úterý 18. prosince 2012

Kulturní fronta nás baví

Kulturní fronta se vyslovuje pro Karla. Už o tom psal i Stan. Podobné demonstrace loyality jsou něco tak typicky českého, že začínám vidět i ty prvomájové manifestace za bolševika v trochu jiném světle. Tito - a o to hůř! - to myslí upřímně.

Vladimír Merta: "...Karel Schwarzenberg, jedinej kandidát, kterej by se raději zastřelil než aby ustoupil od toho, co lidem slíbí..." (slyšíš, Čunku?)

Ludvík Vaculík: "...a volil bych ho i bez důvodu, protože...v něho věřím,,," ("Ja mu prosto verím!" povedala baba, čo volila Mečiara)

Plastici - J.Kabeš: "A já ho podporuju proto, že jsem zjistil - nebo už to vím dávno - že je to slušnej člověk a navíc mu to logicky pálí..." (na rozdíl od EU a zbytku světa rozpoznal v r.2008 logicky, že aggressorem proti Gruzii je Rusko) J. Rejthar, přítel kapely: "...kam se podíváš, co podporuje, podporuje Paraple, podporuje různý věci, který málokdo z těch politků dneska dělá..."(jak to? Hasima Thaciho podpořili skoro všichni evropští politici!) "...ten Karel to myslí vždycky upřímně..." (to Standa Gross taky)

Petr Placák: "Knížete Karla Schwarzenberga budu volit z jednoho prostého důvodu,"(protože je to mj. můj kmotr)"protože je to jeden z mála zdejších starousedlíků? (???!!!)"což nemyslím v nějakém fysickém smyslu"(aha)"ale ve smyslu duchovním nebo kulturním..."(následující slovní průjem si proberte sami, já z toho moudrý nejsem)

Ladislav Heryán je kněz, takže se zdržím kommentáře, ten má právo být mimo (měl by ale knížeti vysvětlit, že když se plete do politky salesiánský kněz, může tak činit i moskevský patriarcha).

Že tohoto přítele Israele podporuje Tomáš Kraus nebo Leo Pavlát, to celkem chápu (T.Kraus to říká téměř explicitně), ale na víc už jsem neměl sílu. Paradoxně nejlépe to vyjádřil Čuňas, byť si v žádném případě nemyslím, že ten, kdo by měl coby král nahradit kocourkovskou demokracii, je Karel Schwarzenberg.

Jak hluboko jsme klesli...

Aktualisace: celé stádo adorantů

32 komentářů:

  1. Mně se stejně zdá, že fascinace tím degenem je vysloveně pražácká záležitost.

    OdpovědětVymazat
  2. Mají v tom ale nějak zmatek, pravdoláskaři: Karel, nebo Honzik z chalupy, který je tlačen neskutečně? A co sluníčková Táňa, o co jí jde v této hře? Jen jestli to až nepřekombinovali a nakonec se nesmál Miloš z lesa :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karla volí diehards dissentu a pravdolásky. V podstatě je jedno, bude-li to on, Zeman nebo Fischer, měl by to být jeden z nich. Táňa nebo Farmisal Subodka jsou náhradníci, Dlouhého jeho vazby na Goldman-Sachs ho poněkud indisponují, ale u českého voliče jeden nikdy neví...

      Vymazat
    2. Dlouhý už odpadl (i když vlastně ne zcela 100%, to zas záleží na tom, jak si povede Pitomio).

      Zeman a pravdoláska? No nevim...

      Vymazat
  3. Když uvážíme, komu patří Karlova loyajalita, je to jeden z nejhorších, ne-li nejhorší kandidát vůbec. To je člověk, který přijímá pokyny buhví odkud a určitě nekope za ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je těžké říct, kdo z těch graselů je nejhorší - Fischer, Zeman, Schwarzenberg, Dlouhý nebo Subodka? V těsném závěsu Fišerová, Roithová a Dienstbier.

      Fakt ten Franz a Okamura z toho vycházejí nejlíp.

      Vymazat
  4. No, na rozdil od prvomajovych demonstraci za bolsevika ti lide jen dobrovolne rikaji, ktereho z kandidatu podporuji. Nejak Vodniku netusim, co se vam na tom nelibi.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když netušíte, tak se nedá nic dělat...

      Vymazat
    2. Kdyz nedovedete Vodniku zduvodnit ani sva vlastni slova, tak se rovnez neda nic delat.
      Canadian

      Vymazat
    3. Canadiane, Vy máte čas od času takovou poznámku, že se až rozum zastaví.
      Není problém, že nějakej Troška nebo Svěrák volí libovolného degeneráta. Problém je v tom, že Tyto existence zneužívají svojí popularitu pro podporu zavrženíhodných ideálu. Ještě jinak. Tito lidé, kteří ve valné většině čerpají svojí popularitu ze zatuchlé minulosti případně z malosti českého rybníčku, se z nějakého důvodu domnívají, že jsou mravním etalonem národa a jejich názory jsou jediné správné a tak se vyjadřují veřejně, k čemuž, díky výše popsanému, dostávají prostor. A ještě horší je, že je vohnouti poslouchají a respektují.

      Vymazat
    4. Kanaďane, když některé věci nejsou jasné na první pohled, tak se vysvětlit nedají. Vy můžete mít zcela opačný názor na Karla Schwarzenberga a jeho postoje, múžeme (nebo nemusíme) o tom vést diskussi, ale pokud ani NETUŠÍTE, co se mi na té campaigni nelíbí, tak nevěřím, že by se mi to podařilo verbalisovat a nechci s tím ztrácet čas.

      Vymazat
    5. Bášo, Vy jste to zkusil za mě, dík, je to tak, ale to není všechno. Kromě těch neverbalisovatelných aspektů mého znechucení bych jen připomněl i nesmysly (jeden za všechny: KS dal své šlechtické slovo, že odstoupí, neodstoupí-li Čunek; Kanaďan tyhle reálie asi znát nebude), které knížecí adoranti troubí do světa, jako by se nechumelilo.

      Vymazat
    6. Pane Canadiane, je samozřejmě rozdíl, účastníte-li se papaláši organizované rozjásané veselice tak nějak nedobrovolně, anebo takovou šarádu sám produkujete. Je otázka, co je horší.
      Chraň bůh zakazovat plkání pár komediantům z Prahy. Mají plné právo si vykládat co chtějí a podporovat třeba i Rumcajse, když to tak cítí.
      Na druhé straně, člověk se neubrání pocitu trapnosti a tu a tam si neodpustí výraz pohrdání. Na to mám ale stejné právo, nemyslíte?

      Vymazat
    7. No vidite vazeni, slo jen o male nedorozumneni, ci snad o neobratne vyjadreni pana Vodnika. Narozdil od dob zlocinne komunisticke diktatury dnes umelce, kominiky ani jine profesionaly opravdu nikdo k podpore jakesi vsemocne strany nenuti.
      A ze se umelci pletou do politiky - to oni delali odjakziva. Vzpomenme namatkou Zenu za pultem, ktera to dotahla az do UV KSC, tlusteho pana Moore natacejiciho propagandisticke pro-kubanske castusky ci jedotnou hollywoodskou frontu protestujici sveho casu proti snaham zastavit komunisty ve Vietnamu.
      Ja pana knizete taky moc nemusim, ale kdyz se podivam na to ceske panoptikum potetovancu, prirudlych Japoncu a byvalych komousu, tak se tem umelcum ani moc nedivim.
      Canadian

      Vymazat
    8. Ono jde také o to, že páni umělci z nemalé části závisí na veřejných penězích - a kdopak že to má ministerstvo kultury?

      Vymazat
    9. Vodníku, já to zkusil za sebe, vy jste se jen svezl ;).
      Mne Kanaďan zaujal už jednou, když mu ty laciniády co pořádá eurotisk přišly normální a reflektoval jen vyvlečení z domu a ránu do týla jako důvod k obavám. Vod tý doby jsem ostražitej, když vidím jeho post.

      Vymazat
  5. Nekteri lidi si proste mysli, ze ze zmenou rezimu se zmeni i lidska povaha. Naivni to myslenka.
    Komunisti zakladali svoji propagandu na proletarske mentalite, vyuzili ji a presmerovali na svoji aqendu. Ostatne to dela kazda diktatura a totalita.
    V dnesnim Cesku je povicero smeru, co se snazi vyuzit ceske mentality a lidoveho smysleni pro svou propagaci. V tom je jadro svobody, ze si obcanek muze vybrat a zvolit.
    Lamentovat nad osobami, ktere vyuzivaji ceske dusicky je lamentovani nad spatnou pricinou..Vzbuzovat emoce, duveru, to je naprosto normalni nastroj v politickem svete. Lidi se ridi citem, ne logikou. Proto stale plati, ze kazdy narod si voli takove politiky, jake si zaslouzi. A to plati pausalne, tedy i pro Ameriku.

    Ja si myslim, ze sionistum by lepe vyhovoval president M.Zeman, nez J.Fischer. Nekteri lidi Zemana podcenuji, jako ze je to hloupy buran, ale on ma podle meho nazoru inteligentni strategicky pristup a logicke uvazovani. Yamatkovy Miroslav muze mit docela pravdu--orchestrovani oposice by paradoxne poslouzilo Zemanovi.
    Z pragmatickeho duvodu by se Zeman asi vice kamaradil s Rusaky, ale nemyslim si, ze by Cesko nejak zaprodal. Pan Fischer se mi nezda, ze by mel svuj zasadni postoj, na vse by se ptal vedeni Evropske Unie, neb je konformni. Zeman by jednal i s certem, kdyby cert sdilel jeho zajmy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, asi má pravdu Kanaďan a já se špatně vyjádřil, byť mám pocit, že Báša a (jako obvykle) Gogo mě pochopili přesně. Nejde o ty kandidáty, ale o znechucení nad poddanským služebníčkováním a bezdůvodnou irracionální úctou k authoritě "šlechtické krve", kterážto je při minimální nezaujaté reflexi tak profláklá jako předlistopadoví soudruzi.

      Vymazat
  6. Pevne verim, ze volici v Cechach poslou knizepana do duchodu, kam uz davno patri. Oni ti umelci opravdu kecaji do vseho a to vsude nejen v Cechach. Navic si nekteri mysli, ze sezrali Salamounovo hovno a tudiz chteji vsem radit co a jak. Zvatlat muze samorejme kdokoliv o cemkoliv, ale chodim po tomto svete uz dost dlouho na to, abych neprisel k zaveru, ze je na svete mnohem vic lidi blbych nez tech chytrych. Hlupaci (na vzdelani nezalezi) si pak nechaji nakukat kde co. Mam rad Mertu volim tedy knizete. Mate to s tou volbou tezky. Osobne bych asi volil Zemana. Pripada mi, ze ma nohy pevne na zemi a to v Cechach, hloupej neni ani trochu jak si nekteri lide mysli a ma rad becherovku. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Habře,
      nyní jste sám odkryl, že nejste obeznámen s aktuální politickou situací. Zeman totiž Becherovku už rád nemá. Sám to nedávno řekl.

      Starý pán

      Vymazat
    2. Vtom případě vzniká otázka, zda Zemanova nechuť k Becherovce není klamáním voličů, kteří mají přece právo na nějaké trvalé hodnoty. Namátkou: Zemanova vášeň k Becherovce, Grebeníčkova k Uherskému Hradišti, Henychova ke statistice, Klausova k Livii a podobně.

      Vymazat
    3. Stary pane, tak to jsem nevedel, ze zanevrel na becherovku. To je tedy tucny minus a ja ted uz opravdu nevim. habr :)

      Vymazat
    4. Nechápu Vaši neinformovanost. Zeman nedávno kritizoval EU se slovy, že by nerad, aby zase někdo musel zažít to, co on před několika lety, když musel přestat pít becherovku, protože kvůli nějakým nařízením EU v ní musel být zvýšen obsah cukru.
      O co se sakra zajímáte? Nejspíš o nějakej blbej rozpočet, co? Jak tedy chcete zodpovědně volit?

      Vymazat
    5. :)) Stary pane, voleb presidenta se bohuzel nezucastnim, mam to trochu z ruky. Priznavam se, ze bych snad i volil nezodpovedne a i na ten rozpocet se vykaslal pokud by kandidat mel urcitou davku selskyho rozumu. Ten ja hodnotim nade vse. Mimochodem, libi se mi vas blog vcetne fotografii z Cech. Moc pekny. habr

      Baso, budete ji opravdu volit. Ma podle pruzkumu nizkou podporu a v podstate nema sanci. Nebude to vyhozenej hlas? habr

      Vymazat
    6. A to mám volit podporovaného Fischera? To bych měl pak doma zrcadla zbytečně.

      Vymazat
  7. Já jsem shodou okolností docela znechucen, páč si to šinu takhle včera v děvět věčer přes Trafo do klubu a po cestě na mne několikrát vykoukla ta dědičně zdegenerovaná držka s tím, že prý "vítá podporu čestných lidí". Inu, vybavil se mi ten židovský vtip, který končí: "...každej se holt honí za tím, čeho se mu nedostává".
    A jinak, já budu volit Bobo. Ona je ten typ, co při tlaku najust zpevňuje svůj postoj a nikdo toho na ní moc nemá. To nevím z televize, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  8. Kulturní fronta byla u nás vždycky banda křiváků, kteří se vždy dokázali přizpůsobit jakémukoli režimu. Jsou to takoví následovníci anticharty:) Nezábavnější je pak poslouchat jejich moralistické výlevy, když si člověk pamatuje jejich chování za minulého režimu:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim Kapitane, ze se mylite.
      Zadna "kulturni fronta" jaka byla za zlocinne komunisticke diktatury uz davno neexistuje a umelci, stejne jako kominici, hornici, plantaznici a filatelisti jen svobodne vyjadruji svuj nazor.
      Mam takovy pocit, ze se vam to zrovna moc nelibi.
      Ale i ja se mohu mylit.
      Canadian

      Vymazat
    2. Já myslím, že ani Kapitán jim v tom bránit nechce. Ale jestli Vy necítíte tu podivnou pachuť a odpor, když to sledujete, tak Vám asi opravdu nemá smysl něco sáhodlouze vysvětlovat. Že je to banda křiváků, v tom konkrétně u Schwarzenbergových příznivců Kapitán tak docela pravdu nemá, protože tam je spousta androšů, což byli za totáče asi ti relativně nejslušnější (byť bychom asi museli vysvětlit, v čem vidíme tu slušnost). Je také otázkou, jak okázale a demonstrativně by tyto kulturní fenomeny vyjadřovaly svůj názor, kdyby fandily Remkovi nebo Vandasovi. Ale kdyby jsou chyby...

      Vymazat
  9. Myslela jsem to vseobecne, Vodniku.
    Pana Schwarzenberga neznam, jen jednou jsem mu psala ohledne brnenskych muslimu, kdyz se bourili kvuli plakatum Mohameda, a dostala jsem slusnou a pratelskou odpoved, byt jiste ve skutecnosti od jeho sekretare. Priznejte se, Vy ho nenavidite od te doby, co se podepsal na Vaclavaku na podporu Pussies. On ma jiste sve fanousky a obdivovatele, kterym mozna pripadate divny vy.
    Nemyslim si ale, ze bych p.Schwarzenberga volila do uradu presidenta....

    -

    Ani podle zdejsich pekuliernich kriterii pan Karel nekvalifikuje.
    On s tou jeho cestinou nevyslovuje to "R" dosti jadrne.
    Jednou na humornem videu byl prichycen, Jak rika: " Do pjedele", misto drnciveho doprrdele.....
    Sice by to mohla byt legrace--- na Novy rok, pri presidentskem projevu ceskemu narodu, primy prenos televise NOVA, by pan knize smutne prohasil : "Vazeni obcane a obcanky! Letos zadny projev nebude, pac je fsecko v pjedeli..."..:-))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, nemylte se, já žádnou extra nenávistí ke Schwarzenbergovi netrpím. Považuju ho ovšem za politika, což v mém případě znamená už značně nelichotivý názor, no a vzhledem k tomu ostatnímu, co o něm a o jeho politických postojích vím, tak je mi jasné, že stojím na opačné straně barikády - tak, jako jsem stál proti kommunistům. Bizzarní je, že ho zběsile podporují moji tehdejší "spolubojovníci" a mates z dob totality.

      Jeho čeština je to poslední, co by mi na něm vadilo, když by to byl jinak skutečně slušný člověk.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>