sobota 21. srpna 2010

Tydlitátová hodila kámen do rybníka

20 komentářů:

  1. GP: Zajímavé a máte k tomu určitě pár dobrých postřehů. Začal jsem sledovat tento rozkol (výhrady Tydlitátové k Jochovi) od první chvíle, kdy se toto téma objevilo na 'Toulání se slovy'. Někde jsem četl, že se Joch, přes svou preferenční podporu Israeli, vyjadřoval relativně rozumně o Palestincích, nebo Arabech a zajímalo by mě, zda to je jeden z důvodů, proč se Tydlitátová, přední česká hasbaristka, obrátila proti němu. Nějaká ekvivalence nároků v palestinsko-israelském konfliktu přece neexistuje...

    OdpovědětVymazat
  2. Může to být taky proto, že Tydlitátová není blbá, ani mentální fašistka. Jen přes ten Israel prostě nejede vlak. Ale já jsem s ní v tomhle na stejné lodi, a to i přes to, že Joch by nebyl proti legalisaci popírání.

    OdpovědětVymazat
  3. Možná jsem příliš beznadějný optimista, ale věřím na upřímnost. Tydlitátová je proti Jochovi proto, protože má pocit, že ji diskredituje.

    OdpovědětVymazat
  4. Jinak bych Tydlitátovou neoznačil za hasbaristku. Ano, je pro Israel, a to bez výhrad. Ale není to to hlavní, co dělá.

    Na hasbaru musí člověk bejt buď blbej, nebo navedenej. A ona není nic z toho. Jinak by se její blog nedal číst, stejně jako nečteme různé žumpy, co jich po Internetu je.

    OdpovědětVymazat
  5. GP: ohledně Tydlitátové naprostý souhlas. Což ovšem neznamená, že nemůže být nebezpečná.

    OdpovědětVymazat
  6. GP, Vodník: Očividně nechápete, jak funguje hasbara... : (

    OdpovědětVymazat
  7. Očividně nechápete, jak funguje hasbara... : (
    Proč myslíš? Hasbara jistě Tydlitátovou využívá, ale ani já si nemyslím, že je V.T. uvědomělou aktivní smluvní hasbaristkou.

    OdpovědětVymazat
  8. Vodník: V čem jsi s ní na jedné lodi?

    OdpovědětVymazat
  9. V odporu k Jochovi a fašisujícím tendencím v české politice. Na rozdíl od ní bych tu petici klidně podepsal.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodník: Ta na odiv dávaná objektivita ve všech případech, s *výjimkou* Israele? Její posice na vysoké škole, kde může ovlivňovat stovky mladých lidí tak, aby do budoucna bránili/omlouvali Israel, apd.?

    OdpovědětVymazat
  11. Vodník: Aha, tak to je jasné, ale o Jocha přece v té naší minidebatě zde nešlo (nebo jen druhotně). Zajímavý je právě ten postoj Tydlitátové, takže mě to zmátlo...

    OdpovědětVymazat
  12. Israel je její obsesse. Pathologie. (Trauma?) Trochu to přesahuje taky na Romy. Jinak její názory nejsou rozhodně nezajímavé a psát umí výborně.

    OdpovědětVymazat
  13. Vodník: BTW, nemusí jít o 'smluvní hasbaristku', sám jsi říkal, že v ČR by Israel ušetřil, protože by se tam našlo mnoho dobrovolníků... : )

    OdpovědětVymazat
  14. AJ: nepochybně to je i případ V.T. Ale nedělá to jako vědomou propagandu, ale jako boj za to, o čem je přesvědčená, že je to pravda. Přestože není v klassickém smyslu slova "blbá" ani "navedená".

    OdpovědětVymazat
  15. GP: Přečetl jsem si článek ještě jednou a kromě IMHO zcela zbytečného důrazu na levici a pravici (což je asi v českých podmínkách neodstranitelné [i když u nás to vlastně z podobně blbých důvodů není jiné]) mě zaujala věta: "Text Tydlitátové je pozoruhodný v mnoha směrech. Není podstatné, jaké názory hlásáš, ale s kým se kamarádíš". Ano! To je právě jeden ze základních znaků provinčnosti, kterou Tydlitátové od počátku vytýkám. Její reakce nejsou reakce na realitu, ale na českou versi reality...

    OdpovědětVymazat
  16. AJ: guilty by association není nic specificky českého nebo provinčního, byť v Česku se toho užívá dost prvoplánově a bezelstně.

    OdpovědětVymazat
  17. Vodník: Ovšem, to je znakem provinčnosti všude. Neměl jsem na mysli, že je to něco specificky českého (a snad jsem to ani nenapsal). Specificky české je to, že takto někdo 'bytostně' reaguje na probém, který se Čechů vůbec netýká (kdežto nás kupř. ano).

    OdpovědětVymazat
  18. AJ:
    Specificky české je to, že takto někdo 'bytostně' reaguje na problém, který se Čechů vůbec netýká (kdežto nás kupř. ano).
    ?
    Neracite videti, zeMadame Schidlifidli je jedna z tech kteri delaji FSECHNO proto aby se tykalo?

    Jinak Vazeni gentlemouni, ta Vase posedlost vyse jmenovanou je obdivuhodna. Vy uz ste na ni hooknuti az tak, ze i kdyby se spatne vysrala, docka se to Vaseho rozboru:-(

    Me nevadi ze kopulovala s Mr.Kreutzfeldem a spolu s nim hlasa, ze kdo netrestá popírače, tak jim popírání umožňuje a je spoluvinnen popíráním.

    Kdyz bude jen "zajimave" psat jak ji nekteri zde hodnotite, tak at se upise, cokoli ona napise okamzite predvadi komu se to upsala, ale na me jde hruza z toho ze "prednasi" sve bludy stovkam studentu a vymejva jim mozky, v tom je jeji nebezpecnost pro spolecnost:-(
    Pro me je to neco jako reinkarnace Moravce z Protektoratu, samozrejme IMHO.
    Vy si ji rozebirejte az do absolutniho nerozebratelna, mozna Vam jednou dojde ze to je jen kolovratek slov slozenych lepe nez je na Internetu dnes bezne. Na tom nevidim nic k obdivu.
    howk

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>