pondělí 1. října 2012

Svoboda slova v USA

Svoboda slova v USA je opravdu báječná. Tak například tam může lobbyista veřejně vyzývat k false flag operation, aby země mohla vstoupit do války (mezi námi kommunisty a levičáky se tomu říká "válečný štváč"), čímž silně podminovává tvrzení, že Spojeným státům jde hlavně o mír a prosperitu (na druhé straně se ale stará o to, že Leho nebude bez práce). Naopak dva komouši a levičáci si z něho mohou dělat pošklebky, aniž by jim hrozil byť i jen podmínečný trest za nějaké pochybování o něčem, o čem je neradno pochybovat.

25 komentářů:

  1. Ano Vodniku, svoboda slova v USA je opravdu bajecna. A vyuziva ji kdekdo. I nejruznejsi anarchisti, komunisti ci nackove provozuji sve stranky beztrestne prave z Ameriky.
    Dotycny pan z jakehosi thinktanku nemluvi ani za americkou vladu, ani za kongres a dokonce ani za dotycny thinktank. Mluvi za sebe, protoze mu to ta svoboda slova umoznuje.
    Za zebe mluvi i ten paranoidni, tezce potetovany pan se svym soudruhem na strese baraku v Gaze. Budiz jim prano.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč myslíte, že ten pokérovaný pán má paranoiu?

      Vymazat
    2. Kdyz jsem videla jmeno Ken O"Keefe, vubec video neshlednu, jelikoz zarucene jsou to protikapitalisticke, boj za mir cinty, kterymi nas oblazuji mirutvorci v ramci svobody slova. Ja si tedy beru svobodu ignorovat magory.

      Proc jsou to magori ?
      Magori se prateli a hlavni magor je Keefe, pacifisticky prizivnik.
      Cas od casu o nem slysime uz asi 15 let, ja si silence pamatuji, kdyz usporadali akci v Iraqu jako lidske stity proti prichazejicimu utoku
      A SADDAM JE VYHODIL !!!!!
      Ha ha.
      Absolutni fraska. Take myslim, ze se ten silenec zucastnil Flotily Svobody ke Gaze, coz skoncilo stejne, ubohe tajtrdlikovani aktivistu. Rachel Corrie k temto lunatikum taky jeden cas patrila..


      Ciliz, mirova anarchisticka hovadka striknuta Marxem zde bereme s nadhledem.
      Nadhled znamena pohled shora, neni to pohled luzy smer nahoru, na "vrchnost"....

      Vymazat
    3. Nadhled znamena pohled shora
      Jsem Vám za tu bezelstnou výpověď o sobě samé vděčný!...:-))

      Vymazat
  2. Proc nazyvam toho potetovance paranoikem ? Nejspis kvuli jeho poznamkam o Pearl Harboru, Tonkinskem zalivu a 9/11. V takovem stadiu se bohuzel jedna o nemoc jiz nevylecitelnou,
    Radeji me povezte, proc jste sem to video zaradil. Mluvi snad ten pan za U.S. government ?
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád nechápu, co je na tom paranoidního.

      To video jsem sem zařadil, protože díky laskavosti správce tohoto webu sem mohu zařazovat, co chci. A já jsem chtěl.

      Vymazat
  3. Vodniku, jsem vam za tu bezelstnou odpoved o sobe samem vdecny!....:-)
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, nemáte zač. Ale jestli si myslíte, že jsem z toho moudrý, pak mne silně přeceňujete.

      Vymazat
  4. Canadian:
    Radeji me povezte, proc jste sem to video zaradil. Mluvi snad ten pan za U.S. government ?

    Canadianův problém je, že sem přišel diskutovat. Bohužel, internetové diskuze v posledních letech v drtivé většině případů diskuzemi vůbec nejsou.

    Dnes jsem shlédl kus skutečné diskuze s bývalým vládním poradcem v pořadu Hyde park Tomášem Haasem. Tento pán pravidelně publikuje na svém blogu http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-haas.php a vyslovil v podstatě totožný názor ohledně internetových diskuzí. Ovšem nesouhlasím s ním ohledně důvodu, není to proto, že se společnost nějak mění, ale je to prostě proto, že stále více a více se definuje publikum internetových diskutérů a to tak, že více lidí a více různých charakterů píše do diskuzí, kteří dříve nepsali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Canadianův problém je, že sem přišel diskutovat.
      Jestli je to pro něj problém, nikdo mu nebrání odejít. Účast ve zdejších dikusích není povinná a každé slovo, které sem napsal Canadian, Daniela, Vy nebo kdokoli jiný, bylo napsáno dobrovolně a může být slovem posledním. Nikdo není povinnen reagovat, a už vůbec ne na něco, co mu bylo podsunuto (v tom vynikáte zejména Vy, viz Yamato ve vedlejší diskusi).

      Vymazat
  5. Proc toto video pan Vodnik postoval ?
    Ja se domnivam, ze na otazku odpovedel jen pul pravdy.
    Toto mi padlo do oka :
    ...mohou dělat pošklebky, aniž by jim hrozil byť i jen podmínečný trest za nějaké pochybování o něčem, o čem je neradno pochybovat...

    Nejak mi ta asociace pripomina narazku na pochybovani holokaustu v Cesku, ale na toto thema ted nebudu reagovat, jelikoz mi Vodnik zavrhl Letnou, davne misto meho detstvi..
    A ze by to byla reakce seriosni a objektivni....:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ano Leho, mate pravdu. Prisel jsem diskutovat, ale Mr. Vodnik podle vseho nema zajem.
    Ten jim uvedeny odkaz me silne pripomina pripad jakehosi izraelskeho rabina, ktery pohrozil Evrope jadernymi zbranemi a prestoze mluvil jen sam za sebe, chytli se jeho vyroku nejruznejsi zidobijci jako lejno kosile a opakuji to az do zblbnuti jako udajne vyroky vlady statu Izrael.
    Zkratka a dobre se zda, ze Vodnik nedokaze na moji otazku (proc sem to priblble video postoval) odpovedet a proto zdrha z diskuse jako zajic.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pripad jakehosi izraelskeho rabina, ktery pohrozil Evrope jadernymi zbranemi
      To nebyl rabín, ale vojenský historik a theoretik Martin van Creveld. Výroky rabínů se atomovek obvykle netýkají a když vzbudí mediální pozornost, je to kvůli rasismu.

      Vymazat
  7. Myslím, že máme odlišný názor na účel internetových diskusí. Podle mě tím účelem není, aby se author článků zodpovídal z motivace, proč sem postnul to nebo ono. Nejsem povinován se z toho zpovídat. Třeba mi to poručil můj řídící orgán z Moskvy. Nebo se mi líbili ti dva. Nebo jsem chtěl poukázat na to, jací magoři fungují v amerických think-tancích, třebas nemluví za ně - to byla jediná poznámka k thematu, kterou Canadian uvedl (ač já nic takového netvrdil). Nebo jsem, jak míní Daniela, skutečně chtěl připomenout trestání pochybovačů a popíračů v upocených evropských rádobydemokraciích. Nebo všechno dohromady. Ale jestli se o tom budu chtít bavit, to záleží jen na mě. Debata k thematu je otevřena, ale ani ta není pro nikoho povinná.

    OdpovědětVymazat
  8. Vodniku varoval jsem Te a vypada to ze me varovani se potvrzuje,
    viz Canadian vyse:
    Zkratka a dobre se zda, ze Vodnik nedokaze na moji otazku (proc sem to priblble video postoval) odpovedet a proto zdrha z diskuse jako zajic.

    "Zdrhat jako zajic" a podobne perly to je presne "literarni" styl ktery pouzival a pouziva jiny "Canadian" s jinymi nicky u Tarase a kolem. I pres maximalni snahu mu to asi ujelo i zde:-)
    Nebo ze by pobyt v te zemi kazdeho CzechoCanadana zformoval do stejneho stylu ?
    Samozrejme ne, znam radu lidi kteri odjeli do Canady, nekteri na Internetu pisi, jini to povazuji za ztratu casu, ale zadny z nich stylem jako "zajic" a jako troll u Tarase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netrapte se tím. Buď se Canadian bude chovat tak, že nevznikne závažné podezření, že je to Sandwalker/Slavoj Žižka (nebo Mikin), a pak ať tu klidně diskutuje. Pokud ne, pak tu diskutovat nebude, ať je to, kdo je to.

      Vymazat
    2. Nevim sice presne o cem je zde rec ale myslel jsem, ze troll zasluhujici vymazani nebo vyhazov je sprostak, ktery se nedrzi daneho tema a utoci na ostatni diskutujici. Ze bych se mylil ?!
      Canadian

      Vymazat
  9. Tak tedy zpet k tematu.
    Vodniku, vy jste o tom cloveku napsal ze: " silne podminovava tvrzeni, ze Spojenym statum jde hlavne o mir a prosperitu".
    Takze znovu - jak muze neco "podminovat" vyrok osoby, ktera neni clenem vlady ?
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to ješt o fous komplikovanější. Je členem think tanku WINEP, což je jedna z proisraelských lobby, podobně jako AIPAC - zakladatel WINEPu je bývalý ředitel AIPACu. Takže lze říct, že tyto proisraelské think tanky zaměstnávají válkychtivé magory. Chcete-li říct, že tyto lobby nemají vliv na americkou politiku, o.k., ale tento názor nebude mnohými účastníky tohoto fóra (včetně mne) brán vážně a shledán hodným další diskusse.

      Vymazat
    2. No dobre, ale thinktanky jsou pravicove i levicove. Pro lobby plati to same, jsou i lobby pracujici pro nejruznejsi odvetvi prumyslu, nebo treba pro homosexualy.
      Na rozhodnuti vlad lobiste vliv nekdy maji, nekdy ne.
      Nezlobte se, ale posuzovat celou zemi podle vyroku nejakeho lobisty je nesmysl.
      Canadian

      Vymazat
  10. Sandwalker alias Slavoj Zizka alias Canadian buduje pozice. A ostatní s ním seriózně diskutují. To je opravdu pecka! Mohu-li poskytnout 2 skromné rady:

    1) Nediskutujte s ním!
    2) Nakopte ho do kulí!

    Diskutujete totiž s totálním magorem (či spíše totálně magorskou skupinou lidí).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mate neco k tema diskuse, Mr. Troll ?! Vite alespon neco o lobbies, thinktanks etc. ?
      Canadian

      Vymazat
    2. Mozna je to Vodnikuv kamerad, znamy troll David Pavlicek. Proto s nim diskutuje. Pred casem se tu nekdo takovy ochomytal.

      Vymazat

  11. .. Nakopte ho do kulí !

    To neni dobra rada, Stando.

    Bolest jeste vic rozliti a rozzuri, neb v tomto miste jsou muzi velmi, velmi citlivi, - toto uz vi i male holky, kdyz klukum nakopavaly koulicky...:-))

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>