sobota 1. února 2014

Pussy Riot v Nizozemsku

Ve čtvrtek 30. ledna přijely Maria Aljochina a Naděžda Tolokonnikovová na pozvání Human Rights Watch do Amsterdamu. Pochopitelně bez dětí. Před tím už navštívily Singapoor, kde byl videoclip jejich rouhavé orgie nominován na cenu v kategorii digitálního umění, ale neuspěl (příslušné instance by se měly podívat pořadatelům soutěže na zoubek!) a Paříž. Dále je čeká Dublin, Stockholm a New York, kde 5. února vystoupí spolu s Madonnou. Tak NWO odměňuje ty, kdo mu poslouží...

V televisi umělkyně zalitovaly, že z Holandska jede do Soči taková silná delegace: král, královna, ministerský předseda a minister sportu. To se dámám sice nelíbilo, ale posléze velikomyslně uznaly, že na tom Holandsko už nemůže nic měnit. Různí světoví leadři už prohlásili, že nepojedou a to satanistky potěšilo. „Co je špatné pro Putina, to je dobré pro Rusko!“ míní Tolokonnikovová. Politisovat sportovní události je tedy v pořádku, dělají-li to „naši“.

V pátek dopoledne se setkaly s holandským ministrem zahraničí Fransem Tímmermansem, který je ujistil, že o lidských právech s ruským vedením nepřestanou hovořit a promluví i s aktivisty. Obávám se však, že vznešení okcidentální Germáni ztrácejí s tím stepním póvlem svůj drahocenný čas: mužici jsou vodkou zakonservováni ve svých tradičních pravoslavných stereotypech a k „židokřesťanským“ hodnotám ještě nedozráli.

Dále hrdinky navštívily holandskou věznici a seznámily se se zacházením s vězni a s jejich právy. Shlédly video a pohovořily s šéfem Služby justičních zařízení. Nevím, mám-li se smát nebo plakat.

Odpoledne proběhla v De Balie tiskovka a večer se promítal film Pussy Riot – A Punk Prayer - pro kulturträgery antiputinismu zůstává hanobení posvátného prostoru „modlitbou“. A pro nás, líné lemply, kteří jsme v životě ničeho nedosáhli a punkerkám závidíme jejich slávu a úspěch, z toho plyne poučení: zašukat si veřejně v pravý čas a na pravém místě proti pravému padouchovi, popř. „židokřesťansky“ znesvětit něco skutečně křesťanského (židovského raději ne!!) může přinést ovoce v podobě cesty po tiskovkách po celém světě ve světle reflektorů – na to financéři NWO peníze najdou vždy!

44 komentářů:

  1. Dobře vám tak Vodníku:) Jen jsem zvědav, jestli si i v Holandsku budou strkat zmrzlá kuřata do vagíny, na vystoupení Madony by se to určitě hodilo:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kuřata, to byla zase jiná avantgardistická parta, ovšem s těmito punkerkami volně spolupracující. A to oni už nebudou dělat, ani šukat v museu. Teď se z nich staly seriosní representantky "židokřesťanských" hodnot; za nějaké veřejné mrdání už je NWO platit nebude!

      Vymazat
    2. Ale, Vodnicku, vemte si uklidnujici prasek, vzdyt vam NWO jeste orthodoxni kosteliky neboura...
      Kolik lidi asi ty rajdy ovlivni, moc jich nebude, v New Yorku se na ne budou divat jako na sexualni uchyly, jeste tak by to zvladli v Kalifornii a zbytek USA by se jen divil, co je to za blazny. Protestanti-baptisti by mozna protestovali a jinak nic. Zadne zidokrestanske hodnoty tyhle barysny nepredstavuji, pac v Boha neveri...
      Jestli ty ruske doroty neumerne vyzdvihuji v Evropske Uni, pak se jedna o humanisticko-socanske zivly, co podporuji promiskuitu..
      Putin si toto zavinil sam. Kdyby holkam dali jen par hodin verejnych praci, nikdo by z toho nermohl delat nejaky dissent..

      Vymazat
    3. Ale třeba budou souložit v muzeu, nemáte tam nějaké politicky korektní (však víte co myslím:), to by bylo opravdu pikantní:)

      cnemo

      Vymazat
    4. Vy jste se zase rozjela!...

      vzdyt vam NWO jeste orthodoxni kosteliky neboura..
      A taky asi ani nebude. To není jejich styl. To dělal bolševik v prvních dekádách revoluce v Rusku.

      v New Yorku se na ne budou divat jako na sexualni uchyly,
      V New Yorku spíš ne. A pokud se za ně stavějí popové hvězdy, má to nemalý význam pro velkou skupinu obyvatel západního světa, Uznávám, že americký Bible belt mezi ně nepatří, ten ale nemá žádný jiný význam než že poskytuje lidský materiál pro různé "humanitární" akce.

      Zadne zidokrestanske hodnoty tyhle barysny nepredstavuji,
      Když Vy jste doposud nepochopila, o čem píšu...

      Putin si toto zavinil sam.
      Jak to víte? On nerozhoduje o všem.

      Kdyby holkam dali jen par hodin verejnych praci, nikdo by z toho nermohl delat nejaky dissent..
      To už tu taky bylo: jakým právem kritisujete způsob, kterým Rusové trestají své zločince, aspoň nejde-li o život? Vaši spojenci Saúdové nedávno popravili bloggera a nikdo nezná ani jeho jméno, o nějakých protestech jsem ani neslyšel. Kdyby někoho takového Rusové i jen zavřeli, západní noviny by se předháněli v nářku, jak ten Putin ubližuje lidem.

      Vymazat
  2. Podle meho je tu opet McCarthysmus, politici se boji odmitnout navstevu pozitivne oznacenych bojovniku a bojovnic. Nikdo mne totiz nepresveci, ze ti z elit, s nimiz se Pussynky setkaji, maji zajem se s nimi opravdu setkat.
    Docela bych pak rad videl to jejich vystoupeni s Madonnou, jak se budou sladce usmivat a ponizene chovat..to bude pochoutka jen pro znalce...

    OdpovědětVymazat
  3. Rozverné kundičky budou teď už jenom bojovat za práva utiskovaných menšin, jak pravily na tiskové konferenci po propuštění, nejveselejší a nejhodnotnější část svého uměleckého programu už bohužel vyškrtly z repertoáru.

    Degradace umění z kumštu na něco neuchopitelného a nestravitelného, případně rovnou odpuzujícího, nastala na všech kulturních frontách, v muzice, výtvarném umění, filmu i literatuře. Čím to je, bůhví.

    Taras

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Degradace umění z kumštu na něco neuchopitelného a nestravitelného, případně rovnou odpuzujícího, nastala na všech kulturních frontách, v muzice, výtvarném umění, filmu i literatuře. Čím to je, bůhví.
      Umění je obrazem duší lidí, kteří ho dělají, tím to bude.

      Vymazat
    2. Čím to je, bůhví.

      Je to tim ze se homosapiens Stvoriteli nejak nepoved.
      O tom jak moc, poutave vypravi Frantisek Ringo Cech:-)

      Vymazat
    3. Asi to bude tak, že někteří sapiensové se nepovedli a někteří povedli. Co se týká obrazu duše, tak ani tady to nebude jednoznačné, Vodníku, jak známo, někteří umělci, kteří byli schopni vytvořit geniální a nesmrtelná díla, měli charakter křížence Hitlera se sviní.
      Ale zřejmě to bude tak, že šířeny jsou umělecké počiny/sračky, kdežto skutečné umění živoří. Je to tedy spíž záležitost mizerného charakteru propagátorů kultury, alias novinářů. Ale jinak je pravdivý ten axióm, že svět se řítí do ďáblovy řiti a o umění to platí v první řadě.

      Taras

      Vymazat
    4. Tarasi, duše a charakter není totéž, ale máte svým způsobem pravdu, zejména ve zbytku toho odstavce: sračky se dělaly vždy, ale to, že dnes sračky tvoří snoby obdivované "nejlepší umění", to je přesným obrazem ducha naší doby, kdy o známosti/prodejnosti/"kvalitě umění rozhodují galeristé a kritici, plnící často jinou, specifickou agendu.

      Před chvíli jsem shlédl (poprvé) Perličky na dně. Překvapilo mě samotného, jak ten film, který byl ve své době jistě výjimečný, je dnes zoufale out of date, až k směšnosti - nedovedu si vůbec představit, že by mohl oslovit třeba generaci mých dětí. Moderna je beznadějně časová záležitost, odkejchaná, odešlá, umrlá...

      Vymazat
  4. Pro kontemplativni typy tu mam jednu fotku:
    http://blog.idnes.cz/blog/12529/394057/clanok_foto_135.jpg
    Za svobodu, za Ukrajinu, proti Putinovi...a za Pussyny, samozrejme...
    Je to presne tenhle typ ztracenych lidi, ktery siri oficialni nalady. kdyby jim clovek ovsem nerozumel: vsechno jim sebrali a namisto toho jim dali svobody...a oni ted nevedi, co s nimi..pochopitelne, protoze to nevi nikdo :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas viděl typuse, který se přitloukl za pytlíka k dlažbě Rudého náměstí - samozřejmě za nějakou svobodu a proti Putinovi. Ne, bylo to myslím proti policejní brutalitě - tak přijeli policajti a odmontovali ho...

      Blbý je, že člověk si takhle zpětně uvědomuje, že coby androš dělal užitečného idiota zločincům snad ještě horším než byli komouši - přinejmenším stejným...:-(

      Vymazat
    2. K tomu jako na zavolanou demonstrovala své užitečné idiotství pražská kavárna způsobem, který bije do očí každého, kdo dobrovolně neodmítl ty své oči používat. Někdy si říkám, čím jsem si to zasloužil, že Bůh nedopustil abych zůstal myšlenkově mezi těmito lidmi...

      Vymazat
    3. My jsme se, vodniku, ovsem nechali idiotizovat ze vzdoru, tihle to delaji ze solidarity, ackoliv maji o 99,99% informaci vic, nezli jsme meli my.
      Podle meho velmi dobre intuitivne citi, ze Janukovicuv rezim dela s Ukrajinci to same, co dela ten mistni s nimi. Ale nemaji na to, se branit tady a ted a tak to delaji zastupne "v Kijeve". Je to pakarna :o9

      Vymazat
    4. Ano, kavarna uz jede a ano, meli jsme velke stesti (v mem pripade, ve vasem to byl zamer :o) ze jsme z toho vyklouzli.
      Ovsem dan take neni mala: nikdo nam nerozumi :o)

      Vymazat
    5. Jelikoz se evropsti humaniste a korektni demokrate domnivaji, ze toto je casti te prave svobody, pak se jim to musi nechat , - jinak pri zakazani by zase nastal rev preveliky, ze za komousu to bylo lepsi a bylo vice svobody.
      Ja bych jejich kostelni vriskot tvrde netrestala. Rajdy se dopustily vytrznictvi a to se normalne, ve svobodnem svete netresta tremi roky tvrdeho vezeni, nybrz jako vytrznost a za to se dava trest verejnych praci....Jestlize se chce Rusko stat soucasti Evropy, pak si musi zvyknout, ze mu budou do vladnuti kibicovat evropske zeme..
      Jak to, ze takto lidsky upadla individua se prave objevila prvne v Rusku? Proc ne treba v Cesku ? Holandsku ? Toto bohuzel svedci proti vsem Rusum a potvrzuje, ze zustali v jadru stale primitivnimi muziky.. Ani sukat poradne neumi, podvyziveni Volodove si museli pomahat rukou a pusou, aby se jim vubec postavil a mohli provest zasun. .. Toto ma byt nejaka orgie ? I zde jsou tito mladi Rusaci bridilove.
      John Lennon sice sukal Yoko Ono na verejnosti, ale pod dekou, to melo jakousi uroven.

      Zidokrestanske hodnoty tu holt zustanou, davane do uvozovek, ci rozdelovane na krestanstvi a judaismus,. Michat je do upadu moralky je nesmysl, pac Pussy -riotky propaguji tvrdy atheismus. ..Toto je utok na kazde nabozenstvi, vcetne zidovskeho.
      Dnes jsme byli v restauraci a jedna rodina pred jidlem spojila ruce, sehnula hlavy a dekovala Bohu za chleb vezdejsi..
      Toto jsou zidokrestanske hodnoty, Vodniku.
      Jen zavidite, ze pravoslavi se neprorazilo tak jako katholicismus a protestantstvi....

      Vymazat
    6. "John Lennon sice sukal Yoko Ono na verejnosti, ale pod dekou, to melo jakousi uroven."

      To je presne ono, Danielo, Zapad nedokaze nabidnout prijatelnou realitu, tak se musi snazit prez myty a samozrejme je v tom velmi dobry:
      Jak vite, ze sukal, kdyz byl pod dekou?

      Vymazat
    7. Embeso, na to snad ani nemá cenu reagovat. Co říct na tu poslední větu - podle sebe soudím tebe?... Podle Daniely EU zřejmě pracuje - prostřednictvím Pussy Riot, Kasparova apod. - na tom, aby se v Rusku rodiny v restauracích modlily držíce se za ruce - jako se modlí v Evropském parlamentu před zahájením každého zasedání - a stejný objective mají i ta nejrůznější humanitární bombardování.

      Jinak ke kavárně se přidalo pražské zastupitelstvo. To je na těch zmrdech nejvíc zarážející: ne to, že nemají ani zbla studu, ale že směšnost jejich vlezdoprdelistickývh excessů činí jejich snažení kontraproduktivním.

      Vymazat
    8. Ja bych si netroufla posklebovat se a pochybovat o lidech, kteri se modli, ze by to byli pokrytci, nebo vubec nejak ubirat z jejich praktikovani viry, coz je zde navic spojene s tradici...
      Spojovat radoveho americkeho obcanka s politiky je navrch nespravedlive a svedci to o nabozenske nesnasenlivosti a podezrivaveho pesimismu....
      -------------------

      Embecko,
      John Lennon sam rikal, ze "delal lasku" , jako v motto "Make love and not war...""
      Verit mu muzeme ci nemusime, - jen pisi svuj nazor a to, co si o necem myslim.
      Na prvnich kasetach meli Lennonovi houpave pohyby pod prosteradly jako kdyz soulozi, dnes uz je to jvicemen vycistene.
      Zde zbyl kousek v pisni "Love".

      https://www.youtube.com/watch?v=8dHUfy_YBps&list=RD2GmVajkqLNU

      Beatles jsem mela rada, ale uz ne samotneho Johna Lennona.
      Lennon byl pacifistia, naruzovely hipik a kdyz ho Cesi v normalisaci obdivovali a portretovali na zdi na Velkoprerovskem namesti, uz tenkrat jsem se divila, jak to, ze oslavovani proti-systemoveho zpevaka zapadu ma byt nejaky protest ?

      Vymazat
    9. Omlouvam se, ukazuje se jine video.

      Mate -li zajem, zkuste toto a take je dost zaberu na YOUTUBE v pisnich od Lennona..

      http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20131106192553AAgfExK

      Vymazat
  5. Ovsem tohle OT z Tribunova Twitteru za to stoji:
    http://www.euractiv.de/erweiterung-und-nachbarn/artikel/friedensnobelpreis-2014-fr-ashton-dacic-und-thaci-008475
    A vsimnete si, kdo nominoval: socialni demokracie :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mela byt lekce hlavne pro Tarase - ten si furt dela illuse o soc.dem....

      Vymazat
    2. Lekce je to hrozna i pro me, protoze takovyhle rozklad, to je opravdu k pohledani. nekdy si pripadam, ze jsem se ocitl na konci roku 1988, kdy se zdalo byt vsechno zabetonovane na 100 let dopredu (pamatuji se jeste na ty nase bezvychodne hovory), ale ted zpetne vidim, ze regime byl uz jen prazdna skorapka, do ktere stacilo jenom tuknout.

      Vymazat
    3. "Když posloucháš ty lidi z Davosu, kteří opovržlivě zesměšňují lidi za to, že si ztěžují, že příliš málo lidí toho má příliš mnoho, a do jisté míry příliš mnoho lidí má příliš málo, a že ta horda z Davosu tohle srovnává s „Křišťálovou nocí“, s tou německou tragédií, tak víš, že elity v Davosu přišly o rozum a jsou úplně mimo ponětí o realitě."
      http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3443-celente-svet-pohlti-katastroficky-globalni-kolaps-a-nepokoje

      Vymazat
    4. Ano, mám stejný pocit, že jsme v závěrečné fasi nějaké epochy. Tohle není přece dlouho udržitelné! I když - pokud jim to stále žerou i lidé jinak intelligentní a nezmanipulovaní jako třeba Taras... Ten IMHO stále nepochopil, že tzv. "levice" jsou stejní zaprodaní pacholci NWO jako pravice a žádnou změnu nikdy nepřinesou (od toho přece nejsou placené!).

      Mmch Vy jste odešel až po revoluci, pokud jsem to dobře pochopil. Nejste náhodou Pablo de Sax, author knížečky výroků Vincenta Venery?

      Vymazat
    5. Nejsem Pablo de Sax, ackoliv jeho knizku znam. A ano, odesel jsem az po revoluci, kdyz mne zachvatila panika z toho, ze nas novy stat neni zase az tak novy a hlavne ze obyvatelstvo samo nema zajem na jeho zvelebovani, ze mu staci, tak jako za komunistu, si drobne prikradat v nadeji, ze se jednou dostanek velkemu lizu jako ti nahore.

      Zaroven ale chapu ty, co zustali. Zivot v Cesku ma take sve zrejme vyhody a zalezi jen na cloveku, cemu da prednost. Nejsem klasicky emigrant a nenesu v sobe onu horkost rozchodu...jednoduse lze rici, ze jsem neunesl ono nekonecne shaneni znamosti, nepravosti a slendrian ceskych sluzeb.

      Vymazat
    6. Tak to jste měl kliku, že se Vám to podařilo. Po r. 1989 už se asyl neuděloval a dalo se přijet (do Holandska aspoň) jen na nabídnutou práci nebo přiženit se (popř. vyjet za jinými nejbližšími příbuznými.

      Vymazat
    7. Voni měli ve Švýcarsku chronický nedostatek nihilistů, Vodníku, tak Saxe přijali s otevřenou náručí.

      Jinak se ale zásadně mýlíte v tom, že bych měl o socanech nějaké iluze. Nikoliv, já uznávám starou gardu, Brandt, Palme, Schmidt (s výhradami), Kreisky, Mitterand, od Schrödera a Blaira je tzv. demokratická evropská levice v těžké krizi, jak voličské, tak personální. Oni nechápou, že vyhrajou jenom s levičáckou politikou, protože tu pravičáckou (prokorporátní) umí dělat mnohem líp pravičáci. O české socdem škoda ztrácet slov, nestáli nikdy za nic, už za Horáka. Jenže - nebylo nic na výběr, pokud člověk nechtěl skončit u komunistů. Nadějí je strana typu Die Linke, Sarah Wagenknechtová, hergot, to je baba!

      Taras

      Vymazat
    8. Čo bolo, to bolo (a kdoví, zda opravdu bolo, jsem skeptický) - terazky jsou socani stejní pohunci NWO jako pravice a blbý volič při jejich vítězství jásá v domění, že se mu bude dařit lépe. On si ten blbý volič ty socany zaslouží stejně, jako čeští issomádlové svou TOPku.

      Vymazat
  6. Mírně OT (ale zas ne tolik): na BL se notorický rusofob Karel Dolejší domnívá, že "homofobní politika" současného Ruska je cynický kalkul vstřícnosti sunnitským muslimům. Já se domnívám - na základě toho, jak jsem Rusy poznal, přímo i nepřímo - že je spíš obrazem ruské společnosti a že v tomto smyslu je shodou okolností daleko demokratičtější než politika česká (a mnohých západních států), která jde až příliš často proti celospolečenským zájmům.

    OdpovědětVymazat
  7. Pussy Riot zdá se přijaly Tolokonnikovou a Aljochinu zpět do svých řad, neboť obě dámy spolu s dalšími zakuklenými hrdinkami přišly dělat rotyku na ZOH. Rozehnali je fízlové a kozáčtí dobrovolníci, Tolokonniková dostala prý bičem (aspoň nebudou tvrdit, že ji zmydlili policajti).

    Říkám si opět, že pravoslavní Rusové udělali chybu: měli chuligánky seřezat bejkovcem hned jak je vytáhli z toho chrámu. Byli by sice za fašisty, ale to jsou stejně a dámám by se nedostalo takové reklamy a pozornosti celebrit. Skoro bych jim to doporučil, ale nejsem Lucie Kollárová, tak se trochu bojím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld20. února 2014 v 9:50

      Obavam se, ze z PR dela hrdinky a sereblity nejvic ruska netolerance a zaprdenost. A to systemu i obycejnych ozralych mouzhiku. Jejich umelecky prinos je nulovy, kdyby tohle provadely v nejake zapadni metropoli tak si jich nikdo nevsimne. Maximalne se jednou za rok vyradi v pruvodu lesbicek a gayu a dalsich jim podobnych a druhy den zase nastoupi nespokojene za pultik v McDonald’s a nestekne po nich pes. V Rusku zavyji, zapanackuji a maji o pozornost postarano.

      Vymazat
    2. Ruska spolecnost je jina nez nase, vp. Kreutzfeld. Rusove jsou tim poboureni jako my, kdyz nekdo u nas provadi ve vlaku nejapne sprymy. Jiny kraj jiny mrav.

      V r. 1981 mi vypravela jedna Americanka, rusistka, jak byla v Moskve a chtela vedet, jak se reknou rusky ruzna sprosta slova. Oni se stydeli to vyslovit. Tak je pozadala, aby ji to napsali. Tak se zdrahali, ale nakonec ji to napsali a sice tak, ze prvni pismeno napsali do jednoho rohu papiru, druhe do opacneho, treti do dalsiho, ctvrte zas uplne jinam a tak dale. Pro me je tato prihoda trvalou pripominkou toho, jak jiny je to svet, jak je nam vzdaleny, jak mu nemuzeme rozumet a jak otresne vnima vyvadeni takovych PR nebo tech LGBT aktivistu.

      Vymazat
    3. Paní byla asi trochu švihnutá. Stačilo by jí vytáhnout flašku vodky a mužici by se o ni poprali včetně užití vulgarismů.
      Měl jsem známého Litevce a ten v 90. letech vykládal, jak se mu zdá ruština vulgární jazyk. Holt je to dáno prostředím.
      Já bych na požádání taky nesypal piče z rukávu :-)

      Vymazat
    4. "Ruska spolecnost je jina nez nase"

      To mate recht vp. Vodnik. Ale jina je jenom trochu, napriklad v Saudske Arabii by je zpraskali vic. Clovek musi vzdycky tu flaschku videt napul plnou.

      Vymazat
    5. Ale dost jiná na to, aby se pražská kavárna zalykala rozhořčením, že chuligánky dostaly pár po prdeli.

      A co si budeme namlouvat: nejde o to, jak se svými černými ovcemi nakládají v Rusku, to nikoho nezajímá. Jediný důvod zájmu Západu o Pussy Riot je politická protiputinovská agenda. Když v Saúdské Arábii popravili bloggera, s nikým to ani nehnulo, nikdo nezná ani jeho jméno, zatímco Navalnyj nebo Tolokonnikovová jsou na rtech každého správného pravdoláskaře každý týden. Jak psal někdo na webu, demonstranty z Occupy seřezala demokratická policie mnohem brutálněji než kozáci ty rozjívené frndy.

      Vymazat
    6. Vodniku to je typicky argument typu “a vy zase mlatite cernochy.” Priznejte si uz konecne, ze jste si s celou aferkou okolo PR nasrali do sveho pravoslavneho hnizda a nejnovejsim incidentem v Sochi na tu zapachajici hromadku pridali par novych bobku.

      Vymazat
    7. LK: To vy jste zacal s tim, ze v SA by je spraskali vic. Ja jen pridal, ze i v USA.

      Jinak kdo chce bit psa, hul si vzdycky najde, vp. Kreutzfeld. Kdyby je po tom vystoupeni v chramu serezali kozaci, Respekt by kvicel; kdyz je zavreli do lochu, Respekt kvicel. Respekt by nekvicel jen kdyby se Rusove zmenili na havloidy a zacali prosazovat "zidokrestanske" hodnoty okcidentalnich humanistu. Toho bohda nebude!

      Vymazat
    8. Ja jsem si nic nezacal, ja jsem pouze nastavoval wahhabisticke zrcadlo vasemu pravoslavnemu hasbarovani. Nemate byt na co hrdy, ze v te vasi pravoslavne kulture dostaly v Sochi pro nic za nic na prdel mene nez v te wahhabisticke, nemyslite?

      Vymazat
    9. Ale já si nemyslím, že dostaly pro nic za nic. Je otázka, zda to "něco" ze Soči bylo horší než to "něco" loni v tom chrámu, zda pár ran bejkovcem je lepší trest než rok a půl v ťurmě a jestli my, co tam nežijeme, vůbec máme právo to posoudit.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>