pátek 28. září 2012

Atentát na Klause

Všichni víte, o co jde.

Anketa: zaslouží pachatel trest? A jaký?

44 komentářů:

  1. Trest hlavně zaslouží ochranka. Mít pravou bouchačku... tak by ubožáci místo divadelního pohřbu měli pravý.

    OdpovědětVymazat
  2. To by vedel pan Pecina, jestli atentatnik spachal trestny cin. Kdyby namiril pistoli a rikal penize nebo zivot, tak to asi jo, ale takhle? Ja nevim, jestli je zakazano strilet z hracky v pritomnosti ustavniho cinitele.

    Dnesni incident vsak povazuji pro Klause za jasnou nevyhru. Zlodej per, na ktereho se poradaji atentaty antiperlemi, to bude jeho odkaz. To to prijde Kellnera sakra draz nez Bakalu, aby vybudoval alespon nejaky maly kultik osobnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obecné ohrožení? Kdyby zareagovala ochranka správně, mohlo dojít ke střelbě... no pokud jsou na tom střelecky podobně jako s postřehem, tak se pár lidí znovu narodilo.

      Vymazat
    2. Ano, mozna neco takoveho jako obecne ohrozeni. On svoji cinnosti vyprovokoval situaci, ktera mohla skoncit tragedii.

      Vymazat
    3. Svým způsobem tak i skončila. Tohle je vlastně větší průšvih, než kdyby blba sejmuli a pak zjistili, že má hračku...

      Vymazat
  3. Střelec, místo toho, aby ležel v kaluži krve po rychlé reakci ochranky, dává v poklidu rozhovor televizi a pak se nechá bez jakéhokoli odporu zatknout. Přinejmenším podivné, takže budu spekulovat:

    Pošťouchnou nezaměstnaného frajera se sníženou inteligencí, strčí mu plastovou flintičku (znalci airsoftu posoudí, zda by byl Klaus v takovém klidu, kdyby jich šest chytil z bezprostřední blízkosti z opravdové airsoftové pistole) a mají splněno natřikrát. Klaus varován a vystřelen nahoru v žebříčcích popularity, komunisti a socani (protože každý ví, že je to vlastně jediná KSČSSD, že ano) obviněni z vyvolávání nenávistné atmosféry. Teď ještě začít včas proces s Rathem a podzimní volby jsou v kapse. Lid český obecný bude volit toho, na koho mu zázračně zachráněný Klaus ukáže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podivná je leda potřeba vysvětlovat každou blbost nějako takovou splácaninou...

      Vymazat
    2. Nebyla by to první má "konspirační teorie", která se po čase ukázala jako pravdivá. Konformistům je to však marné vysvětlovat. A atentát na prezidenta s nulovou reakcí ochranky není blbost, ať už je dílem magora nebo fingovaný...

      Vymazat
    3. Hele, až budete mít pravdu, tak někomu dávejte nálepky a třebas ode mě i žádejte pokornou omluvu. Zatím jen žvatláte.

      Že je reakce ochranky skandální je samozřejmě pravda. Nicméně to není nic, co by mě v tomto státě překvapilo...

      Vymazat
    4. Přečtěte si diskuse na internetu. Nejsem sám, kdo si myslí, že se jedná o "false flag". Ostudná reakce ochranky, způsob, jakým to bylo natočeno, chování toho maníka, reakce šéfa ochranky, Červíčka i Kubiceho a následná mediální kampaň, kdy např. Parlamentní listy během dvou hodin od oznámení atentátu shromáždily a publikovaly 12 vyjádření pravicových politiků odsuzujících levici, co "vyvolává nenávistnou atmosféru", to jsou všechno poměrně slušné indicie. Kdo nechce vidět, nevidí, takže to uzavřeme tak, že počkáme věcí příštích. A třeba i na tu žádost o omluvu dojde a já sebe s radostí označím za konformistu a Vás za člověka s nekonformním myšlením...

      Vymazat
    5. Vite, Stane, to uz by radeji veril tomu, ze za tim stoji chlapci z Mossadu. Ti by dokazali neco takoveho usit. Ale ve state, kde po panaku vodky oslepnete, kde si nezaregistrujete motorove vozidlo, kde se propadaji tunely a kde statni spravu ridi rychlostudenti z Plzne je daleko pravdepodobnejsi, ze nejaky urednik najmul partu z Tesca a penize na skutecnou ochranku odklonil v krabici od vina.

      Holt ti cervi uz si tu mrtvolu rozezrali natolik, ze ani je uz neochrani...

      Vymazat
    6. Být tohle v kterékoli jiné zemi světa, tak je to inside job jako Brno. Ale v českém šlendriánu bych nevylučoval i tak fatální selhání ochranky - v tamním biederemeieru nikdo nečeká, že by se střílelo. Politici se fackují navzájem nebo fackují lid, který na ně pokřikuje, ale střílet? Proto může být ochranka v permanentní letargii.

      Počkejme si, zda budou padat hlavy. V každé normální zemi by musela být propuštěna řada lidí, počínaje kompletní ochrankou a konče ministrem vnitra.

      Vymazat
    7. Leone, to je korektní protiargument. Ta možnost, že hoši z ochranky to mají na háku, a že je to jen příznak degenerace celého systému, je dokonce daleko děsivější, než že byli součástí konspirace, nebo si jenom řekli, že jim ten dědek nestojí za to, aby za něj nasazovali krk.

      Mossad má prsty v ledasčem, ale tohle považuji za věc, která je pod jejich rozlišovací schopnost. Jim stačí jen půl roku počkat, a na Hradě bude sedět echt sionista. Je tady jen podružná otázka, jaké barvy bude jeho kravata.

      Vymazat
  4. Ctu tu pokusy o serioznost a jak vidno v Tschechistanu alias Kocourkove uz je to tak spatne ze i kdyby se jednalo o konspiraci a ne o odflaknuty slendrian ze strany ochranky ze je nutno se distancovat, korektnost kdyz neni u governmentu tak alespon u obcana a to za kazdou cenu :-)
    Jedno ale nikdo nezmenite, tedy to co se zmenilo pokud jde o zmasirovane verejne mineni. Napsal jsem to vedle a plati to stale vice a smutneji, dovoluji si okopirovat:

    Dovolim si otazku. Slovy Vaklava Havla o stoupajici ” blbe nalade lidu”, az po prohlaseni atentatnika
    ” že zdejší vláda vyhladověla celou třetinu národa, rozprodala národ a vůči nářku národa je v podstatě hluchá a slepá”
    Jaka je pravdepodobnost ze se najde nekdo dalsi z ” vyhladovele tretiny naroda” preba jen proto aby se konecne resilo co reseno byti ma?
    Jedno je vsak od ted jiz predem jiste, ze prohraji komuniste!
    Rozumni a demokraticky smyslejici ovcane CR jiste odsoudi utok komunisty a v zadnem pripade je volit nebude i kdyz jeste vcera byli na vazkach.
    Hle priklad jak spatne muze byt k necemu dobre:-)
    S pozdravem kupredu prava :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumný člověk by především volbu komunistů vůbec nezvažoval.

      Vymazat
  5. Yamato: ještě před pár lety bych Vám dal za pravdu. Dnes si už nemůžu být tak jistý. Přesněji řečeno: rozumný člověk nemá, co by volil a tak ti, co nepamatují totalitu nebo prostě už vůbec nespojují KSČM a KSČ, můžou komouše vidět jako nejmenší zlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumný člověk má koho volit, jen se musí oprostit od nesmyslů typu "přece ten hlas nezahodím volbou malé strany". Volba menšího zla k ničemu nevede.

      A kdo vidí komouše jako nejmenší zlo... radši se pozdržím komentáře.

      Vymazat
    2. Rozumný člověk volí Svobodné, pro něž jsou Klaus, Nečas a Kalousek levičáci, kteří brání skutečně volnému trhu, na němž si každý může svobodně koupit a prodat, co chce. Třeba otroka ...nebo metyl v rumové láhvi. A tak je to správně, tak to má být. Amen.

      Vymazat
    3. To tam nikde není, že. Já to své nemusím všude násilně vnucovat. To je vaše parketa.

      Vymazat
    4. Yamato: já vím, že pro Vás je Jakl positivní volba, tedy ne "nejmenší zlo". Aniž bych chtěl nějak naznačovat, že tedy nejste "rozumný člověk", chtěl bych Vám připomenout onen výrok, který se stal mým politickým credem: KDYBY VOLBY MOHLY NĚCO ZMĚNIT, DÁVNO BY JE ZRUŠILI. Týká se to i Jakla: buď "bude jako oni", nebo půjde do prdele. To se týká i voleb do parlamentu, tedy i těch komoušů.

      Pro mě má volení smysl jen ve smyslu strategie, např. teď jsem v Holandsku k volbám šel a volil jsem rudochy jen proto, aby šel do prdele ten Wilders. Že by se rudoši opravdu dostali do parlamentu nehrozí, ale i kdyby, tak by mě to nemrzelo. V zásadě platí i pro ně mé politické credo, ale když by pár let drbali ty nejbohatší místo těch nejchudších, neměl bych výčitky svědomí.

      Vymazat
    5. Ano, žel ten výrok je skoro vždy pravdivý.

      Vymazat
  6. Ochranka nemusela v tom davu zrovna zacit strilet. Rychlejsi je v takovem pripade zastitit presidenta, srazit utocnika k zemi, pripadne srazit k zemi i samotneho presidenta. Ale ochranka nedelala nic.....
    Pokud se "atentatnika" tyce, cesti komousi i jejich volici obvykle velikou inteligenci nevynikaji. Proto je nutne na jejich obranu zacit vymyslet nejake konspiracni teorie, zejo, Stane ?
    Canadian

    OdpovědětVymazat
  7. I na Tebe by se jistě nějaká konspirační teorie našla, holoubku. Totiž, že jsi ten magor a troll, co po večerech slintá po českých webech ty svoje jednověté sprosťárny. Ale tady si zatím hraješ na slušnýho a vypotíš dokonce i 4 věty. Vodníku, upřímná lítost, téhle vši už se zbavíš jen těžko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevim, co vas mily pane tak rozzurilo a proc me tykate ? Pasli jsme spolu snad kravy ?
      Ja napsal svuj nazor a rekl bych, ze je nejbliz k nazoru Mr. Yamaty. A ze jsem ho napsal slusne, to je snad normalni. Vzdycky tak pisi. Pokud s tim mate problemy, doporucoval bych nejakou internetovou zumpu 4. cenove skupiny. Je jich na webu dostatek.
      Canadian

      Vymazat
    2. Vodníku, upřímná lítost, téhle vši už se zbavíš jen těžko...
      Tohle - navzdory všeobecnému mínění - není můj web, i když sem postuji nejvíc článků. Úkony, jako blokovat nějakou IP adresu, pak neleží už vůbec (jen) na mně.

      Vymazat
  8. No ještě že tu má také tak obdivuhodné bytosti jako Stan, kteří z pár diskusních příspěvků perfektně odhadnou kdo jaký je. Magor a trol a veš slintající jedovaté sprosťárny... Jeden by skoro začal závidět.

    OdpovědětVymazat
  9. Vodniku, nevim kdo je adminem tohoto webu, ale pokud sklouznu k hulvatstvi toho "Stana", tak at me klidne vymaze nebo zablokuje.
    K celemu pripadu bych chtel dodat, ze povazuji Sklenkovo odstoupeni z funkce za spravne. Po takovem amaterskem vykonu podrizenych opravdu nic jineho nezbyvalo.
    Toho, jak se ten nestastnik prodira davem si vsimli jeste pred incidentem i televizni kameramani, ale ochranka ktera je presne pro tyhle pripady cvicena ne. Zkratka ostuda, i bez prihlouplych konspiracnich teorii.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem, zeptám se vás otevřeně - jste z Nezvědavce?

      Vymazat
    2. Yamato, představ si, že existují milióny jedinců s podobnými názory jako názory přispěvovatelů Nezvědavce.

      Vymazat
    3. Možná, ale naštěstí se ne všichni chovají jak tupá hovada.

      Vymazat
    4. Dík za kompliment. Já kdybych pronesl podobnou poznámku tak budu doživotně a trvale blokován, že. Ale já to zde beru jako kompliment, takže dobrý.

      BTW, docela by mne zajímalo, proč se Canadian chová jak tupé hovado...

      Vymazat
    5. Jako obvykle oponuješ něčemu, co nikdo nenapsal - ani o tobě a už vůbec ne o Canadianovi.

      Vymazat
  10. Já bych to posuzoval analogicky jako podobné případy. Nikomu se zjevně nic nestalo, tak snad jen delikt způsobení leknutí, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si nebyl tak jistý. Zaprvé není pravda, že se nikomu nic nestalo - Klaus byl lehce poraněn. Zadruhé, kdyby ochranka jednala tak, jak ochranka jednat má, mohlo by dojít ke střelbě v davu s možnými následky - přinejemším pro vtipálka fatálními, ale nikdo by nebyl v bezpečí. Takže mám tendenci si myslet, že tato výtržnost hraničila s obecným ohrožením a to, že se nic nestalo, bylo jen díky totálnímu selhání letargické ochranky.

      Vymazat
    2. Že zachrápala ochranka, je zřejmé - borec si dal ještě cigáro a měl pauzičku na rozhovor.
      Ono taky ještě záleží na tom, jak akci koncipovali. Kdyby byla prioritou bezpečnost, nikoho k presidentovi nepustí, jenže to se zase neslučuje s oblibou potentátů hladit děvčátka po vlasech a nechat si od lidí poklepávat po ramenou. Tohle si ale musí vyřídit Klaus, jak moc velkou izolaci od lidí chtěl a co očekával za stupeň ochrany. Připravenému jedinci asi nelze zabránit ve střelbě bez poměrně velké míry buzerace všech lidí kolem.

      V tomto případě ale trvám na svém - nešlo o atentát, poškozený nebyl zraněn, může se domáhat odškodnění za úlek, modřinu a poškozené sako. Mimosoudní vyrovnání by mohlo dělat i pár tisíc korun. V zásadě odmítám jiná měřítka než se používají pro běžné občany.

      Pokud bychom chtěli ten čin s něčím srovnat, byl by to nejspíš průnik na server, při kterém útočních po sobě zanechá stopu a nic, ač by mohl, nezničí, nesmaže...

      Obecné ohrožení bych tomu člověku nepřičítal. Když už, tak napadení nebo výtržnictví. A být v Klausově kůži, vyřídil bych si to s ochrankou a netahal do toho politiku. Ten útočník byl prostě mimoň a pouze odhalil amatérismus ochranky.
      Tady se holt maximálně fackujeme, jak pravil Hrušínský ve filmu o masožravé Adéle a předvedl ministr Kalousek a tomu se přizpůsobila i praxe ochranek.

      Je taky vidět, jak upadá fyzická zdatnost politických představitelů i protektorů. Takový Heydrich i s několika střepinami v těle hbitě tasil a pronásledoval střelbou z pistole své atentátníky.

      Vymazat
    3. No vycházíš-li skutečně z té Hrušínského charakteristiky, tak by president vůbec nemohl mít ozbrojenou ochranku. Opakuju: normální reakce ochranky by měla být ustřelit chlapovi hlavu v momentě, kdy tu hračku vytáhl. Představ si pracovně, kdyby k tomu došlo a ochranka zabila nějaké lidi v davu. Co bys na to říkal? Že neměli střílet a nechat Klause zabít? (no, mezi námi, ne že by to byla pro národ taková ztráta, ale to je teď vedlejší) Nebo bys soudil (a odsoudil) toho bodyguarda, co by to udělal? Já bych řekl, že v takovém případě by byla vina za to na bedrech Vondrouškových. A k tomuto risiku tu bez debaty došlo.

      A dej si bacha: dávat Klausovi za vzor Heydricha by se Ti v demokracii nemuselo vyplatit, holoubku!

      Vymazat
    4. Moje reakce je dole, nějak se to blbě zařadilo.

      Vymazat
  11. Nesmysl, Vodniku. Vytahnout pistoli a zacit strilet je pro ochranku az ta posledni moznost. Uz proto, ze je to ztrata casu. Nekdo se mel na toho strelce vrhnout jeste nez stacil poprve zmacknout spoust a nekdo mel chranit presidenta svym telem.
    Ja se jen chechtam nad ruznymi paranoidnimi konspiracnimi teoriemi. Cesi v tomhle zacinaji byt horsi, nez Arabove. A to uz je co rici.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta ochranka nepředvedla vůbec žádnou možnost. Jaké je risiko, že pokud by se k něčemu rozhoupala, bylo by to právě to nejhorší, tj. střelba v davu? Že máme co činit s pitomci je nabíledni a od pitomců se lze nadít lecčehos.

      Vymazat
  12. Souhlas, kdyby bývala ochranka zareagovala adekvátní střelbou (což by v případě trochu slušné repliky zbraně bylo opodstatněné), přičetl bych to k tíži tomu provokatérovi. Jinak bych byl ale dost rezervovaný k trestním důsledkům variant "co by kdyby", protože to je dosti gumový obušek a dá se přiohnout lehce např. i směrem k ohrožování světového míru. Z ohrožení bych vinil jen v "prvním levelu" - tj. např. přinesu zápalnou lahev mezi lidi, ale ne levely následné (hasiči by mohli vyplavit 3 domy, kdyby se domnívali že flaška s vodou, co mám, je zápalná ...)

    No náhodou v tomhle byl Heydrich klasa. A já jsem ale presidenta k Hedyrichovi nepřirovnával, Klaus, ať je jaký je, rozhodně není charakterem nějaký zastupující protektor - naopak bych řekl, že je výjimečný v tom našem papaláškském panoptiku tím, že se snaží hájit zájmy ČR (minimálně tak činí s přesvědčením) a ne EU nebo jiných obskurních spolků proti zájmům ČR, jako např. Šláfnberg nebo ta svině Tošovský. (svině není dle názoru Vrchního soudu nadávka)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ale presidenta k Hedyrichovi nepřirovnával,
      Takhle se vymlouvají všichni! Jedna, dvě seance waterboardingu a budeš jinak zpívat!...

      svině není dle názoru Vrchního soudu nadávka
      "Bílá svině" není nadávka. "Černá svině", vyřčená na adresu Roma, představuje naopak hned několik trestných činů...

      Vymazat
    2. Pravda, bílá ... to mi trestuhodně vypadlo

      Vymazat
    3. Pro tentokrát Ti demokracie odpustí. Ale jdi do sebe! Ať se to neopakuje!

      Vymazat
    4. Chlapci jeste trochu pokracovat a mozna se priblizite, ale starych dobrych vymen na Sprse tezko dosahnete:-)
      Neco tu chybi, bud stary zapal nebo mozna misto te kulickove pistolky neco aktivnejsiho aby byla o cem rec?

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>