pondělí 31. března 2014

Hrdinka nebo vražednice?

V pátek večer přepadli dva lupiči klenotnictví v Deurne. Manželský pár, který podnik vlastnil, byl přítomen, došlo k potyčce, při níž žena oba loupežníky zastřelila.

Nabízí se paralela se s tím případem v Čechách, kde ten chlap zastřelil - snad také v sebeobraně - nějakého cikána z party, co mu tam přišla krást. Pikantní je na tom to, že jeden lupič byl původu marockého, druhý "ze severní Afriky" (tedy nejspíš Alžířan nebo Tunisan). V právě proběhnuvších kommunálních volbách totiž "zabodoval" idol české xenofobní lumpenpravice Geert Wilders, když vznesl v rámci předbvolební campaigne řečnickou otázku: "Chcete v Holandsku víc nebo míň Marokánců?" (trestní oznámení na něj jen prší, ještě teď!) Premiér Mark Rutte osobně utěšoval marokánské děti, že je nikdo nevyžene, Wilders teď opáčil na twitteru: "Marku, půjdeš teď chlácholit děti klenotníků?"

Dotyčná klenotnice se stala hrdinkou a těší se massální podpoře. V první instanci bylo její jednání kvalifikováno jako dovolená sebeobrana, ale obávám se, že ještě nemá úplně vyhráno. Co ale nechápu, to je třicet nebo čtyřicet Marokánců, kteří proti tomu protestují s transparenty, že Holandsko není právní stát. Jako by ti crétini chtěli dát Wildersovi za pravdu. Copak opravdu neví, jak by s těmi lupiči, popř. s onou klenotnicí naložil právní systém v Maroku? Opravdu nechápou to, že kdyby se dva Holanďani vloupali do podniku nějakého Araba nebo Turka a přišli přitom o život, že by naprostá většina Holanďanů reagovala úplně stejně? Protože lupič je lupič a přepadený je přepadený, bez ohledu na původ nebo barvu kůže, a většina Holanďanů je ráda za tento signál, že se něco mění a že snad se v budoucnu nebudou muset bát zakročit, když načapají lupiče u sebe v ložnici - dnes by totiž za to, když by ho seřezali, šli nemilosrdně do tepláků!

33 komentářů:

  1. Já jsem v Karachi viděl jak se zachází v musulmanský zemi byť jen se zlodějem. Kdyby ho zastřelili rovnou, udělaj mu službu.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď mi ještě napadá: Vodníku, proboha nechte už tý manipulace s levicí a pravicí. Wilders je pravičák asi jako já komunista (podívejte se do programu jeho strany, jediný, čim konvenuje všem myslícím je ten odpor k musulmanskejm slumům) a to, co nazýváte (lumpen)pravicí je jsou nacionální socialisti, tedy stejní socani jako Vy. Já chápu, že se Vám nelíbí, s kým jste na stejné straně, potažmo s kým se Vaše idoly perou o stejnýho buřtožrouta - ostatně, to je taky důvod dědičné nenávisti komoušů všech barev k nacionálním socialistům, kradou jim voliče - ale tady nejsou lidi, kterejm by to nějak moc nemyslelo, snad kromě Leha a Daniely, a já nevim jak ostatní, ale tyhle stupidní pokusy zamlžit stav věcí mne uráží. nebo už jste taky jak ty mediální mrdky na iDnesu? A nezkoušejte na mne zas to, jako posledně. Že prej všichni matou, tak musíte taky, aby jste nemátl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste opravdu žertéř, Bášo! Já, který bojuji minimálně od r. 2003 proti užívání pojmů "levice" a "pravice", tak já s nimi manipuluji??

      Ujasněme si to: těch pojmů užívám z nouze, proti své vůli, víceméně konsensuálně (pokud tam tedy nějaký ten konsensus je). Wilderse uctívají v Čechách ti, kteří a) to dělení na levici a pravici akceptují a b) hrdě se hlásí k pravici. Kromě toho resonují s jeho xenofobií, islamofobií a poněkud rabiátskými manýry. Naopak - ti, kteří a) to dělení na levici a pravici akceptují a b) se počítají k levici (se všemi těmi multikulti nešvary) se řadí mezi jeho odpůrce. Přispěvatelé na Neviditelném psu nejsou žádní socialisté, ani národní, ani jiní, to je rabiátská fašisoidní pravice. Wilders je pravičák, bývalý člen VVD (místní ODS), jeho rhetoriku ohledně zlepšení situace starých lidí nebere - zřejmě kromě vás - nikdo vážně, jak jeho příznivci, tak jeho odpůrci vědí, že je to jen pohádka pro voliče.

      Takže asi takhle k tomu matení. Pokud se používání zmatené terminologie stoprocentně vyhnete, téměř nikdo vám neporozumí. Není to moje vina, to si vyřiďte s konstruktivisty.

      Vymazat
    2. Když napíšete, že je někdo fašizoidní pravice, je to jako byste o jiném napsal, že je pravicovej komunista. Do pytle, vy socani, sakra nabouchejte už si to do těch hlav zblblejch masáží médií. Kdokoliv, kdo chce silnou vládu, přerozdělování a kontrolu výrobních prostředků, potažmo výrobního kapitálu, je ten, co se o něm dřív říkalo, že je vlevo. Tedy, fašos, nacdem, socdem, komunisti, maoisti, levicoví liberálové, trockisti, Vy a podobná levičácká verbež. Kupodivu do toho spadají i velcí podnikatelé. Jejich zájmem totiž už není trh, ale snaha zasahovat do přerozdělování a do chodu státu. Na opačném konci jsou anarchisti, anarchokapitalisti, minarchisti, royajalisti a jim podobní. K nim se názory kupodivu blíží ty zbytky střední třídy, kterejm evropská levice za posledních 50 let ještě nevzala sílu pracovat a neznechutila je nesmyslnejma regulacema.

      Vymazat
    3. Vidím to taky takhle.

      Bášo, čím je větší podnik, tím snadněji se prosadí, prolobuje svoje zájmy, snadněji unese legislativu. A snadněji roste, zaměstnanci se můžou specializovat. Prolobuje svoje politické zájmy. Čili systém nám konverguje k co nejmenšímu množství obrovských podniků. Politickým důsledkem je minimálně korporativismus, ne-li fašismus. Vidíte to okolo sebe. Pokládám se za pravičáka a hrozně nerad bych na tohle odpovídal, že je nutná regulace, protože kvalitní regulační autorita neexistuje (tedy mimo Boha :-). Umíte na to odpovědět vy?

      Q.

      Vymazat
    4. Možná bude klíčový právě ten pojem regulace. Vynucování práva je taky regulace.

      Vymazat
    5. Ano, to jistě. Tím pádem nám to ale zase všechnmo lítá ve vzduchu. Socani chtějí regulovat, protože socani a libertariáni musí regulovat, aby se jim systém nezhroutil k fašismu, tedy zase k socanství? (A tváří se, že o tom nevědí. :-)

      Q.

      Vymazat
    6. Baso, vas kommentar pekne dokumentuje zmateni pojmu. Pro Vas pravice = liberalism nebo dokonce libertanism. Ale tak tomu neni. Quidem odkazovane kvadranty poltickeho kompasu uz jsou realnejsi, byt ne optimalni. Podle vas byl treba Pinochet levicak?

      Vymazat
    7. Já jsem o libertarianismu ani o liberálech, krom té jedné vyjimky, ani nepípl, Vodníku. Kde jste to četl? To o sobě totiž tvrdí kdejakej komouš a rozpoznat se to dá snad už jen kus od kusu. Levičáka v zásadě poznáte podle toho, že (stejně jako Vy) ví, co je pro ty ostatní dobré a neváhá jim to nacpat do chřtánu i násilim, v zájmu jejich vyššího dobra, za použití zákazů a příkazů. Třeba nazve soukromou restauraci veřejným prostorem a zakáže tam kouřit. Lidi jsou totiž nesvéprávní debilové a radši se budou dusit v kuřácké restauraci, než by šli jinam, že? Zakázat! Nebo zakáže majiteli obchodu otevřít svoje dveře do svého krámu v neděli, aby se všichni měli líp. To, že by stačilo tam prostě nechodit mu neni dost echt, páč by mu tam tutově lezli lidi a to by ho usvědčilo z blábolení nesmyslů.
      Ad Pinochet... co jiného? Co tam udělal pravicového? Nenazývali ho snad diktátorem? Jedinej rozdíl mezi socialistou a fašistou je ten, že fašista míň vraždí, protože dodržuje svoje výchozí podmínky, zatím co socan situaci neustále zhoršuje a tak musí stupňovat i represe.
      Q, za posledních 60 let tu evropská socialistická internacionála (líp se to snad ani popsat nedá) zmršila na co šáhla a to právě těmi regulacemi. Je samozřejmé, že když začnete regulovat, musíte už pořád, jinak se bordel zhroutí vlastní vahou, což je ostatně přesně to, co na příkladu současné Čtvrté Říše pozorujeme v přímém přenosu.
      Krom toho si pletete příčinu s následkem. Reguluje se proto, aby se mohlo přerozdělovat a přerozdělovat se musí, aby měl levicovej ksindl prachy, a prachy socani potřebujou na kupování voličů. Vlastně už i to přestává fungovat, proto jsou v některých zemích volby povinné (slyšeli jste Zemana?), aby se do dobře namazaného strojku náhodou nedostal někdo, kdo by měl oumysly.
      K Vaší otázce: To je přesně to, co se děje. Velcí podnikatelé se chovají jako socialisti a prosazují levici. A jesti to nazvete fašisty nebo socialisty je v zásadě putna. Oni potřebují regulace a přerozdělování. Žijí z nich.

      Vymazat
    8. Já jsem o libertarianismu ani o liberálech, krom té jedné vyjimky, ani nepípl, Vodníku. Kde jste to četl?
      No z Vašich kommentářů vyplývá, že si pravici identifikujete s individualismem, liberalismem, popř. libertariánstvím.

      Levičáka v zásadě poznáte podle toho, že (stejně jako Vy) ví, co je pro ty ostatní dobré
      To je taky nesmysl, ale teď chápu, proč jsou pro vás, "opravdové pravičáky", křesťané "levicí". Ostatně když tam řadíte i Pinocheta, tak máte evidentně nějakou soukromou terminologii a kategorisaci, takže se nedomluvíme.

      Vymazat
    9. Původní rozdělení na pravici a levici, vycházející ze zasedacího pořádku v dolní sněmovně se už ,díky padesátiletému prasení socialistických vlád, stalo už jen zvykovým pojmem, kterým mediální mrdky matou lidi (odhlédneme-li od toho, že je někdo schopen být takovým blbem a o národním socialismu tvrdit, že je to pravicová ideologie), protože velcí hráči na trhu se vlastně na tu lumpárnu dali taky, jelikož jim umožňuje parazitovat na státu. Dnes se dá vycházet pouze z toho, kdo je zastáncem státního dirigismu a kdo je zastáncem minimálního vlivu státu. Jakmile si to na tuto osu vynesete politické subjekty, zjistíte, kde se kdo nalézá. Jenže takhle jasno mít nechcete a pánbu nedej, aby měli jasno všichni, páč pak by se Vám ten regulovanej domeček ze zákazů a příkazů při prvních volbách sesypal.

      Vymazat
    10. V tomto pojetí je ale skutečným pravičákem pouze anarchista (ancap).

      Vymazat
    11. Bášo, fakt to zjednodušujete. Podívejte se třeba na tohle, to sice není vyčerpávající, ale realitě o něco blíž. Vy jste někde vpravo nahoře, ale to neznamená, že ti vpravo dole nejsou taky "pravice". Vy považujete za "levici" všechny, co jsou mimo Váš kvadrant, ale to je nesmysl.

      Vymazat
    12. Jasně že zjednodušuju. A vlastně netvrdím nic jiného než Vy, jen jsem ten obrázek "zploštil" a zanedbal střed, bo tam je stejná rvačka o voliče jako je vlevo mezi fašounama, socanama a náckama, jak si kradou před volbama ideály.

      Vymazat
    13. Ne. Vy říkáte, že každý etatista je levičák, ale z toho čtyřhranu je zřetelné, proč je to omyl.

      Já jsem se ostatně různými testy dostával někam mírně nalevo a nahoru (ba i dolu) od středu, podle otázek. Ale to je proto, že většina mých názorů je extrémně "pravicová" nebo extrémně "levicová", takže kompenzací jsem pak blízko středu. :-)

      Vymazat
    14. Koukám... našel jste si nové dogma?

      Vymazat
  3. Nemyslím si, že když načapám zloděje v ložnici a zabiju ho, šel bych do tepláků automaticky. I když ta šance je značná.

    Mimochodem jsou jen dvě možnosti, buď ho chtít zabít, nebo utéct, žádná "přiměřená" obrana v okamžiku, kdy protistranu neznáte, neexistuje.


    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Cechach mozna, ale tady byste brucet sel.

      Vymazat
    2. Tady se to podstatně zhoršilo. V devadesátých letech to bylo ještě dobré – nějaký zlatník tehdy postřelil (zastřelil? už si nepamatuji) zloděje ve svém obchodě a osvobodili ho.V pytli to je, co jsme v EU, jako ostatně všechno.
      Vím, že se tématu věnují stránky gunlex.cz

      Q.

      Vymazat
    3. Já pamatuju na Opočenského a jeho zabití skina. Nakonec ho taky osvobodili, ale jednoduché to nebylo.

      Vymazat
  4. Leon Kreutzfeld2. dubna 2014 v 16:16

    Vodniku, mel byste zmenit Vasi officialni linii ke krymske krisi. Zde ctu, ze pravoslavna hasbara se z Putinovy agresse neraduje.

    http://soukup.blog.ihned.cz/c1-61959180-proc-se-rusky-patriarcha-kirill-z-anexe-krymu-neraduje

    OdpovědětVymazat
  5. A jaka je moje officialni linie ke krymske krisi? Ja jsem ji nekde napsal? Jedine, co jsem napsal (u Kapitana), ze by Rusaci Krym nezabrali, kdyby pred tim zapadni neziskovky a 5 mld dollaru nerozesralo Ukrajinu pomoci banderovskych bojuvek. Vy vite jeste o nejakem mem jinem stanovisku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld2. dubna 2014 v 19:36

      Me z vasich vyroku pripada, ze fandite Putinovi. To jste i napsal, ze dela spravne veci a stojite za nim. Mozna se mylim.

      Vymazat
    2. Nemůžu říct, že bych mu fandil a už vůbec ne, že dělá správné věci. Někdy ano někdy ne. Tuhle konfontaci on rozhodně nezačal. Ostatně Putin ≠ krymská krise.

      Vymazat
    3. Leon Kreutzfeld2. dubna 2014 v 21:41

      No tuhle konfrontaci zacali lide, kterym naseptavaci v zoldu zapadnich ideodiversnich central naseptali, ze jim muzou vladnout i lide bez zlatych zachodovych prkynek.

      A Putin si to vysvetlil tak, ze si silou vezme zpatky Krym. Na to ja mam stejny nazor jako na americkou invazi do Iraku.

      Vymazat
    4. "No tuhle konfrontaci zacali lide, kterym naseptavaci v zoldu zapadnich ideodiversnich central naseptali, ze jim muzou vladnout i lide bez zlatych zachodovych prkynek."

      To platilo pri prvem pokusu, Leone, zpred 10 lety. Ted to vzali skrze odstrelovace a jine placene bojovniky.

      Vymazat
    5. Přesně jak píše embeso, vp. Kreutzfeld.

      Na to ja mam stejny nazor jako na americkou invazi do Iraku
      To je naprosto nesrovnatelné: Krym je na ruských hranicích a plný Rusů. Ani kdyby Rusové rozesrali Mexiko a Amíci vpadli do mexické Sonory, tak by to nebylo srovnatelné, protože v mexické Sonoře nežije ani zdaleka toliik Amíků jako Rusů na Krymu.

      Vymazat
    6. Ostatně vp. Kreutzfeld mezi námi a našimi vládci je ještě propastnější rozdíl než mezi chudými Ukrajinci a zlatozáchodníky, akorát že nám se pořád ještě nežije tak špatně jako Ukrajincům. Ostatně zatím jim zednáři neslíbili ani to členství v EU, to někdy za 20 let...

      Vymazat
    7. to Leon: Konfrontaci začali lidé se zlatými záchodovými prkýnkami, kteří ji také celou dobu (společně s centrálami) financovali a majdanovkým protidemokratickým pučem se dostali k přímému výkonu moci. "Zlatoprkýnkář" Porošenko je hlavním kandidátem nové moci na prezidenta.

      Putin si nevzal Krym silou, ale toliko souhlasil se svobodným rozhodnutím Krymčanů. Demokratické rozhodování a zodpovědnost za vlastní osud jsou hodnoty Krymčanům vlastní a nové moci v Kyjevě přirozeně cizí. Kdysi (v letech americké revoluce) na stejné hodnoty jako Sevastopolci přísahali i Američané, ale ty časy jsou dávno pryč...

      Vymazat
    8. ...Krym. Na to ja mam stejny nazor jako na americkou invazi do Iraku....

      Na svobodné rozhodnutí Krymčanů o připojení se k Rusku máte stejný názor jako na invazi, okupaci, pozabíjení statisíců lidí, dosazení loutkové vlády...

      Vymazat
  6. Vy mate tedy temata, vodniku, co clanek, to smrtka :o)
    Divite se, ze ma pravice pre? A jelikoz se neni schopna zformovat pravice ideologicky- politicka, tak to za ne musi vzit pravice "poulicni".
    Pokud se podivate na postoje pravicovych liberalu k Bruseli, statni sprave ci hospodarstvi, pak je muzete smele nazvat levicovymi anarchisty...proto nemaji sanci.

    Tady jsem nasel v jedne diskuzi hezky prispevek:

    *
    (Paulito, 2.4.2014 11:40:16)
    Chtel bych se jenom vyjadrit k tomu, ze pro autora je pojem demokracie jakasi modla. Cele jsem nemel silu to docist, tak jen k prvni casti k Narodne socialistickemu Nemecku.
    Kdyz se naciste dostali v roce 1933 k moci, tak se Nemcum zacalo prakticky den ze dne darit materialne podstatne lepe. Tento rezim zavedl:
    - dal lidem praci
    - placenou dovolenou
    - prodavky na deti
    - materskou dovolenou
    - odpustil zemedelcum dluhy

    Dale tvrde zatocil se zlocinci, zlodeji, korupcniky. Cestovat mohl kazdy az do vypuknuti valky kam chtel.

    Toto je pro normalni lidi to podstatne, nejake blaboly o demokracii, tedy o svobode zemrit na ulici hlady nebo nemocen v podstate nikoho nezajimaji.

    Tak to jen na okraj, ono nic neni cerne ani bile a tzv. demokracie je jen vejicka pro salonni diskutery.
    *

    OdpovědětVymazat
  7. Ted uz staci jen vybrat, jaka totalita by byla vyhodnejsi.
    Potom se Cesko ponekud vylidni a pro zbytek zbyde vice zdroju....Praha byla jeste koncem padesatych let krasne volna a bez otravnych davu., diky nemecke totalite (vyhubila zidy) a komunisticke, ta zase vyhnala Nemce a nektere kapitalisty...

    Nejvetsi rozmach a prosperovani take zaclo po vylidnujicich morovych ranach....:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>