čtvrtek 31. října 2013

Nehrajte Černého Petra!

Hloupost, jak známo, není výsadou nějaké lidské skupiny (komoušů) nebo národa (Čechů). Po Antonínu Zápotockém a berlínských aktivistech se modernistická multikulturní antirasistická hovada zaměřila na Holanďany a jejich tradice.

Nejoblíbenější dětskou tradicí v Holandsku je Sinterklaas, tedy svatý Mikuláš. Ten u nás chodí jen s mandarinkami, čokoládou a uhlím, ale v Holandsku funguje jako u nás Ježíšek: je to ten zásadní nadělovač. Tuto tradici nevymýtilo ani 250 let protestantské nadvlády. Od r. 1850, kdy vyšla knížka Sinterklaas en zijn knecht, ho podle tradice doprovází Zwarte Piet, Černý Piet, který dříve odnášel zlobivé děti do Španělska a dnes už jen rozdává pepermuntjes (to jsou takové nedobré suché protestantské "pochoutky").

Námitky, že tato tradice je rasistická, jsem slyšel poprvé už asi před 30 lety a už tehdy jsem nevěřil svým uším. Měl jsem za to, že taková míra blbosti nemůže být životaschopná. Po 30 letech ovšem jistá společenská cliché posílila natolik, že chudáka Zwarte Pieta řeší v OSN! Premiér Rutte (jinak takový holandský ódéesácký frikulín) zatím reagoval rozumně: Černý Piet je prostě černý a vláda tohle řešit nebude. Antonín Zápotocký musí v pekle těmto bojovníkům proti této tradici tiše závidět.

Opět demonstrace lidské nepoučitelnosti. Všechna hypertrofovaná ochranářská hnutí se zvrhla v karikatury buď trapné nebo vysloveně škodlivé. Viděli jsme to po válce se Židy, od 60. let v Americe s černochy, po r. 1989 v ČR s Romy. Nyní se tedy hlásí o slovo i barevní v Holandsku. Jestli někomu něco někdy nechybělo, tak to jsou barevní v Holandsku. 90% z nich taky se Zwarte Pietem nemá nejmenší potíže. To, že paranoidní fantasie malé skupiny psychopathů dojde sluchu natolik, že je řeší OSN, mne naplňuje neklidem: kdy mi zakážou objednávku černé kávy (o turkovi nemluvě), hnědý chleba nebo černý rybíz? Nebo bych měl zvednout prapor do boje proti bílým houskám nebo bílému vínu? Proti těmhle výstřelkům nějaká nařízení o tom, co si musím myslet o Druhé světové válce, vypadají skoro rozumně. Jaké pitomé darmožrouty to platíme, zatímco babka v lékarně neví, má-li si koupit léky nebo jídlo!

11 komentářů:

  1. Az uspeji v UN s Cernym Petrem, dovoluji si navrhnout zamerit se i na Krkonosske pohadky. Cesi Ance, Kuba a hajnej jsou tam znazornovani v typickem cesko-germanskem stereotypu jako koci a sluzky, zatimco skopcak von Trautenberg jako prislusnik vladnouci tridy. Takove vecernicky jen posiluji nadvladu nemeckeho zivlu nad holubici povahou vychodni Evropy a mely by byt zakazany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vemte si do holportu váženého pana Krystlíka, ten už to těm politicky korrektním multikulturalistům vytmaví!

      Vymazat
  2. Sice si se Vodniku "zdrave" nasral a ja s clankem souhlasim, ale
    plati ze
    LIDSKA BLBOST NEZNA MEZE !
    Dovolim si pridat, ze to lomcuje Evropou Emerikou a snazi se to importovat do celeho sveta!
    A bude hure a uteci nebude kam :-(
    I kdyz treba Zaponci nebo Cina ba I jine staty se do toho zatim nenechaji kecat.
    Vlastne ani Rusove, dalsi duvod k nelasce !
    Silny duvod je "humanitarne" presvedcit:

    a chystaji se dalsi akce!
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2964-eu-navrhuje-monitorovat-netolerantni-obcany


    Co je za tim kdo je za tim ?
    Former Polish president Aleksander Kwasniewski and Moshe Kantor, President of the European Jewish Congress, at the European Council on Tolerance and Reconciliation's
    http://www.lifesitenews.com/news/former-heads-of-state-call-on-eu-to-set-up-state-surveillance-of-intolerant/
    Je to na dobre ceste nebot
    President of the European Jewish Congress, at the European Council I pan drivejsi president Polska oba se radostne a optimisticky usmivaji :-)

    A pak ze zadne svetlee zitrky ?


    Vodniku Ty nejak porad nechapes!
    Kdyz mohly byt koncentraky ktere maji na svedomi 6millionu
    proc by se nemely uvest do cinnosti tabory pro "intolerant"?
    Ti na rozdil od nespravedlive stihanych a zavrazdenych 6 million budou konecne spravedlive stihani a za ruzne intolerance potrestani ! !

    Se fsadim ze I jeho byznysove Vysokoblahorodi Herrn Kreutzfeld ktery dal spravny prvni komentar trestani "intolerantnich" tvrda opatreni odsouhlasi !
    Takova drzost a dokonce v 21 stoleti! Byt intolerant !
    Jak si nedo muze neco takoveho dovolit ! ?
    Do tabora s vami intoleranti a zkoncentrovat aby vas tam bylo co nejvic.!
    Pak teprve bude lepe a radostneji !
    Kupredu, zpatky ni krok !





    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta zpráva o sledování intolerantních osob je opravdu zlověstná, ale že ji podporuje EŽP, to je kuriosní! Potvrzují se tím mé obavy. Co ovšem bude EŽP dělat s intolerancí židovskou (např. s následovníky "velikosti Israele" Ovadiji Josefa), to je mi záhadou...;-)

      Kdyz mohly byt koncentraky ktere maji na svedomi 6millionu, proc by se nemely uvest do cinnosti tabory pro "intolerant"
      Já přece netvrdím, že by nemohly. Klidně mohly! Nedivil bych se, kdyby se někde v kuloárech už projektovaly. Dovolím si ti ale připomenout, že třeba zrovna v tomhle žádní muslimové zřejmě nejedou.

      Vymazat
  3. Mně se na tom líbí, jak je odnášel do Španělska. Měl bys Vodníku víc psát o holandských reáliích a tradicích. Než zmizí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se na tom líbí, jak je odnášel do Španělska
      Já myslím, že to má původ v osmdesátileté válce - tou se Španělsko stalo pro Holanďany mythickým antinepřítelem. Je to jako kdyby české děti po válce strašili tím, že je čert odnese do Německa, nebo dnes v havlistických rodinách (popř. u Petersů), že je odnese do Ruska. Takové hmatatelné materiální peklo na zemi.

      Vymazat
  4. A co když to přejmenujeme na Bílého Petra, myslíte že je možné alespoň urážet svou vlastní rasu navíc tu multikulturně špatnou?:) Ale jinak o těch reáliích v NL (nur Limonade:) by to mohlo být nás "zaprděné" čecháčky zajímavé:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přejmenovat Černého Pieta je na úrovni zavádění Dědy Mráze - tehdy to bylo bez šance, ale zdá se, že moderní multikulturní a politicky korrektní cliché mají větší sílu. To, co se zdálo před 30 lety špatným vtipem, se dnes propírá v OSN. A stačí pohrozit "spikleneckou theorií" nebo "antisemitismem" a intellektuál poslušně sklapne podpatky a přikývne na to, že led je teplý.

      Jinak o Holandsku píšu málo, protože to obvykle neinspiruje k živější diskussi, byť to možná některé z vás zajímá (to ale nepoznám...)

      Vymazat
    2. O Holandsku se klidně rozepiš.

      Vymazat
  5. Zatím se zdá, že blbci ještě letos utřou nos: v půli listopadu přijede tradičně Sinterklaas (parníkem "ze Španělska") do Amsterdamu, doprovázen Zwarte Pietem. 21 protestních hlasů (z téměř millionového města) se městská rada rozhodla považovat za nepodložené, ale řada sinterklaasovských organisací prohlásila, že je ochotná zevnějšek Zwarte Pieta postupně upravovat. Aby je čert po poli honil, plantážníky!

    OdpovědětVymazat
  6. O rok později je situace trochu horší. Loni to byla pouze diskuse, dnes nepokoje v Goudě, kam letošního roku Sinterklaas se svými pomocníky ze Španělska připlul. Jako každý rok za velké účasti rodičů s malými dětmi, státní (levičácké) TV, která si k rozhovoru vybrala Bílého Petra (!) ano, scénář pro tuto celostátní akci zahrnoval nejen bílé, ale "kdosi někde" na uklidnění vymyslel i Petry různobarevné. Tak daleko jde tolerance Nizozemců (některých). Avšak ani to odpůrcům toho "Černého" nestačilo. V jedné reakci na článek v nizozemském Elsevieru (Radicalen verstieren kinderfeest: 'Sinterklaas bestaat niet' - Radikálové rušili dětský svátek: "Svatý Mikuláš neexistuje!") nazývá jeden čtenář Nizozemí ne Nederland, ale Nederigland, což znamená Pokorná země... to mluví samo za sebe. Příchod Mikuláše byl tedy narušen výkřiky proti-demonstrantů, (kteří neuposlechli starostu a nezůstali na vyhraněných místech pro jejich demonstraci, ale přihnali se až na náměstí ve chvíli, kdy Mikuláše starosta vítal. Někteří "pro" si to nenechali líbit a vznikla ruční výměna názorů... 60 zatčení hlásí Elsevier. Mnou nejvíc pohnula věta, kdy se píše o plačících dětech... Umíte si to představit?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>