pondělí 11. dubna 2011

Klaus krade!

Národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

42 komentářů:

  1. To by si u Putina nemohl dovolit. Ten by mu řekl jako Děripaskovi: "A vraťe mi to pero, pane Klausi!"

    OdpovědětVymazat
  2. Mne se video moc libi. Takova lidova reality show. Moralni vudce Ceske republiky pred kamerou hladce krade protokolni pero. Mali Romove to mohou brat jako naucne video experta, instruktaz, jak rafinovane slouhnout predmet...:-))
    Skoda, ze Vaclav nevypil i tu sklenicku s vodou a pak ji taky nesoupl do kapsy....:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Leon Kreutzfeld11. dubna 2011 v 19:49

    Komicka scenka, trochu to pripomina Mr. Beana ve scence s pery, i kdyz tam je on za jinych pohnutek z kapes vytahoval.

    Taky to pripomina scenku s panem Bartou, i kdyz tam je to potreba poskladat z utrzku z ceskych medii, na Youtube to cele neni.

    Ja bych se zeptal slovy majora Sebka z Pelisku: "A komu tim prospejete, co? Druhe strane?"

    Pripadne latinsky, to je tady moderni, "cui bono?"

    OdpovědětVymazat
  4. "A komu tim prospejete, co? Druhe strane?"..."cui bono?"

    Tak na to jsem přesně myslel, v.p.Kreutzfeld. Myslím, že jsem vstoupili do fase, kdy chtějí Klause definitvně znemožnit. Aneb kradou sice všichni, ale o Klausovi to zpopularisujeme. Jsem přesvědčen, že s Farmisalem Subotkou by to neprošlo!

    OdpovědětVymazat
  5. Leon Kreutzfeld11. dubna 2011 v 20:19

    To je prave to nahodne umeni, ktere prinese zivot vp. Vodnik. Dva se na to koukaji a kazdy vidi neco jineho.

    Ja si treba vubec nemyslim, ze tim chteji Klause znemoznit, to je jen takove humorne video. Nikdo si nemuze myslet, ze on to pero vazne ukrad. Me spis prisel nervosni, to se stava. Ale nahore je napsano, ze Klaus krade, tak se tady mluvi o tom, jak Klaus krade.

    A v ceskych mediich se neustale pise "Barta podplaci, ABL sleduje, VV je s.r.o.", tak se mluvi o tom.

    A Vondra je dnes na iHned oznacen za "moralni ikonu", ktera polozila hlavu na spalek aby zachranila vladu. Prestoze ve Vondrove kause ProMoPro zmizelo asi nekolik set milionu korun a Barta rozdal nekolik set tisic a dosud asi neukrad nic (i kdyz uz to urcite zkousel na Ministerstvu dopravy, jak jsem se docetl).

    Muj prispevek je hlavne o medialni manipulaci a konceptu "wag the dog".

    OdpovědětVymazat
  6. Klaus ma prece zkusenost v bankovnim remesle.
    Pero symbolizuje miliardy, ktere jeho vrstevnici umi pekne zasantrocit a ani se nestydi.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja si treba vubec nemyslim, ze tim chteji Klause znemoznit
    Já to nevím jistě. Ale vůbec to nevylučuju. On a jeho hradní partička jsou u Pravdy a lásky značně v nemilosti, možná už lezou na nervy i kmotrům. Jak říkám, takové "humorné video" o Farmisalovi by se nerozšířilo.

    Nikdo si nemuze myslet, ze on to pero vazne ukrad. Me spis prisel nervosni, to se stava.
    Když je člověk nervosní, tak se mnohdy ukáže v pravém světle: někdo se rozpláče, jiný si okusuje nehty, já se chytím za šulína a Klaus "krade"...

    OdpovědětVymazat
  8. Dosti naivni vysvetleni, troufam si dodat, Vodniku.
    Vaclav Klaus recnil nekolikrate na ruznych universitach v cizine, suverenne odpovidal drzym novinarum a ted, najednou v Chile, pri pratelske navsteve znervoznel natolik, ze slohnul pero? On si napred klidne a pozorne pero prohledl a pak sup s nim pod stul. Nepockal, az mu to vladni urednik bude presentovat.

    Nevim, jestli nekdo ma za cil znemoznit presienta pro pristi volby, ale tento napad bych povazovala za mylny, nebot se domnivam, ze obycejnym Cechackum tato reprezantace jiste vyhovuje. Muj oblibeny zizkovsky Pepik, co si z prace nosi domu toaletni papir, propisky a zarovky toto pochopi a imponuje mu to. Jako ze Klaus je jeden z nich...

    OdpovědětVymazat
  9. Jako ze Klaus je jeden z nich...
    ??????
    Pisatel/ka Daniela nema pocit ze to trochu prehnalal/a? nechci rici rovnou posrala ?
    Ze maji nejaky blby poslance jeste snad neznamena ze vetsina obyvatelstva klesla az tam kam je Daniela poslala a jak popsala.
    Tedy pokud to nebylo jen nejake pisatelky nesrozumitelne vyrizovsni si uctu se Zizkovem, ci nejakym tamnim Pepikem :-(

    OdpovědětVymazat
  10. Do prdele, tomu se nechce verit! Kdyz jsem svuj komentar nadepsal "Tomu se nechce verit" pak jsem ocekaval (od nekoho, kohokoli z domCechu) kdo napise ze mu pripada video jako upravene, ze se jedna o hoax ve snaze ukazat samotneho presidenta na urovni maleho zlodejicka a misto toho prijde zprava z Emeriky jak to presne fituje na dnesni Ceskou povahu:-(
    Zizkovak alespon toaletni papir, vladam se poztracely milliardy, kazdy dnes v CR tomu rozumi a dela to same na sve soucasne urovni:-(
    Tak vyzniva odborny posudek ktery prisel z Emeriky a Vy misto abyste se ohradili, mlcite.
    "Znalecky" posudek z USA jsme si precetli, me vic v Evrope vzdy nadzvedlo kdyz Nemci mluvili o Tchechei jako o Tchechistanu :-(
    Tak jako jmenovali jine veci, rozhodne nechteli delat dojem na nejakeho neznameho Australana.
    Sakra lidi proberte se! Zacina to byt utrpeni chodit i na Cesky internet :-(
    V nekterych vecech jste uz zasli prilis daleko !

    OdpovědětVymazat
  11. Ale no tak, pane Astr,
    dobre vite, ze mam ceske "kluky" rada, proc jinak bych vas chodila na blogy zlobit? (Hasbarovani to neni:-)Zizkovsky Pepik je jen prototyp chlapika ze spodni casti lidu, potomek Tonika, slevace z filmu Anna proletarka. Dnes v levnych hospodach sedici a mudrujici Cechacek. Pozor. Nikdy nezamenovat Cechacka s Cechem. To jsou dva velmi rozdilne typy. Na ceskych diskusich v mediich (Lidovky nebo Novinky) bohuzel casto prevlada typ Cechacka a odtud prisla ma domnenka, ze chovani pana presidenta je u nich uplne v poradku.

    I v Emerice mame takove typky, rednecks napriklad.
    Nedelam si legraci specielne ze zizkovaku a nikdy nepisi Cechistan nebo Absurdistan, na rozdil od Vas.
    Priste to teda bude Franta z Libne, Venda z Karlina, nebo Jirous Kara z Holesovic...:-)

    OdpovědětVymazat
  12. OK, ale me jde o neco jineho co by melo byt BASIC!
    Prevedeno do Vasich Emerickych procent ze ze100 Cechu co se na to video podiva by 1000 melo pocitit to nejhlubsi rozhorceni a nesouhlas!!!!!!!
    A ne jak to pisete VY, ze jsou lide dnes v CR sice taci a onaci, ale ze jim to (mnohym) v podstate ani"neprijde", nebo by dokonce pro tenhle schweinerei mohl mit nekdo pochopeni ?
    Ze Zizkova nebo Libne,
    copak nechapete ze je to chybne ?

    OdpovědětVymazat
  13. Leon Kreutzfeld13. dubna 2011 v 15:42

    Tak Klaus se dneska se svym kouskem dostal i na titulni stranu Yahoo. Chtel byt znam jako eurodisident a klima disident a nakonec bude jeho politickym odkazem urkadene pero! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěl být znám jako velký ekonom... na pikoekonomické úrovni se mu to touto názornou demonstrací konečně podařilo!

    jezovec

    OdpovědětVymazat
  15. na pikoekonomické úrovni se mu to touto názornou demonstrací konečně podařilo!
    Ano. Celému světu demonstroval v malém zázrak české privatisace.

    OdpovědětVymazat
  16. Astře, můžeš mi vysvětlit důvod svého rozčilení? Nějak mi to nesepíná...:-\

    OdpovědětVymazat
  17. TOBE nesepíná...:-\ ?
    PRESIDENT CR CO "KRADE" PERO PRED NAMIRENYMI KAMERAMI?

    Me to prijde stejne hoaxove jako video Vodnika co posekal za hodiny 100ha tupipanu nalozil do Jumba a nad Japonskem je s tim humanitarne zbombardoval. Tulipany z nebe, velky dar Japoncum od Tebe. Dnes je kazde druhe video na You Tube podvod:-(
    Nebo Ty to video i s osipkovanim kudy pero putuje povazujes za verohodne ?
    Alias Klaus na urovni zlodenicka z Teska coby obraz CR dneska ?
    Sorry pro mne stale neuveritelne !

    OdpovědětVymazat
  18. >Národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

    Pitomost Vodníku. Národ, který se stal satelitem má takovou vládu, jakou umožní nadřízený systém. Vliv českých občanů na vládu se limitně blíží vlivu na sluneční skvrny.

    OdpovědětVymazat
  19. Astr: považuju ho za věrohodné, proč ne? Vždyť to ani Ochvat (mluvčí) nepopřel.

    Cnemo: velmi se mýlíte! V hrubých rysech je ta vláda diktovaná (za normalisace bolševická, nyní sionisticky volnotržní), ale její konkrétní detaily jsou vždy indikátorem národních specifik. Proto v Česku tak proliferovalo bonzáctví a zlodějina, nyní podrazáctví a zlodějina, protože Češi jsou prostě z dost značné části takoví. A neříkejte, že Vy zrovna ne! Všichni cikáni taky nekradou!

    OdpovědětVymazat
  20. >Proto v Česku tak proliferovalo bonzáctví a zlodějina, nyní podrazáctví a zlodějina, protože Češi jsou prostě z dost značné části takoví.

    Základním problémem ČR je špatná "kultura" korupce:) Korupce a okrádání funguje i jinde, jen s větší noblesou a institucionalivaná. V takovém Rakousku si všechny velké stavební zakázky rozdělí 6 největšich firem a nikdo to neřeší a mnozí tomu kartelu dokonce říkají konkurenční prostředí. Na rozdíl od ČR tam ale nedostane žádné 200 tisícové s.r.o. ministrova kamaráda miliardový kontrakt. V těchto zemích mítí korupci "zdola", tj. prostý občan korumpovat nemůže, ale nahoře to funguje normálně. Ke korupci zde musíte mít nejen příslušné hodnoty, ale i společenské postavení, abyste se do toho mechanismu vůbec mohl zapojit.

    V jiných zemím prostě korupce vypadá kulturněji, ale její rozsah nemusí být zrovna malý.

    OdpovědětVymazat
  21. Cnemo: v tom máte sice pravdu, ale to už jsme trochu odbočili. Polští bolševici i kapitalisti jsou římskokatholičtí, maďarští bolševici i kapitalisti jsou velkopansky gulášoví, rumunští bolševici i kapitalisti jsou drákulovsky ukrutní, o ruských bolševicích a kapitalistech raději nemluvit. Všem těmto zemím byl ten régime/vláda vnucen (i těm Rusům!), ale v každé té zemi nabyl specifické podobýy podle naturelu většiny obyvatelstva. Proto český bolševism i kapitalism vypadá jak vypadá: závist, buranství, bonzáctví, pivo, knedlík, zlodějina...

    OdpovědětVymazat
  22. Zkušený zloděj , co krade! :-))

    OdpovědětVymazat
  23. Každý národ má své specifické úchylky. Víte jak říkají vašim originálním spoluobčanům: NL="nur Limonade" :)

    Mimochodem, včera jsem byl kousek od vás - Sneek:) Měli jste tam docela pěkně.

    OdpovědětVymazat
  24. Jo a s tím Klausem. Tihle lidé si už ani neuvědomují, že by v jejich případě mohlo být něco špatného. Vždyť přece denně promrhají částky nekonečně větší.

    OdpovědětVymazat
  25. Vodniku pokud neni pochyb o presnosti videa, pak je to opravdu strasne :-(
    Myslim ze tim mnoho obcanu ztratilo iluze o Klausovi. I mnozi ti kteri ho obhajovali ve FSEM !
    O stavu v dnesni CR svedci priklad ktery povazuji za presny:
    Na rozdíl od ČR tam ale nedostane žádné 200 tisícové s.r.o. ministrova kamaráda miliardový kontrakt. V těchto zemích mítí korupci "zdola", tj. prostý občan korumpovat nemůže, ale nahoře to funguje normálně. Ke korupci zde musíte mít nejen příslušné hodnoty, ale i společenské postavení, abyste se do toho mechanismu vůbec mohl zapojit.
    V jiných zemím prostě korupce vypadá kulturněji, ale její rozsah nemusí být zrovna malý.
    Mozna i proto na zapad od hranic se CR rika Cechistan:-(

    OdpovědětVymazat
  26. Bohumil Doležal: „Kromě toho, událost organicky zapadá do série prezidentových osobních libůstek, které kdysi roztomile charakterizoval jako „přecházení na červenou“. Pokud tomu dobře rozumím, znamená to spontánní porušování Mojžíšových přikázání. Je třeba konstatovat, že prezident je fajnšmekr, svými někdejšími nadstandardními vztahy s letuškami začal u toho nejpříjemnějšího, šestého. Konstatujme s porozuměním a uspokojení, že s přibývajícími léty se velebný kmet usadil a organicky přešel na přikázání sedmé, řekl bych že v tomto skromném měřítku nevinnější. S radostí taky konstatuji, že vzhledem k sekvenčnímu postupu zjevně na páté už nedojde.“

    OdpovědětVymazat
  27. Věra Tydlitátová na svém blogu představila pero, které Klaus ukradl. Vzhledem k těmto novým informacím se domnívám, že i kdyby to Klaus skutečně udělal z roztržitosti nebo nedorozumění, byla jeho povinnost se omluvit a pero vrátit (nebo k vrácení nabídnout, oni by mu ho nechali). A protože se schweici s nejvyšší pravděpodobností nezachovají tak, jak navrhuje Jakub Patočka, je hanba tohoto národa úplná! Jejich president veřejně krade a oni nic! Jak se mohou divit, že jim taškáři za 20 let rozkradli billiony?

    OdpovědětVymazat
  28. Zatim nam Vaclav neukazal co tam slohnul.
    Nekde se pise ze pero bylo "studded" a jinde "encrusted" tak nevim jestli obrazek sedesatidolaroveho Parkra je ono pero.
    V takovych prilezitostech je na peru vyryte neco na pamatku a pera se bezne davaji.
    Nakonec Constanza sama priznala, ze celkem o nic nejde: "Actually, the pens are encrusted with semi-precious Chilean lapiz lazuili stones, but Pinera spokeswoman Constanza Cea said the president's guests are free to take them."
    Klause tudis omlouvat nemusi ale zustane mu ostudou jeho podezrele chovani.
    Take se vynorilo mnoho detailu z minullosti, kdy Klaus udajne slohnul rukavice. http://www.hradniparticka.cz/
    Take se pise neschopnosti Cechu vyresit problem s cikany.
    Klaus s tim opravdu otevrel pytel problemu.
    Takova je dnesni politika a kazdy musi byt pripraven plavat ve srackach.

    OdpovědětVymazat
  29. Leon Kreutzfeld17. dubna 2011 v 19:38

    Pokud je to tedy tak, tez pozaduji, aby Klaus pero vratil. A jako omluvu pridal i dva zupany s napisem "Hilton Buenos Aires", ktere z roztrzitosti s Livii sbalili na sve predchozi zastavce.

    OdpovědětVymazat
  30. LK: mně se líbí ten návrh pana Patočky. To by měli ti novináři udělat. Ale někdy mám dojem, že dnes se bojí víc než za bolševika, že by přišli o místo a s ním spojený blahobyt. Tak prodávají dnes a denně svou čest a svědomí ďáblu mediálního trhu.

    OdpovědětVymazat
  31. Patočka je idiot. Nebo si skutečně myslí, že něco změní tím, že se Klause na tohle novináři zeptají a/nebo o tom napíšou na titulku?

    OdpovědětVymazat
  32. TP: nemyslí, vždyť to tam sám píše! Ale bylo by to pěkné, kdyby to udělali nebo kdyby vyzvali k podpisu na výzvě k resignaci Jocha či Semína.

    OdpovědětVymazat
  33. SVET MA DNES JINE HODNOTY?
    ZABAVA JE NADRAZENA KRADEZI?

    "Diskuse kradl-nekradl nikdo ve světě nevede, lidi se tím jen baví, a to je pozitivní reklamní sdělení – zábavy je ve světě přece tak málo," míní kreativní ředitel Euro RSCG Eda Kauba. Podobné klipy podle něj hlavně mladší generace bere jen jako zábavu.

    Zdroj:
    KLAUS KRADE

    OdpovědětVymazat
  34. Kreativní ředitel Euro RSCG bude zřejmě ze stejné líhně jako Jan Neubert; ten taky nebude co se týče morálního hodnocení zcizování nijak úzkoprsý.

    Co s takovým "lidem"? Já bych věděl, ale kdybych to napsal, spáchal bych hned několik trestných činů...:-(

    OdpovědětVymazat
  35. Na zcizování není vůbec špatného. Každý člověk zcizuje prakticky dnes a denně.

    OdpovědětVymazat
  36. Eda Kauba se mýlí, mladší generace( alespoň ta část, kterou znám osobně) se nevěřícně ptá, zda je to pravda...a dost kroutí hlavou.
    Edu znám dvacet let, jeho morální kredit je naprosto nedotčen jak pochopením pro zlodějny, tak pro jiné zločiny, proč to řekl vím naprosto přesně, nicméně stárně a o mladší generaci ví kulové.

    OdpovědětVymazat
  37. Edu znám dvacet let, jeho morální kredit je naprosto nedotčen jak pochopením pro zlodějny, tak pro jiné zločiny, proč to řekl vím naprosto přesně
    Tomu nerozumím. U člověka, jehož morální kredit je naprosto nedotčen jak pochopením pro zlodějny, tak pro jiné zločiny, bych očekával, že bude blejt...

    OdpovědětVymazat
  38. kreativní ředitel reklamky a novinář bleje velmi zřídka, leda když si dá o panáka víc než je zdrávo.
    Ty taky nebleješ nad Radovanem Karadžičem a jeho proslovy, nad Blisty, nad Outsider Media, nad Zvědavcem...vytáhni si ten klacek z oka.

    OdpovědětVymazat
  39. Ty taky nebleješ nad Radovanem Karadžičem a jeho proslovy,
    Jak kterými.

    nad Blisty, nad Outsider Media, nad Zvědavcem
    Ale bleju, někdy jo. Nad Klausem taky někdy nebleju. Ale nad (klausovou nebo kohokoli) zlodějnou bleju!

    OdpovědětVymazat
  40. [GP] Bingo :-(
    Na zcizování není vůbec špatného. Každý člověk zcizuje prakticky dnes a denně.

    To patrne promluvil vic pravnik nez historik:-(
    ergo kladifko ono jde v podstate ve spolecnosti jen o to aby se "kradlo" podle spravnych pravidel.
    Jen nevim zda ta ktera nastavil Klaus jsou pro spolecnost v CR ta nejlepsi:-(
    Rozkradenim majetku na startu a zprivatizovanim tuzky konce :-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>