pondělí 24. února 2014

Věrni zůstaneme!

Česká republika se rozhodla zachovat věrnost jedné z tradičních aktivit své kommunistické periody: universitě Patricka Lumumby. Na této "universitě" se cvičili "studenti" ze zemí Třetího světa pro záškodnický boj a vedení partisánské války za účelem svrhnout v domovské zemi stávající régime a nahradit ho prosovětským.

Jak píše Ondřej Šlechta, chystá Česká republika projekt: vznik institutu s předběžným názvem Centrum pro občanskou společnost, které by mělo "cvičit demokraty". Nevím jak vy, ale mne tato paralela udeřila do očí. Po zkušenostech s barevnými revolucemi a rozesíráním ze strany "neziskovek" v minulých letech to snad ani nejde jinak.

Šlechta v závěru článku píše:
Samotný záměr „cvičit demokraty“ zavání agresivitou a je to záměr krajně nešťastný. Znamená vlastně trochu přiznat, že demokracii je potřeba v takové zemi – mírně řečeno – popostrčit. Znamená to ignorovat staletí kulturního a historického vývoje, který byl pro zakořenění stabilních a vzorových demokracií potřeba. Znamená to demokracii redukovat na propagandistický prvek a účelový obušek, využívaný jako nástroj politiky jinými prostředky. Cvičit demokraty je ideální voda na mlýn režimům, jež libovolné neziskovky, protivící se státní moci, ocejchují jako „zahraniční agenty“.
Přitom právě události posledních několika let, ať jde o arabské jaro nebo nynější dění na Ukrajině, ukazují, že koncept již omšelých barevných revolucí selhal. Jejich zastánci buď fatálně neodhadli dynamiku a nepřipravenost společnosti na západní politické hodnoty (v případě arabského světa) nebo nejsou schopni odolat agresivním a reálpoliticky uvažujícím mocnostem, hájícím si své zájmy a nehodlajícím ustoupit ani o píď. V obou případech to přináší plody v podobě frustrace, destabilizace a další radikalizace, jak ukazuje „ukradení“ arabského jara islamisty nebo násilnosti a obsazování legitimních úřadů ve jménu „evropských hodnot“ na Ukrajině.

32 komentářů:

  1. Jsou nektere slozitejsi veci ktere blbej LID nechape a o to vic je treba pomoci. Proto je treba i nasi spravnou demokracii vyvazet !
    Jsou ale i provokateri a dovolte mi rici predevsim anti-Semite a antisioniste kteri za chvalyhodnou snahou pomoci pri nastoleni demokracie misto diku nevahaji pomlouvat!
    Priklad takove pomlouvacne akce je I uvedene video nize.
    Dalsi video ktere jiste neni pravdive nebot rika ze byvaly dustojnik Israelske armady vedl protivladni demonstrace na Ukrajine!.
    Kazdy sporadany obcan takove antisemitske a antisionisticke video jiste odsoudi !
    http://www.presstv.ir/detail/2014/02/16/350986/israel-exofficer-leads-ukraine-unrest/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobna dukazni videa jsou znama z dob kdy Sakasvili a jeho Gruzie sla proti Rusku. I tehdy prisli na pomoc s internacionalni pomoci podobne jako nyni na Ukrajine a opet to neni pravda ale opet jen anti sionismus !

      Vymazat
    2. Rozdíl tu je: ono se o tom nemluví, ale v Saakašviliho vládě byli v té době na rozhodujících ministerských postech (menšiny, obrana a další) Židé a Israel se podílel nemalou měrou na výcviku a výzbroji Saakašviliho armády. V Ukrajině to (zatím) tak evidentní není.

      Vymazat
  2. Tenhle agent v civilu byl dopaden při podněcování násilí. IPA neříká nic o jeho národnosti. Ale tomu, že ukrajinské nepokoje jsou spontánním výlevem nespokojenosti lidu a nejsou způsobeny žádným cizím vměšováním, dnes už věří pouze hard core Respektu nad sklenkou vína ve Slávii.

    OdpovědětVymazat
  3. No ti co ho zadrzeli s nim mluvi rusky, Ruska Federace je clenem IPA, takze to byl rusky provokater. Co s tim ma co spolecneho Respekt a Slavie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rusky se mluví jen v Ruské federaci?? Co by měli Rusové a Rusko z toho, aby byl na Ukrajině protiruský a proevropský bordel? Ještě tak nějaký zakuklený banderovec z řad Berkutu, ale Rus?...

      Vymazat
    2. Proc by se rusky mluvilo nekde jinde? Vzdyt preci podle Vodnika, zadny rusky imperialismus neexistuje.
      Rusove maji k provokacim stejny duvod jako Janukovyc k najimani titushek - diskreditace demonstratoru.

      Vymazat
    3. Rozeznáte ukrajinštinu od ruštiny? Já tedy z běžné řeči ne.

      Vymazat
    4. Proc by se rusky mluvilo nekde jinde?
      Protože třeba v Israeli je ruština druhý jazyk ;-)

      Vymazat
  4. Jasne ze v kyjevskych demonstracich byli llidi ukrajinskeho puvodu, co sli pomoci svym byvalym krajanum.. Toto ma byt nejaka tajna akce, tajnou sluzbou vedena za ucelem rozvraceni naroda ? Jak hloupe - zapadni agenti se sjeli podvracet Ukrajinu s radnymi legitimacemi, ze... Takze oni ti Ukrajinci jsou vlastne tak blbi, ze poslechli zakuklene agenty NWO a nechali se i postrilet ?
    Janukovyc byl ukazkovy oligarch a proti takovym se nesmi protestovat ? Jisteze ano.. Nejvetsi nebezpeci pro Ukrajince je nyni ve zvoleni nove vlady, aby byla prijatelna vsem a ulicni nasili utichlo. .. Aby byl novy rezim spravedlnejsi a aby jim tu demokracii neukradla nejaka totalitarni strana.
    Nekteri Cesi jsou odpudive neprejici sebranka....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Takze oni ti Ukrajinci jsou vlastne tak blbi, ze poslechli zakuklene agenty NWO a nechali se i postrilet ?"

      Ja bych rekl, ze ano :o)

      Vymazat
    2. Janukovyc byl ukazkovy oligarch a proti takovym se nesmi protestovat ? Jisteze ano..
      Janukovyč byl především legitimně zvolený president Ukrajiny. I proti takovému se smí protestovat, nikoli ale upalovat policajty a střílet ostrými. Ale Západu je to fuk, klidně podpoří i banderovce, jen když je to proti Putinovi. Jak uboze krátkozraké! Putin Ukrajinu nepustí, což si to ti pitomci v Brusselu a ve Washingtonu neuvědomují?

      Vymazat
    3. Je to mozne embecko a dokonce pravdepodobne, uz se ani netaji s priznanim kolik milliard jiz bylo do ruznych organisaci na Ukrajine investovano .
      Historie opakovane ukazuje ze kdyz kdyz se dobre zaplati i za penize a nejen z nadseni se jde bojovat.

      Vymazat
    4. Tam je samozrejme zamerne podsunuto to manipulativni slovicko "blbi".
      Byli jsme v 89. tak blbi, ze jsme poslechli zakuklene agenty NWO a nechali si rozkrast republiku? Ja bych rekl, ze ano :o)
      Dneska spiknuti NWO neprehledne snad uz ani male dite.

      Vymazat
    5. Dneska spiknuti NWO neprehledne snad uz ani male dite.
      Malé dítě ne. Ale v pražské kavárně se vám vysmějí a nepokrytě vám dají najevo vaši méněcennost.

      Vymazat
    6. Nastesti pro tajny vedouci stab NWO, Janukovyc nedodrzel sliby, ktere lidem nakukal v roce 2010...Planoval dat prakticky Rusum samospravu Krymu za dodavky plynu, zmenil ustavu a obohatil se ne o miliony, ale o miliardy dolaru...
      Ale co kdyz to byl od zacatku plan NWO ? Loutkovodicska elita mu nabidla presidentsvi, slavu a bohatstvi. Pak si smlouvu skasirovala, jako kdyz se cesky Faust upsal certu a pak si dabel vzal Faustovu dusi.... ..
      Na Ukrajine se, doufam, situace zmeni k lepsimu, ale neni to zarucene.
      Co kdyz NWO planuje dalsi revoluce a cela EU poslechne vystrely z nejake nove Aurory ? Pak se holt socialisticka Evropa odepise na par roku, nez se uplne zhrouti a bude pripavena zebrat o zidovskeho krale...."-)))

      Vymazat
    7. Obohatil se o miliardy? Tymošenová se obohatila o miliardy a byla Západem a vámi samozřejmě prohlášena za nevinnou chudinku. Největší Janukovičovo obohacení byla vila za statisíce.

      Vymazat
    8. Sehr geehrter Herr Hans, to bude zajimave sledovat jakou roli tam sehraje Tymosenko. Jsou tam jiste naznaky, ze z ni chteji udelat ukrajinskeho Vaclava Havla, na druhou stranu by taky mohla skoncit jako Milada Horakova a viset na stejnem rahne jako Yanukovych.

      Osobne si myslim, ze skonci treba jako Topolanek nebo Kalousek, nemilovana, ale nepotrestana. Mozna bude vyckavat v nemecke nemocnici jak se to vyvine a kdyby se to zvrtlo, odstehuje se do Kocoukrova za manzelem a budou si uzivat nakradene milliardy, tam je o prozapadni vychodni oligarchy dobre postarano.

      Vymazat
  5. "Malé dítě ne. Ale v pražské kavárně se vám vysmějí a nepokrytě vám dají najevo vaši méněcennost."

    To neni jen prazska kavarna, vodniku, ale i brnenska ci ostravska...je to cela kulturni fronta pracujici a nezamestnane inteligence.
    Podle meho jsou duvody takove: kulturni fronta vladla po cela staleti verejnemu diskurzu skrze urcovani zakonitosti, ktere diskurz musi mit. Pokud jste nedodrzoval jejich pravidla, tak vas vyloucili (bud vas zesmesnili, anebo vas rovnou nenechali mluvit). Musel jste pouzivat vybrana cizi slova, hovorit vyvazene a korektne...ani ano, ani ne, ale "myslim si, podle meho nazoru, vyslechneme i duhou stranu" atd. Nezalezelo na rezimu, ktery byl u moci, kulturni fronta dokazala prezit v kazdem, protoze ho de fakto legitimizovala a tim vytvarela svoji moc.

    Dnes to ma kulturni fronta tezsi, protoze existuje internet: nemuze vam skrze obrazovku dat facku, ani vam vypnout monitor...proto je take tak na nervy.
    Pokud vy mluvite o spiknuti, pak ho popira, protoze si mysli, ze na spiknuti ma monopol. A take ji tim ponizujete, protoze ji ukazujete, ze uz nehraje roli, na kterou byla zvykla napr. za komunismu, anebo obecne v minulosti.

    Na NP jsem si nedavno dovolil rici, ze Klickova strana Udar byla zalozena v Nemecku a je placena z nemeckych penez a tudiz je velmi pravdepodobne, ze Klicko je nemecky agent, hajici nemecke zajmy.
    Jeden z vudcich pracovniku kulturni fronty mi nasledne predal tuto petici:

    "(Embeso) SA nám tu předestírá vizi planetárního spiknutí na ovládnutí zeměkoule korporátními ilumináty, jakousi syntézu idejí, tužeb a představ stratégů KGB a Karla Gotta, ve kterém je jedinec a jeho mysl, vůle a rozhodovaní, nepodstatnou nicůtkou."

    Petici jsem prijal a nasledne jsme si vymenili soudruzske zdravice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Já používán zkratkovitě "kavárna", protože je to teď takový usus. Ale před deseti lety se tomu tak neříkalo, tehdy jsem psal totéž o českých (potažmo evropských) intellektuálech, kteří s důkladností ryzích snobů dodržují určitá cliché; nejen jazyková, ale především myšlenková, a kdo si dovolí je překročit, je okamžitě ostrakisován. Na některá themata (ženy, homosexuálové, Židé a menšiny vůbec, kommunisté atd.) je dovoleno hovořit jen určitým způsobem, jakýkoli skutečně jiný názor (tedy ne tentýž, jinak vyjádřený) je znakem méněcennosti a poskvrněnosti, jeho nositel ocejchován a vyvržen vně, kde je pláč a skřípění zubů.

      NP je naprosto extremistické ghetto i v komických kocourkovských podmínkách. Tam rabiátní lumpenpravice beztrestně páchá trestné činy, které by v jiném případě měly za následek okamžité trestní oznámení. Úrověň diskutérů i authorů je z 99% žalostná, ovšem ideologicky pevná. Občas ještě upozorňuji na nějaké mimořádně zdařilé výkony tamních demokratů, ale už jen sporadicky; na Sprše jsem si s tím dával víc práce...:-)

      Vymazat
  6. Na Ukrajine probiha stret zapadni a orthodoxni civilisace, jak to predpovedel uz Samuel Huntington. Neni proto divu, ze jednotlivi diskuteri zaujimaji stanoviska poplatna kulture, se kterou se identifikuji. Ja jako loyalni obcan NWO se musim principielne pridat na stranu universalnich hodnot svobody a prava na sebeurceni a proto je mi blizsi stanovisko tech, kteri odmitaji regime presidenta-oligarchy, krizence Muammara Kaddafiho a Bohouse Stejskala, ktery defekuje do zlatych toilet a na zahrade chova pstrosy. Takovy bohatyr muze mit jisty appeal pro ozraleho mouzhika z ruskych steppi, nikoliv vsak prislusnika zapadni zidokrestanske kultury a povalece z prazske kavarny. A to prosim bez ohledu an to, jestli povstani vyprovokovali agenti zapadnich ideodiversnich central vycviceni Centrem pro obcanskou spolecnost, nebo agenti rusti aby ospravedlnili eskalaci nasili.

    Cesi mohou byt radi, ze ten stret dnes probiha na vychod od nich, pri urovni ceske demo-demokracie nelze vyloucit, ze by se neco podobneho mohlo dit i tam. Diky Bohu, ze Vaclav Havel zaclenil Kocourkov do NATO a EU a vyrval ho tak (doufejme, ze ne jen docasne) ze sparu orthodoxniho orientalniho imperia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy byste mohl dělat zfleku předsedu Konzervativní strany. Tam píšou takové elaboráty při plném vědomí a ještě to vydávají za stanoviska strany. Mohl byste tím udržovat hladinu jejich shit-tanku.

      Vymazat
    2. Orthodoxní orientální imperium zatím pořád jen čumí, jak pilně se židokřesťanské hodnoty angažují (nezřídka prostřednictvím Čechů jako Kocáb nebo Štětina) před jejich prahem. Až udeří zpět, už se nebudeme smát a možná si ani povídat. Jestli mají být Češi rádi za spoluvinnu na něčem takovém, to zůstává otázkou, na kterou mám já, komouš s černouy prdelí, spíše negativní odpověď.

      Vymazat
    3. Ještě pro vp. Kreutzfelda o těch zlatých záchodech (to je vůbec výživný blog!)

      Vymazat
    4. Tohle je dobry, odkaz, vodniku, diky...ono je to v podstate hrozne jednoduche...

      Vymazat
    5. Vp. Vodnik, libi-li se Vam sidlo presidenta Janukovyce, doporucuji tez shlednout dachu prokuratora Psonky. To je vrcholne podnikatelske baroko, na ktere se bezny cesky kmotr nezmuze, to tak s bidou mozna nejaky subsaharsky diktator. Ted uz chapu, kde se bere vkus tech Rusaku co jezdi po rakouskych sjezdovkach v bobrich kozesinach.

      Vymazat
    6. Vp. Kreutzfeld, jiný kraj jiný mrav. Já to viděl v r.2009 na Zakarpatské Rusi: vy byste si za peníze, vydělané zprostředkováním práce v ČR do té chalupy zavedl vodovod a splachovací záchod, kmotr Kuzma Kuzmič si nechá udělat latrínu z carrerského mramoru a rumpál u studny na dvorku bude mít z ryzího zlata; ostatně zlaté vodovodní kohoutky měl i Donald Trump na té residenci v Palm Beach (protože pracuje desetmillionkrát víc než flákač jako já) - tihle nabobové se od sebe liší v nepodstatných detailech.

      Vymazat
    7. No ten blog Pochybovac je priserne primitivni, cisi z nej nenavist na tisic honu a jiste to pise opravdicky schisofrenik...

      Vymazat
    8. Herrn Kreutzfeld
      zase vedle
      Ted uz chapu, kde se bere vkus tech Rusaku co jezdi po rakouskych sjezdovkach v bobrich kozesinach.


      Dovolte mi upresneni . Stalo se pred nekolika na sjezdovkach kolem St.Moritz kde tech okozesinovanejch bylo vice nez malo:-(

      Kdyz uz jsem se jednou neudrzel a zeptal se na co to maji na tech kombinezach, dozvedel jsem se ze se jedna o nejvzacnejsi a zakonem chraneneho zivocicha a to jiz za casu byvale CCCP !
      Zadny bobr !
      SOBOL ! (sable)
      To jen Vy si naivne myslite ze millionari z dob Yelcina jsou nejaci troskari s bobrem :-)
      Jinak jsem tam mel podobny pocit na sjezdovkach a lanovkach jako kdyz jsem je potkaval v normalizovanem Ceskoslovensku v uniformach.

      PS
      pro Vodnika :
      Zemřel král flamenka, famózní španělský kytarista Paco de Lucía
      http://kultura.idnes.cz/zemrel-paco-de-lucia-0q0-/hudba.aspx?c=A140226_100033_hudba_ob

      Vymazat
    9. Dekuji za opravu vp. Aster. Mate pravdu, spravny novyj Russkij by pouzil bobri kozesinu maximalne tak jako rohozku pripadne na treni ebenove tyce. Na noseni jsou in kozesiny soboli.

      Vymazat
    10. Mě stejně nejvíc okouzlila představa zlatého rumpálu.

      Vymazat
    11. Jasnocka gogo :-)
      proti zlatemu rumpalu jsou zlate kohoutky k smichu :-)
      Jsou li Janukovicove a dalsi oligarchove mimo v pokud jde o aplikaci a kovani zlata jak mohou byt kovani v politice ?

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>