pondělí 8. dubna 2013

Krise. Čí krise?

Novinky píší, že v Česku je 30 000 dollarových millionářů. Krise, nekrise, stále bohatnou. A zatímco závistivé socky (z těch zbylých cca 1 000 000 lidí, kteří žijí ze 6 000 korun měsíčně) na Václaváku "popravují politiky", tito podnikaví, iniciativní a pilní Češi
»...si třeba zaplatí účast na pouštní rallye anebo se nechají za půl miliónu korun dopravit ledoborcem a pak vrtulníkem k severnímu či jižnímu pólu, pobudou tam nějakou hodinku a pak se zase rychle vracejí zpátky do tepla a civilizace...
Kupují si účast na automobilových rallye, polární expedice, leteckou akrobacii v USA, jezdí se potápět mezi žraloky či skákat padákem v Dubaji.
„Jde o stovky VIP klientů ročně. Jejich počet každým rokem roste o deset až patnáct procent. Krize na to nemá vliv,“ uvedla ERV pojišťovna ve své analýze české VIP klientely.«
Já pochopitelně spolu s tím millionem chudých těmto úspěšným závidím a svádím svá osobní selhání na všelijaké židozednářské konspirace. Nejspíš mi nějaký Žid nebo zednář kdysi přebral holku...

3 komentáře:

  1. Leon Kreutzfeld8. dubna 2013 v 21:02

    Vodniku, ackoliv obvykle v zajeti bludu orientalniho dogmatu, nekdy jste schopen pozoruhodne sebereflexe. Mohlo to byt i tak, ze Vas biologicy otec byl Zid, ale Vy si to odmitate v temnych zakoutich Vasi duse pripustit. Jak rika jedno stare, dobre zidovske prislovi "You don't know the power of the dark side!"

    Ted vsak k thematu. Bylo by zajimave zjistit, kolik techto milionaru je vysledkem skutecneho podnikatelskeho uspechu a kolik vitezi zero-sum game se statnim rozpoctem a statnimi aktivy.

    Jsem v tomto ohledu ponekud skepticky. Myslim, ze se stale jedna o socialismus, tentokrat ovsem s tou thatcherovskou tvari.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by zajimave zjistit, kolik techto milionaru je vysledkem skutecneho podnikatelskeho uspechu a kolik vitezi zero-sum game se statnim rozpoctem a statnimi aktivy.
      Vy jste zbytečně háklivý, vp. Kreutzfeld. Nestudoval jste snad professora Klause, že špinavé peníze nepoznáte? Rozhoduje úspěch a vzrůstající počet vysmátých Čechů má jistě srandu z Čulíkova lkaní o tom, jak na Západě o Česku nikdo nic neví a nezajímá se o něj.

      "Socialism s thatcherovskou tváří" - to si musím zapamatovat. Na Čechy s jejich hokynářskou mentalitou to padne jako prdel na hrnec.

      Vymazat
    2. Leon Kreutzfeld9. dubna 2013 v 20:10

      Nechci se chlubit vp. Vodnik, ale kdysi jsem vynalezl i pojem "bushevik". Avsak jako Cimrman s dynamitem jsem s nim prisel na kolbiste ideji, pripadne do patentovaciho/copyrightovaciho uradu prilis pozde.

      "Socialism with thatcherist face" pripadne vyznamove blizke "thatcher face" ci "face of thatcher" se zdaji byt na googlu dosud volne, stejne jako ta ceska verse.

      V tomto pripade se vsak asi jedna o pojem srozumitelny o nekolik radu mensimu poctu lidi.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>