úterý 14. ledna 2014

O mrtvých jen dobré

Nechtěl jsem původně smrt Ariela Šarona vůbec kommentovat. Ať se nad jeho duší smiluje Hospodin, je-li to možné. Nicméně báseň páně Stejskalova, presentovaná zde váženým panem Kreutzfeldem, mi znovu připomněla bezkonkureční podlézavost českých medií, která se koří památce člověka, jehož uznal vinným válečnými zločiny i israelský soud (na Neviditelném psu úvodník + dva články v jednom dni!), a neméně zhovadilou bezpáteřnost českých politiků, kteří na Mandelův pohřeb "neměli peníze" a poslali tam nějakou podržtašku, zatímco na pohřeb Řezníka ze Sabry a Šatily jede premier i ministr obrany. Nezajímá mne, zda tento můj zhnusený postoj bude shledán antisemitským. Já jsem toho názoru, že pokud se nejvyšší israelští představitelé koří válečným zločincům a neskrývaným vulgárním rasistům Streicherova kalibru, pak by i mírně retardovaným pozorovatelům měla v hlavě zablikat červená lampička.

Ostatně ještě že "antisemité" nemají takový tah na branku jako sionisté, jinak by dávno pana Stejskala zažalovali za podporu a propagaci hnutí směřujících k blebleble...

Aktualisováno

22 komentářů:

  1. Jen pro upřesnění: za Českou republiku se pohřbu účastnil premiér Jiří Rusnok a ministr obrany Vlastimil Picek.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/pohreb-ariela-sarona-0l6-/zahranicni.aspx?c=A140113_090036_zahranicni_ert
    Ten podržtaška, který letěl za Rusnoka na pohřeb Mandely byl ministr zahraničních věcí v demisi Jan Kohout.

    OdpovědětVymazat
  2. Leon Kreutzfeld14. ledna 2014 v 21:22

    Nezlobte se,ale nechtel jsem Vas nejak vytocit vp.Vodnik. Lide mohou mit ruzne nazory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevytočil jste mě. Jen jste mi připomněl, jak bizzarním dvojím metrem disponuje officiální veřejný discourse v Kocourkově.

      Vymazat
  3. Já teď koukal na ty diskuse pod těma pajánama a zkoušel jsem pochopit, co ty lidi k tomu vlezdosionismu vede. Jestli po ztrátě onoho slovanského dubiska nemají ke komu vzhlížet, nebo přes těch 6 mio párů bot neviděj ten průmysl, kterej na nich vykvetl, nebo se domnívají, že nebýt sionistou znamená být antisemitou (obdoba páně Pecinova "kdo nejde s Němci jde s Rusy")... Fakt nevím a v tom nepochopení zřejmě i zemřu, páč tohle mi asi vysvětlit nepůjde.
    Btw, kdo by snad měl pochybnosti odkud také šly prachy na pokus o převrat na Ukrajině, může se podívat na TYTO fotografie pana Klička ve společnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Embeso napsalo:
      To jste napsal dobre, Baso.
      Zajimave je, jake osobnosti generuje cesky parlamentarismus do cela statu. Budto zcela prizemni, necitelne a "sedive" lidi, anebo nestandartni osobnosti s fatalnimi chybami v charakteru ci ideologickem presvedceni. V poslednim kole prezidenstske volby proti sobe stali dva straci na hranici psychicke integrity, to je alarmujici.

      Rozhodne ale "domaci" osobnosti, majici vizi a vladnouci schopnostmi tuto vizi prosadit, zcela chybi.
      Jako by do cela statu byly zamerne voleny osoby s nejakou zjevnou nedostatecnosti- vadou, ktera je takticky prehlednuta proto, aby mohla byt pozdeji eventuelne vyuzita.

      Nejsem zadny psychoanalytik, ani me tahle disciplina nelaka, ale nekdy ma veru dobre postrehy:
      "....proto si syn nemohl utvořit prožitek oprávněné a přiměřené rivality... nemohl být lepší než nedostačivý, selhávající otec...uchránil se triumfu, ale za cenu, že setrvá ve vězení nedostačivosti a selhávání."

      Nemoci utvořit prožitek oprávněné rivality a uchránil se tak triumfu.
      To myslim sedi skoro uplne :o) Cesi nepresli z detstvi etnika do dospelosti naroda a proto hledaji sve vzory mimo svuj revir. A zcela jim pri tom chybi meritka rivality a tudiz jim chybi i primerenost jejich volby. Mozna v tom hraji roli i obavy, aby nahodou nedosahli realneho triumfu (proto ty nahrazky napr. skrze sportovni uspechy) a to proto, ze triumf zavazuje a je treba se s nim vyrovnat skrze nejaky vzorovy obraz, ktery ovsem zcela chybi.

      Takze Vaterkomplex :o)
      A tim padem cim vetsi hulvat, tim vice sebevedomi podle Cechu ma a tim vic si u nich ziskava na obdivu. Saron, Bush, Pinochet, androgynni Thatcherova, ale i Stalin a sveho casu i Hitler atd.

      Vymazat
    2. Embeso, to je sice zajimavy pohled, ale Basa mel IMHO na mysli cely ten cesky filosemitism, ne jen Sarona.

      Ja si pamatuju, ze v intelektualnich kruzich byl filosemitism chicque uz v 60. letech (nase rodina byla ale uplne normalni a zadne Zidy mezi Cechy vubec nerozlisovala - a nebo to bylo spatne?...) Pote, co se etablovalo nabozenstvi holokaustu a pratelstvi s USA a Israelem na vecne casy a nikdy jinak, byl tento salonfahig postoj povysen na celospolecenskou doktrinu. Mensi cast reflektujicich v dusledku toho obratila o 180 stupnu, ale vetsina si myslim libuje, ze pravda a laska zvitezila nad lzi a nenavisti, podobne jako underground zamrzl v posicich zastydleho antikommunismu a rusofobie.

      Nemam pro to vysvetleni. Je to emocni a psychologicka zalezitost, nema to nic do cineni s racionalismem. Vylevy nekterych diskuteru napr. na Psu (Lukesova) pusobi na prvni pohled jako parodie. Castecne to bude asi aky surrogat nabozenstvi nebo vlastniho patriotismu, ktery byl ucinen smesnym az nebezpecnym. Proc prave Zide, nemam tuseni. Vidim jen ty tristni vysledky napr. v mediich, ktere de facto nelze nevidet, neni-li jeden programove slepy.

      Vymazat
    3. Embeso pise:
      Tak to je jina, Vodniku, ale myslim, ze i tady najdeme reseni.
      Tohle se preci tahne uz od 1. republiky a ja sam jsem mel v polovine 80. let dost znamych, kteri s zidovstvim (a jejich komunitou) zacali koketovat..a s katolickou cirkvi take.
      Podle meho stoji v zakladu tohoto smerovani jasny pocit spiklenectvi. Cechum je jasne, ze se jak Nemcum, tak Polakum (a drive i Habsburkum) nemohou postavit s otevrenym hledim, celem, takze jejich dlohodobe generacni taktika je spiklenectvi (vsichni jsme Cesi, ale nemusi to nikdo vedet). At si ti nahore rikaji co chteji, my si to udelame nakonec po svem.

      A zide i Zide tento atribut splnovali, navic se o nich vedelo, ze to umi s penezi a jsou bohati (zde generalizace hraje svoji zasadni roli). Takze slo o podporu, prichylnost, pocit sounalezitosti (zide byli s Cechy za Habsburku, ale i za Hitlera a konecne i za CCCP na stejne lodi) navic umocneny onim spikleneckym nadechem uzavrene komunity, praktikujici svoje zakony, ale otevrene davajici cisarovi, co je cisarovo. Jinak receno, onen filosemitismus je vyjadrenim pochopeni pro etnikum v podobne situaci s tim, ze je zde jeste jista nadeje na "odmenu" ve forme svezeni se s zidovskym financnim uspechem.
      Ti mi znami, co dochazeli do zidovske obce byli udiveni, ci je pritahovaly presne tyhle atributy: mluvilo se tam o velkych penezich, o konexich sahajicich na vysoka mista a o Zakonu, ktery byl druhym zapovezen. Koho tehdy zide vzali mezi sebe, tak tomu se razem otevrely nove moznosti. zazil jsem to na vlastni kuzi, kdysi jsem se s jednim takovym kamaradil, zcela normalne a najednou, po case, z nej zacaly vypadavat nabidky, na ktere bych vlastni snahou nikdy nemohl dosahnout.
      Ze jsou Cesi zaroven vyraznymi antisemity do toho zapada uplne normalne, to je jen druha strana teze mince.

      Tim zaroven odpovidam panu Kreuzfeldovi: filosemitismus neni zalezitost povalecna.

      Vymazat
    4. Embeso pise:
      Jeste jedna OT otazka, vodniku: jak se tady da prihlasit? jak jsem jiz psal, na WP ucet mam, ale ackoliv tam prihlasen, sem me to vpusti jen jako anonyma.
      Me tedy ta prva veta, ze to pisi ja, nejak neobtezuje, myslel jsem na formu :o)

      Vymazat
    5. Embeso: na tom něco může být. Kdo by nesympathisoval s utlačovanými a porobenými, zejména když s nimi sdílí podobný osud. Ale Židé, ať v Israeli nebo mimo něj, už dávno nejsou "ten malý, trpce zloušený, ale statečný národ", jak se rádi vykreslují. Proto mě na českém filosemitismu zaráží jednak ta setrvačnost v kontextu právě nastíněné optiky "malého národa", druhak ten až náboženský zápal, se kterým čeští goyim planou pro židovstvo a Israel. V lepší společnosti se ale tenhle snobský obdiv a úcta k Israeli dá pozorovat v celé Evropě.

      Ze jsou Cesi zaroven vyraznymi antisemity
      Antisemitism patří mezi nejurputněji falšované termíny. Co si pod tím představujete? Dnes už snad nikdo nesní o tom, že by hnal Židy do nějakých pecí. Nějaká systematická plošná persekuce jako za Rakouska je už taky v EU nemyslitelná. Pokud tím myslíte to, že někdo prostě nemá rád Židy, tak to je přece docela legitimní! Neexistuje povinnost Židy milovat a když tolerujeme komukoli, když nesnáší Němce nebo Rusáky (v mém případě Albánce a Žabožrouty), tak nemít rád Židy není nic, co by se nesmělo a za co by se měl někdo stydět víc než za to, že nemá rád Rusáky. Už jsem o tom psal.

      Ohledně přihlášení: jaké WP? Pro přihlášku sem musíte mít účet na Google.

      Vymazat
    6. Embeso pise:
      Ve "Vyberte profil" pod komentarovym polickem je jako treti moznost WordPress (WP) a ten mne identifikuje= k emailu mi priradi nick embecko, ale postovat komentar mi to uz nedovoli, resp. to neprojde a vrati me to nazpatek na prihlaseni u WordPressu.
      Ale to problem neni, pokud to nevadi tady, me take ne, kvuli tomu si dalsi nesmyslny ucet zakladat nebudu.

      Chodim obcas do te nejprumenejsi z prazskych prumernych hospod. Ani v centru, ani na kraji, ani v chude, ani v bohate ctvrti. A sedi v ni nezamestnany, taxikar, statni urednik, zivnostnik, IT specialista, doktor a policajt. A ti vsichni nenavidi Reky, Cikany, Zemana a zidy. A to tak, ze bez servitku, ale v zasade- hloupe. To je moje Centrum verejnych vyzkumu, muj STEM :o)
      Tady nejde o anitisemitismus jako takovy, jako spise o vyhlidnuti si obeti, pricemz o zidy ani nemusi jit. Z te hospody nejvice nenavidi Reky nezamestnany a statni urednik, protoze to jsou line socky, co nic nedelaji (tedy ti Rekove :o), zatimco my na ne musime makat. S timhle totalnim paradoxem se setkavam velmi casto. Podobne je to u nich s zidy: zidy sice nenavidi, ale Zidy (s velkym Z coby statnimi prislusniky) soucasne obdivuji.

      Ten predmasarykovsky antisemitismus byl uplne jiny, protoze tehdy existovala ghetta= nebezpeci slo lokalizovat a detem udelit konkretni rady detem, kam nemohou a s kym se nemaji stykat. Zhruba od roku 1860 bylo zidum povoleno se usazovat i mimo oblast ghett a zakon z roku 1890 ustanovuje hranice Zidovskych obci. Pak doslo k asanaci prazskeho ghetta (Bestia triumphans) a vse se zacalo blizit asimilaci. (To pisi jen tak pro orientaci.)

      Pravdu mate v tom, ze uz ubehlo ctvrt stoleti a o Zidech a jejich statu bezi vlastne ty same poudacky a predstavy, jako bezely tehdy. A ze prichylnost k nim je snad az maniakalni. A ze ted delaji same hrozne veci, vemte si ze ani ted po udalostech ve Fukusime se Izrael nepripojil ke smlouve o jadernych zbrani u MAAE. Neco si tam kuti na pobrezi Stredozemniho more, par kilometru od Evropy...
      Mimochodem, uran na prve izraelske atomovky je od nemecke firmy.

      Vymazat
    7. Teď mám v těch vláknech trochu zmatek, ale snad to pobereme.
      Embeso, IMHO není českému národu nic cizejší než dobrovolně se semknout pod praporem skupiny, která je podezírána z toho, že je v balíku. Ostatně, vzpomeňte na hilsneriádu, to je obrat o 180°.
      Možná je to tak, že je tu opět úchylná menšina (většinou socialistická), která je slyšet. Něco jako zelení, cykloaktivisti, hledači veřejných prostorů, oteplovači, a různí další inženýři lidských osudů s POSLÁNÍM.
      Možná se na tom trochu podepsal i tatíček Masaryk, ale ani deset Masaryků neobrátí národ na víru. Totéž platí o poválečném nadšení, které ovšem trvalo jen do objevení kontrarevolučního centra Slánský.

      Vodníku, asi se všichni dopouštíme téže mezery v úvaze. Prostě, v očích sionistů je nedostatek sionismu antisemitismem. To asi může za to zmatení pojmů.

      Vymazat
    8. Embeso: já tý technice vůbec nerozumím, zkusím se zeptat.

      Ad česká xenofobie - to je taková smutná česká charakteristika. Proč si vybrali zrovna Řeky? To je někde na bruntálsku? Já jsem hellenofil a napsal bych, že těm Řekům ti Češi nesahají ani po kotníky, ale to by bylo asi stejně pitomý. Mmch, "žid" s malým ž- je vyznavač židovské víry, "Žid" s velkým Ž- je nikoli státní příslušník (to je "Israelec", bez ohledu na původ), ale ethnikum (bez ohledu na státní příslušnost a vyznání). Daniel Herman tedy je (resp. byl) pokřtěný český Žid a teď se stal zpátky židem (Židem zůstává celou dobu). Kdysi to Ž- a ž- bylo totéž, od 19. stol. se to dělí. Sionisté s tím dnes urputně mlží a manipulují, jednou se jim hodí to, podruhé zas ono.

      Vymazat
    9. Báša: ano, však to víte sám - antisemita je ten, koho sionisté nemají rádi. Kuriosní je, že nelibost a antipathie k jakémukoli jinému ethniku nikoho nevzrušují (nejsou-li dokonce chvályhodné, jako v případě Rusáků, Romů nebo Arabů), zatímco nemít rád Židy je téměř zločin a každopádně skvrna na štítě každého kavárenského intellektuála.

      Vymazat
    10. Embeso dekuje:
      S technikou si nelamejte hlavu, vodniku, ja to bez problemu preziju...
      A s tim malym a velkym Z se necham rad poucit, diky.

      Vymazat
    11. Embeso reaguje na Basu:
      "v očích sionistů je nedostatek sionismu antisemitismem"
      hele, to je dobry... :o)

      Vymazat
  4. Leon Kreutzfeld15. ledna 2014 v 14:24

    Ja se domnivam, ze postoj Cechu je primarne zpusoben pocitem studu, zahanbeni, viny a predevsim dosud nesplaceneho dluhu (nejen emocionalniho ci ethickeho, ale tez financniho) za zverstva holokaustu. Kocourkovsti pokrytci vesele napravuji vselijake skutecne i domnele krivdy vselijakymi restitucemi, uz se dockali Veskrnova, Schwarz. i krizaci, hlasi se sudetaci, ale Zide se dosud nedockali ani jedine milliardy reparaci! Fischer misto aby bulel u zdi narku jako krokodyl tak by mel z posice ministra finance pustit chlup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Embeso napsalo:
      Ovsem zide byli tehdy take Cechy, pan Kreuzfelde, nejaky pocit studu ci dokonce viny tu neprichazi vubec do uvahy, proc by take. Pokud neco, pak soucit. Pocit viny je umele sroubovan uz nekolik generaci, Nemci narozenemu 50 let po valce, ve 3. povalecne generaci je neustale vstepovana jeho vina, jeste ze jsem Cech :o)

      Masarykovsky filosemitismus uz vinu v korenech mit muze, protoze za C&K vladl silny antisemitismus. To skoncilo s rozvojem peneznictvi a s nastupem pravniho statu...tedy objevila se prilezitost. To mate, jako kdyz do spolecnosti vstoupi chytry a bohaty clovek, take se k nemu vsechno stahne, bez konkretniho duvodu.

      Karel IV daval do zastavy zidovske statky dokonce jeste pred pogromem, pocital jednoduse s tim, ze mu pak pripadnou. Zidovske statky byly predmetem obchodu jakoby zidum nepartily a pogrom byl metodou, jak splatit kralovske dluhy.

      Vymazat
    2. Obcanska valka zurila v Lebanonu v dobe, kdyz jeste vladli v Ceskoslovensku komousi. a tak se domnivam, ze oledne Sabry a Shatily ma hodne Cechu nazor utvoreny z tisku Rudeho Prava... Proto trochu opacne propagandy neuskodi, jsem s p.Stejskalem---jen vice od a vice oslavnych hymn...
      Ja si vubec nemyslim, ze A.Sharon je nuplne zodpovedny za masakry v uteceneckych taborech,, vzdyt on povolil , ve valce, kontrolu libanonskym jednotkam, v taborech prece neradila IDF...Kdyz uz, tak jako zkuseny velitel mohl pocitat s tim, ze falangisti si zacnou vyrizovat ucty s teroristy tak, ze jim pobiji rodiny. ..Falangiste jsou v jadru krestane...:-)
      Ale Arabove se snazi tvorit mylny dojem, ze Sharon se zabijeni zucastnil osobne, s kalasnikovem v ruce.

      Jinak Ariel Sharon byl ke konci zivota mirutvorcem, ano, snazil se o mir mezi obema narody !! Vyjednaval s Palestinci a nechal se dotlacit v roce 2005 k prikazu vyklizeni Gazy. Za to sklidil v Israeli hnev, z Gazy se museli vystehovat Israelci, kteri se uz na tomto uzemi narodili...Chapu je, toto bylo k zidovskym setlerum nespravedlive. ..Ale zase toto vyklizeni Gazy ukazalo, ze kdyz se s Araby jedna slusne a poda se jim pratelska ruka, tak to neoceni, ba naopak, pokladaji to za slabost. Gaza zustane navzdycky varovnym prikladem, co se stane, kdyz si Palestinci zacnou vladnout sami,..Prevladne u nich pak nenavist a vrazedny terorismus ..
      Mozna, ze toto nasili na predane pude Palestincum A.Sharon predvidal a tak jeho strategie pomaha tvorit israelske dejiny i dnes... Israel, poucen Gazou, hned tak zidovska sidliste vyklizovat nebude....

      Vymazat
    3. Danielo, Šaron nevraždil osobně v Sabře a Šatile, za to jen nese zodpovědnost. On má na rukou krev z těch terroristických akcí ze 40. let z počátků státu Israel - tam se krveprolití osobně zúčastnil.

      Israel, poucen Gazou, hned tak zidovska sidliste vyklizovat nebude....
      Proto taky s Israelem kromě západních zaprodanců nikdo nejedná jako se slušným a civilisovaným státem.

      Vymazat
    4. Leon Kreutzfeld: "Zide se dosud nedockali ani jedine milliardy reparaci!"
      Nebojte - už se na tom pracuje léta! K tomu si ještě 6 millionů Čechů může zout boty a předat je - uvědomělí jako Kopretina nebo Stejskal to udělají sami a rádi, malým mozkům se to dá befelem.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>