čtvrtek 22. listopadu 2012

Perfektní hláška

Pokud dnes demonstrujete proti KSČM, podobáte se studentům, kteří by v roce 1989 demonstrovali proti nacistům, a tak dali tehdejšímu komunistickému režimu a jeho zločinům krytí.
...napsal Boris Cvek na Blistech. A vtipně k tomu dodává Miloš Rejchrt:
Rád se s Vámi podělím o jeden poznatek z Ženevy, Mekky kapitalismu. V letech 1990 až 2007 tam pětkrát zastával funkci primátora (maire) André Hediger, člen Parti du travail, tedy komunistů....Za primátorování tohoto komunisty (původně dělník, odborář ze železáren) v Ženevě ani blízkém okolí nevznikly žádné koncentráky.
V České republice vznikla opravdu naprosto kuriosní situace: zatímco mladí lidé obvykle byli a jsou vždy a všude pokrokoví, odbojní a revoluční, současný kocourkovský juvenil přemlouvá bábu, podporuje zkorumpované papalášské paďoury a byrokratické zloděje ve vládě, která i jeho holí a vykrádá jeho budoucnost. Jestliže mládež představuje budoucnost národa, pak se divím, že s nejčernějšími vyhlídkami na osud schweiků stojím se zlomenou holí nad tímto národem tak sám.

25 komentářů:

  1. Hm..."mladí lidé obvykle byli a jsou vždy a všude pokrokoví, odbojní a revoluční" - pokrok = levice? Ale no tak :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Pojmy jsou zmatené! (trochu trpělivosti, archív se otvírá pomaleji)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, vzhledem k tomu, ze drzost komunistu v posledni dobe roste (zdravice soudruhum v Severni Koreji, omlouvani svych vlastnich zlocinu) tak byla ta demonstrace jen na miste.
    Netusil jsem, zeby zrovna Zeneva byla bastou kapitalismu a jsem nesmirne rad, ze tam soudruh starosta nezavedl koncentraky. Vsak taky k tomu coby starosta nemel zadne pravomoci. U nas ovsem komunisti ty koncentraky zavedli a to i po slibech, ze zachovaji demokracii, budou podporovat male zivnostniky a ke vstupu do kolchozu nebudou nikoho nutit. Takovym darebakum muze dnes verit jen blazen.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste patrně nečetl nebo zapomněl, co Vám napsali u Kapitána, Mr. Canadian. Dnešní KSČM, i přes to slovo v názvu, není bolševická banda hrdlořezů, ale normální parlamentní strana. Naprostá většina jejích členů nenese zodpovědnost za zločiny kommunistického régimu. Naopak, ti, kteří za ně zodpovědnost nesou, přelezli do jiných, i "pravicových", stran a škodí této zemi nadále. Mezinárodní situace se změnila: mocného Velkého bratra nemá za zády KSČM, nýbrž vládnoucí zloději. Jakákoli diktatura je v současné unijní zemi zcela nemyslitelná. Několik nejprofláklejších individuí vegetuje ve Štěpánově marginální KSČ, bez šance na jakýkoli vliv na běh společnosti.

      Proto považuji Cvekovu hlášku za mimořádně výstižnou.

      Vymazat
    2. Tyhle urban legendy mě baví - třeba tahle o zlých komunistech, co v KSČM nejsou, a hodných, co tam zůstali. Oba dva ode zdi ke zdi.

      A vyloučit jakoukoli disktaturu je také solidně odvážné - ta EuroUnijní začíná být docela reálná. Samozřejmě v zájmu zachování míru :-D

      Vymazat
    3. Největší urban legend je ta o nějakých (jakýchkoli) "hodných politicích". A já o žádných "hodných kommunistech" nepsal, jen jsem připomněl Kanaďanovi, že pokud hledá viníky za marasm uplynulých 40 let, tak v KSČM jich bude možná nejméně, pokud vůbec.

      EuroUnijní diktatura je něco jiného. V SSSR taky neexistovalo, aby si nějaké Lotyšsko nebo Tádžikistán zavedly soukromou národní diktaturu, do které by Kreml neměl co kafrat.

      Vymazat
  4. Ale ono jich tam stále bude dost - za to totiž byli odpovědní všichni, různou mírou samozřejmě, a KSČM má zdaleka nejvíce členů :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Politicka strana ktera si po vsech tech masovych vrazdach, genocidach a dalsich zlocinech necha ve svem nazvu slovo "komunisticka", ktera ma ve svych radach Jakese i dalsi dozivajici soudruhy z politbyra a jejiz nejvyssi papalas si dopisuje se soudruhy Kimem a Castrem je uplne jasna a neni co resit.
    Ti lide v sobe nemaji ani spetku studu a kdyby mohli, chovali by se tak, jak se chovali v minulosti. Ze to v soucasne dobe delat nemohou, to pro ne neni zadna omluva.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakeše vyloučili spolu s dalšími hned v osmdesátém devátém. A vládní partaje si dopisují zase s jinými zločinci - válečnými, jako Albrightová nebo Hasim Thaci. To není "a vy zase bijete černochy", to jen chci říct, že pro mě graselové z KSČM nejsou lepší - ale ani horší! - než ta ostatní svoloč. Mají ovšem dnes jednu výhodu: za billionové zlodějny posledních 23 let opravdu žádnou zodpovědnost nenesou.

      Vymazat
    2. Eh, zajimave, ze udajne vylouceny Jakes i dalsi soudruzi porad chodi na ty jejich stalinisticke dychanky.
      Pokud se tyce viny komunistu za masove vrazdy, ta je nepopiratelna. A nejen v jejich pripade, ale castecne i v pripade lidi, kteri se jich zastavaji, ci jejich zlociny svym nejapnym zpusobem omlouvaji.
      A tim bych si dovolil diskusi s clovekem, ktery srovnava zlociny severokorejskych komunistu s politikou pani Albright uzavrit. Nejspis zde Vodniku ve vasem pripade hraje roli rasova podujatost. Jinak byste si ze vsech tech demokratickych politiku nevybral zrovna madame Albright, zejo ?
      Canadian

      Vymazat
    3. Eh, zajimave, ze udajne vylouceny Jakes i dalsi soudruzi porad chodi na ty jejich stalinisticke dychanky.
      A proč by nechodil? Měli by mu to zakázat?

      Pokud se tyce viny komunistu za masove vrazdy, ta je nepopiratelna.
      Ano. Ale kterých kommunistů? Dolejše? Filipa? Může Grebeníček junior za otce? Dokonce i ta Semelová, která glorifikuje massové vrahy a totalitu sama žádnou vinu na událostech 50. let nenese. Tak kteří kommunisti?

      Nejspis zde Vodniku ve vasem pripade hraje roli rasova podujatost. Jinak byste si ze vsech tech demokratickych politiku nevybral zrovna madame Albright, zejo ?
      Proč by měla? Albrightová (a Thaci, kterého jste jaksi opomněl, že) jsou přeci stejné rasy jako já. Tak jaká "rasová podujatost", člověče??

      Vymazat
    4. Nezlobte se, ale pokud je nekdo dobrovolne clenem strany zvane komunisticka, tak se nevyhnutelne hlasi k ideologii, ktera ma na svedomi nejstrasnejsi zlociny v dejinach lidstva. A to je spoluvina. Takze - spoluvinu nesou vsichni komunisti.
      A nechytejte me za slovicko. To, jestli se ve vasem pripade jedna o zaujatost rasovou, etnickou nebo nabozenskou neni zase tak dulezite. Vase posledlost zidy, ktere dokazete zatahnout i do diskuse o svestkovych knedlicich je vseobecne znama. Vase nesmyslne prirovnani pani Albright ke komunistickym zlocincum nebylo nahodne.
      Canadian

      Vymazat
    5. A když nezatáhne, tak se najde nějaký dobrák, co mu je tam vnutí.

      Pak si jedno nedej, že.

      Vymazat
    6. Canadian: prvním odstavcem by se dalo polemisovat, ale seru na to, kommunisty nevolím a nezajímají mě, Cvekova hláška sedí, jestli Vy si myslíte, že ne, je to Vaše věc.

      To, jestli se ve vasem pripade jedna o zaujatost rasovou, etnickou nebo nabozenskou neni zase tak dulezite.
      Já myslím, že to je hodně důležité. Pokud se ovšem dá mluvit o některé z Vámi jmenovaných zaujatostí.

      Vase posledlost zidy, ktere dokazete zatahnout i do diskuse
      No, tentokrát jste je sem zatáhl Vy (dík, Yamato!), já nemluvil o Židech a už vůbec ne o židech, nýbrž o Albrightové a Thacim.

      Vymazat
    7. Vy je udajne nevolite, jen obhajujete. A proti puvodu pani Albright nebo zidum (Zidum) jako takovym nic nemate. No, dobre, nechame toho. :)
      Canadian

      Vymazat
    8. Vy je udajne nevolite, jen obhajujete.
      Kde? Já přece nepopírám, že to jsou gauneři. Jen tvrdím, že nejsou o nic horší než ti vládnoucí a že protestovat proti kommunistům dnes, kdy zemi škrtí zcela jiné a akutnější malheury z opačné strany, je přesně tak směšné a de facto škodlivé, jak to popsal Cvek. A ano, na rozdíl od Vás si nemyslím, že lze současným kommunistům jednoduše bez výjimky přičíst spoluzodpovědnost za zločiny v minulosti (od kterých se zřetelně distancovali), v tom smyslu je tedy "hájím" - stejně jako bych "hájil" Hitlera, kdybyste napsal, že byl krutý ke zvířatům.

      A proti puvodu pani Albright nebo zidum (Zidum) jako takovym nic nemate. No, dobre, nechame toho. :)
      Ne, "jako takovým" nemám, opravdu bude lepší toho nechat.

      Vymazat
  6. Volební ozvěny:
    http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-vnitra-vyradilo-kandidaty-z-prime-volby-prezidenta-p99-/domaci.aspx?c=A121123_114054_domaci_kop

    Úloha z volební matematiky:
    Máme 60 000 podpisů. Vezmeme dva vzorky a u obou zjistíme 20 procent chybných hlasů. Kolik odečteme?

    řešení1: odečteme 20/100 z 60 000 ... tj. 12000,
    řešení 2: odečteme (20+20)/100*60000 = 0,4*60000 tj. 24000
    Nyní kontrolní otázky:
    A. kdo by použil ř1 a kdo ř2?
    B. Kterou metodu si myslíte, že použilo ministerstvo
    C. co si myslíte, že by se stalo, kdyby použili 6 vzorků a v každém by našli 20 procent chybných hlasů?

    Čísla pro Okamuru:
    19,4 % 23,0 % .. chybovost dvou vrozků
    61 966 počet podpisů
    26 215 počet vyřazených podpisů
    35 751 počet úředně platných

    Měli by to ještě uzákonit a zakázat pochybnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na mě moc, to je něco pro Kapitána...

      Vymazat
    2. Ono to má ještě pokračování - už jsem myslel, že bylo dosaženo vrcholu, přiznávám trochu škodolibosti, protože jsem pořád ještě předpokládal, že došlo k chybě implementace, které si nikdo nevšiml. Ostuda, ale to se občas stane.
      JENŽE....
      Večer byl rozhovor v TV s nějakým představitelem ministerstva a čekal jsem přirozeně, že se bude kát a přislíbí urychlenou opravu. Člověk by se prostě škodolibě zasmál a bylo by po všem. Namísto toho ten blbec začal tvrdit, že ministerstvo se nemůže řídit nějakými matematickými příručkami a že jedině nejvyšší správni soud může rozhodnout o tom, zda 20 procent z 60 je 12 nebo 24 (obrazně rečeno).
      To mi vyrazilo dech. Procenta se vyučují na českých školách v cca 7. ročníku ZŠ. Zajímalo by mne, jaká hodnota IQ dává šanci dokončit školní docházku a zda ten úředník dosáhl imbecility nebo kreténismu.
      Pak jsem si ale uvědomil, že se jedná o ministerstvo vnitra, kam spadají i inteligencí vyhlášení policajti. Nechci domyslet co by se stalo, kdyby bývali brali 6 vzorků. To by odečetli 120 procent hlasů a chudák Okamura by pak musel nasbírat 12000 pravých podpisů, aby dosáhl nuly.

      S oblibou jsem mohokrát vyprávěl vtim o tom, jak se policajt večrně vzdělával v matematice a brali záporná čísla. (pokud neznáte, řeknu) Teď nevím, jestli se tomu bude po dnešku ještě někdo smát.





      Vymazat
    3. (pokud neznáte, řeknu)
      Neznám.

      Vymazat
    4. Já to musel přečíst 3x(!) než mi došlo, že to neni legrace. V jakém pořadu ten trottel vystoupil?
      A ten vtip také neznám.

      Vymazat
    5. Gogo,
      kretenismus není stupeň IQ, ale stav způsobený kongenitálním hypothyroidismem.
      Tudíž nelze říct "... imbecility nebo kreténismu".

      Vymazat
    6. Ten pan Henych to myslí smrtelně vážně: http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-58736290-podle-nas-je-vzorec-spravne-ale-mohli-jsme-se-splest-at-rozhodne-soud-rika-sef-kontroly

      Nevím zda se smát či rozmýšlet, zda je ještě na světě země, kam by se dalo uprchnout...

      Vymazat
    7. Policajt se rozhodl navštěvovat doučování z matematiky a nerozumí problematice záporných čísel. Učitel je v koncích a snaží se věc vysvětit co nejsrozumitelněji, ale vždy narazí, Proto se rozhodne použít nějaký příklad přímo ze života.
      U: Dobrá, tak mi řekněte, co budete dělat, až tady skončíme.
      P: Půjdu na pivo, zůstala mi stokoruna, dám si 4 kousky.
      U: Skvělé ... tak si tedy představte, že máte v kapse stovku a objednáte si pivo. Jakmile ho přinesou, dlužíte hospodě 25 korun, Váš celkový majetek v tom okamžiku je součtem hotovosti v kapse a dluhu, který je uvedený na lístku. Jak vidíte, sčítáme peníze v kapse se záporným číslem, které udává váš dluh, to jsou pro vás záporné koruny. Podobně to bude s dalšími pivy a na konci večera máte na stole -100Kč. Teď mi řekněte, kolik musíte zaplati číšníkovi, abyste měl na stole nulu.
      P. No tu stovku.. to je jasné, už to chápu, měl jste pravdu, je potřeba si to představit v reálném životě.
      U: Jestě počkejte, a co kdybyste si dal pět piv?
      P. To bych dlužil.
      U: Přesně tak, nejenže byste neměl v kapse nic, ale dokonce byste měl -25Kč a teď mi řekněte, kolik peněz musíte donést do hospody, abyste právě nic neměl?
      P. 25, je mi to jasné!
      Druhý den ráno u snídaně na služebně se policajt vytahuje, jaké pokroky den předtím učinil na poli matematiky. Kolega nejistě poznamenal, že on záporná čísla nechápe dodnes.
      Náš policajt se pustí do vysvětlování:
      P1: na to je potřeba nějaký příklad ze života. Co třeba dělals dnes ráno?
      P2: No, jel jsem tramvají
      P1: Tak teď si představ, že přijede prázdná tramvaj a nasoupíte do ní 3. Na další zastávce další 3. Kolik musí vystoupit lidí, aby tam nikdo nebyl?
      P2: 6 ne?
      P1: Jo, a teď si představ, že jich nevystoupí 6, ale rovnou 10!
      P2: ??? (zmaten)
      P1: A teď mi řekni, když jich vystoupilo 10, kolik musí na následující zastávce nastoupit lidí, aby v tramvaji nikdo nebyl?!

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>