto israelsky rozsudek v hlavnich zpravach ani nebyl.
    Jak zemrela ? Koho to zajima. Jiste je, ze zahynula ve sluzbach jihadistu, at uz to zavinil primo bagr obzivly nebo spici bagrista.
    Mne by vubec neprekvapilo, kdyby ji na te zdemolovane hromade jeji pritel, Palestinec, pod ten buldozer umyslne strcil. To aby se vytvorila nova, ach tak nevinna obet israelskych okupantu...
    V ceskych novinach zapomneli teroristicke aktivity Corrie nalezite vyjmenovat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. USA este nikdy neboli tak nepopularne v europe ako dnes. (o blizkom a strednom vychode sa zbytocne zmienovat) A kto za to moze? no predsa ti ktori sa snazia o zmier na blizkom vychode. Zboznujem Vase prispevky draha Daniela... len tak dalej.

      Vymazat
    2. Myslim, ze vetsine Americanu je nejaka Rachel Corrie, pomatena aktivistka, uplne ukradena.
      Myslím, že většině lidí na světě jsou aktivisté ukradení, ať pomatení nebo normální.

      Jednou se ukazala jako zradkyne - pridala se k nepratelum, teroristum,
      Ano - co Palestinec, to terrorista...

      Proto israelsky rozsudek v hlavnich zpravach ani nebyl.
      V Evropě kupodivu ano.

      Jak zemrela ? Koho to zajima.
      Že se nestydíte, osobo!!

      Vymazat
    3. Vodniku,
      nevim proc bych mela analysovat a rozebirat, po dlouhych deviti letech, jakym zpusobem presne marxisticka aktivistka zemrela. Na hromade kameni, zdali klecela nebo lezela, nebo se smekla a pod lopatu spadla..Corrie svym zivotem hazardovala, to je jiste a musela si byt vedoma smrtelneho risika, jelikoz se predvadela ve valecne zone..Vzdyt sama o sobe prohlasila, ze je dobrovolny lidsky stit. Tak co. Mozek ji vygumovali aktiviste z International Solidarity movement, coz byste mel prokouknout jako globalni operaci zakuklenych sionistu, akce odbocky NWO.
      Co kdyz je to zase jedna z dabelskych fint vladcu sveta, jak si vytvorit a pestovat ubohou oposici ?
      Vzdyt sami Hamasovci Corrie naadaci a ISM neduveruji, ani zbozi-pomoc Gaze z lodi R.Corrie neprijali.
      A tihle naivni snazivci stale lezou Palestincum do zadnice. Patheticke...

      Vymazat
    4. Danielo, Vaše názory jsou zde dobře známé a nepočítejte s tím, že zde s Vámi budu diskutovat o palestinsko-israelském konfliktu. Obsahem článku je jenom a pouze to, jak media verbalisují smrt na jedné či na druhé straně. Že potom lidé jako Vy mají o situaci jasno, je nabíledni, ale ani o tom nemíním diskutovat. Po nedávné výměněn mailů se svým bratrancem na thema Pussy Riot jsem pozbyl celé řady illusí o smysluplnosti kommunikace, přinejmenším té internetové.

      Vymazat
  2. Leon Kreutzfeld30. srpna 2012 v 19:37

    Vodniku, pani Daniela ma pravdu. Anti-semist pro-terrorist aktivistka skocila zakerne pod pasy buldozeru,ktery mirumilovne rovnal se zemi zakladny terroristu, aby tak chranil klidny spanek deti. Tak rozhodl demokraticky soud v jedine demokraticke zemi na strednim Vychode. Mate-li jine dukazy, predejte je hochum z משטרת ישראל. Jinak si budu muset myslet, ze jenom tak zvanite.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz mou odpověď Daniele, vp. Kreutzfeld. O správnosti nebo nesprávnosti rozhodnutí soudu diskusse nemá smysl, to rozhodnutí bylo tak jako tak dáno předem. Já jsem pouze poukázal na to, jaké výrazy používají media pro smrt těch či oněch lidí (pokud teda na rozdíl od Ovadii Yusufa považujete nás, goyim, za lidi).

      Vymazat
    2. Pamatuji na výrok soudu, kdy se nějaký Palestinec domáhal spravedlnosti, když mu zabili manželku. Dopadlo to tak, že byla zabita neúmyslně a debaty o odškodném jsou neopodstatněné, protože tím vlastně vydělal, že ji nemusí živit. Tak já myslím, že bychom u toho mohli zůstat i zde a pozůstalí by mohli maximálně obdržet šek od vlastníků buldozeru na uhrazení paliva a očištění svatých pásů stroje.

      Vymazat
    3. No dyk! Jak by řekla Daniela: koho zajímá, jak ta terroristka zemřela?...

      Vymazat
    4. Ještě k tomu zajetí/únosu vojáků. Oni to čeští pisálci asi přebírají z cizích zdrojů, ale mně teda přijde dost frapantní, když je voják unesen.
      Zajetí je OK, v naší civilizaci vojáci nejsou vázání kodexem Bušidó, takže pokud jsou poměry solidní a sitace bezvýchodná, je to přijatelné řešení.
      Ovšem únos, to evokuje představu, kdy vojcli chrápou, někdo je sesbírá jak šneky a někam odveze.
      Tj. vzhledem k jejich roli je jejich únos (oproti zajatí) zahanbující. Tak je otázka, zda tahle pitomost vznikla posunem v překladu, nebo se jedná o nějaký specificky blízkovýchodní kulturní fenomén.

      Vymazat
  3. No, o situaci v Gaze uz jsem neco vedela, nez se o tom rozepsaly Novinky.
    Nejake podprahove, zidum naklonene zpravodajstvi v lidovem tisku nevidim a priklad, ze Israelci jsou vzdy uneseni a nikdy zajati, je mimo misu, jelkoz napriklad vojak G.Shalit unesen byl. Nekdo zde nerozeznava vojensky konflikt a primeri, ze.
    Pro cesky tisk je dostatecne, kdyz se zmacknou tlacitka na prizemni pudy xenofobie a sovinismu.
    Jak Cechacek zmerci "Americanka", tak, jelikoz nenavidi "Amiky" vseobecne, je uz negativne predpojaty. A jeste zenska, jo, ty slepice lezou vsude a tahle byla k tomu aktivistka !! Muzsti Cechackove nesnasi aktivistky, pro ne paralela hnusne feministky. Pak jen staci, aby nekdo napsal, ze Gazu vybydleli Palestinci stejne tak, jako Cigani vybydleli Chanov (tomu Cechacek rozumi) a cesti obcane se ihned postavi proti jakekoli mirove solidarite lidskych prav...
    Elity NWO to holt maji znaknute....:-))

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>