neděle 8. dubna 2012

Souhlasím s Güntherem Grassem

Nikdy jsem od něj nic nečetl. Plechový bubínek jsem viděl ve filmové versi a líbil se mi. To, že vstoupil do SS, považuji za velký lapsus, ale na rozdíl od doktor Tydlitátové si nemyslím, že v sedmnácti letech ví člověk moc dobře, co dělá; já to teda nevěděl docela jistě, i když jsem dělal jiné blbosti než abych lezl mezi nějaké militantní crétiny.

Dnes je mi pětapadesát a s jasnou hlavou pravím: myšlenka, že by Írán napadl (jaderně!) Israel je naprosto absurdní a nikdo, kdo to tvrdí, to nemůže myslet vážně, není-li to klinický psychopath. Podle MAAE obohacuje Írán na 20%, palivo do elektráren prý potřebuje 19,5%. Nukleární nálož potřebuje obohacení na 90%. I kdyby Írán skutečně obohacoval na 90% a vyrobil si atomovku, nemůže mu nedocházet, že její použití by znamenalo hromadnou sebevraždu.

Jestliže tedy Írán prokazatelně Israel neohrožuje a naopak Israel Íránu permanentně vyhrožuje napadením (pod absurdní záminkou), je to Israel, kdo je potenciální spouštěč III. světové války! Lze to hlásat s čistým svědomím přinejmenším do té doby, než pustí kontrolory MAAE do všech záhybů svého atomového průmyslu. Írán to udělal!

Že je absurdní aby vnuci vrahů platili odškodné vnukům obětí, to jsem zde už nejednou zmínil (naposledy zde). Proto i znechucení "starého esesáka" (tato role už mu v mediích zůstane) nad dodáním další ponorky nejnebezpečnějšímu státu světa zcela podepisuji.

A že je ta báseň literárně bezcenná (Ranicky)? Bylo by překvapením, kdyby nebyla!...

Za antisemitu jsem už dávno, tož what the fuck...

51 komentářů:

  1. >To, že vstoupil do SS, považuji za velký lapsus,

    A to už proboha proč? Nemyslím, že by v katastrofální vojenské situaci a ve vybombardovaných městech někdo až tak moc rozlišoval mezi jednotlivými složkami ozbrojených sil. Ten 17 letý kluk neměl šanci si přečíst historickou literaturu z 21. století.

    Miluju mudrlanty, kteří z gauče morálně hodnotí chování lidí ve válce!

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom něco je, ale na druhou stranu jak to hrdinně tajil a po jiných se vozil - fakt karakter!

      Vymazat
    2. Ten 17 letý kluk neměl šanci si přečíst historickou literaturu z 21. století.
      To s tím nesouvisí. Já jsem se zařekl, že nevstoupím do SSM už když mi bylo 13, když jsem na to ještě neměl věk, a vydrželo mi to do doby, kdy tam už všichni kolem mě byli. A SS bylo silnější kafe nežli SSM.

      Na druhou stranu to ovšem zas takový lapsus nebyl. Grass ve své reakci říká, že tam byl odveden, nevstoupil tam dobrovolně. Pokud je to pravda, pak je to sprostota mu to otírat o hubu. I když se můžeme ptát, zda bylo rozumné to tajit, když se profiloval jako antinacista.

      Vymazat
    3. Pokud byl odveden (koncem války to tak být mohlo), pak tím spíše - proč to tak tajil?

      Vymazat
    4. Proč to tajil, to se můžeme jen dohadovat. Styděl se? Bál se o kariéru? Obojí? Ať tak nebo onak, jeho prohlášení na adresu Israele to nijak nedevalvuje (a už vůbec ne "vysvětluje").

      Vymazat
    5. Nevysvětluje ale z mého pohledu devalvuje.

      Asi jako když bývalý komunista (který to dlouho tajil) hraje na notu antikomunismu...

      Vymazat
  2. Vodníku, Israel je všelijaký, ale nejnebezpečnější stát na světě?

    OdpovědětVymazat
  3. Leon Kreutzfeld9. dubna 2012 v 17:27

    To by me prekvapilo pane Vodnik, kdyby zrovna vy jste s Grassem nesouhlasil. Nastesti politiku Israele nemusi odsouhlasit nejaci holandsti peacenici nebo nositele Nobelovych cen, co ji dostali "dopredu".

    Na Wiki pisou, ze k Waffen SS ho odvedli, ale ke Kriegsmarine se hlasil dobrovolne. Da se rict, ze byl mlady a vymyty, treba jako pan Necas, kdyz sefoval v SSM, ale zas takove nevinatko to nebylo. O divisi Frundsberg pisou, ze byla "vysoce motivovana".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nastesti politiku Israele nemusi odsouhlasit nejaci holandsti peacenici nebo nositele Nobelovych cen, co ji dostali "dopredu".
      Naneštěstí! Naneštěstí pro normální Israelce a rozumné Židy po cemém světě...

      Vymazat
    2. Jen tak z hlavy mě napadá celá řada nebezpečnějších států (ať již pro zahraničí, nebo pro vlastní obyvatele). Démonisace Israele je stejně nesmyslná, jako jeho adorace.

      Vymazat
    3. Celá řada nebezpečnějších států?

      Pro vlastní obyvatele zcela určitě. Pro vlastní obyvatele je Israel možná nejlepším státem světa. Ohrožuje je teď nepřímo zločineckou politikou sionistických vůdců, stejně jako Hitler nepřímo zatopil strašlivě právě těm Němcům, které se domníval vyvést do čela všech národů světa.

      Ale pro zahraničí a zbytek světa? Jmenujte!

      Vymazat
    4. Vodníku, já se děsím, že se ten spor s Íránem vyhrotí, jak jsem psal, obávám se nehezkých následků: http://yamato-san.blogspot.com/2012/03/houstnouci-situace-okolo-iranu.html

      Ovšem to je budoucnost.

      Pokud se podívám do historie konfliktů Israele se svým okolím (či okolí s ním), tak napsat, že je nejnebezpečnějším státem světa je založeno konkrétně na čem?

      Při vší úctě ke všem bojům, které tam proběhly - z globálního pohledu šlo o větší přestřelky. Angažmá USA? Jistě, stejně jako na řadě jiných míst a konfliktů - a v porovnání s mnohými jde jen o lepší stafáž.

      Vymazat
    5. Doposud tam proběhly jen přestřelky. Ale Israel je atomová velmoc, která dnes nepokrytě vyhrožuje napadením jinému státu. Jmenujte mi stát, který je momentálně světovému míru nebezpečnější.

      Vymazat
    6. Především - co je světový mír?

      Opravdu věříte, že hrozí třetí světová?

      Vymazat
  4. Zajímalo by mě, kolik vesnic ta divize na Ukrajině vyhladila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OMS, nastoupil k ní v zimě 44 a do boje se dostal v únoru 45.

      Vymazat
    2. Leon Kreutzfeld9. dubna 2012 v 21:38

      To nevim pane Neznalek, ale on se zadneho vyhlazovani pravdepodobne neucastnil, protoze kdyz tam prisel tak uz se bojovalo prakticky na nemeckych hranicich, takze z tech 4 mesicu co tam byl stravil dva bojem proti Henrymu Kissingerovi kolem Cach, pak asi mesic nekde kolem Stetina a nakonec ho drapli v Marianskych laznich. Mozna tak maximalne vypalil nejaky statek v Polsku a sedlaka s rodinou pribil na vrata od stodoly, ale to uz se asi nedozvime. Takovi mladi kluci to byli ale nejfanatictejsi obranci, vetsinou totalne vymyti propagandou.

      Vymazat
    3. Zase žvatláte hlouposti, Leonku. Zrovna on jistě fanatický obránce Německa s mozkem vymytým nacistickou propagandou nebyl, protože je to poloviční Slovan, Kašub jeden.

      Což ovšem na jeho členství v SS vrhá ještě ponuřejší temnotu.

      Vymazat
    4. A co když nebyl dobrovolník ale odvedenec?

      Vymazat
  5. A ze ti sionisti maji z pekla stesti, vzdycky, kdyz se nekdo proti Israeli ohradi, tak je to prekabatene bezcharakterni individuum, co by se se svou cernou minulosti nemelo cpat do politiky.--Ti kluci a holky zidovsky holt drzi Adonaie v pohotovosti...:-)

    Je nespravne, ze by Treti Rise, byt v nouzove situaci, ke konci valky, povinne odvadela vojaky do Schutz Staffel SS, jelikoz to byla vzdycky elitni organisace, kde zajemce musel predlozit arijsky rodokmen 100 let zpatky, byt stoprocentne zdrav a ja nevim co jeste. SS-clenstvi byla privilegie, nebylo povinne jako Wehrmacht. Grass byl proste v mladi fanaticky nacek, to se neda okecat. S mensim statusem Folksdeutsche se jiste chtel zaradit mezi ty "nejlepsi"..Hrozna doba silene propagandy...Takovych bylo ale statisice a ne vsichni se obratili jako korouhvicka ve vetru a zacli slouzit--plavat s novym rezimem.
    Gunter Grass byl az do sveho priznani v roce 2006 horlivy nepritel nacku, mirotvurce a socansky humanista, priserne odsuzoval i pouhe kladeni vencu presidenta Reagana na vojenskem hrbitove v Bilbergu, jelikoz tam lezi mezi radovymi nemeckymi vojaky i par par SS manu. Proste do sveho odhaleni nacisticke minulosti, ktere BTW nebylo docela tak dobrovolne, byl nejhorsim slidilem a odhalovacem nacistu a zavadoveho diskursu, neco podobneho jako dnesni garnitura komousu v Cesku. Ti jsou taky v predni linii proti vsemu, cemu drive radostne slouzili.
    Grass je spravny multi-kulti, uz to jeho "pratelstvi mezi lidem", ten a ten "lid", politicky korektni "krehky svetovy mir" -- tuto novo-socanskou retoriku by Cesi mohli uz bezpecne rozpoznat, i kdyz je obracena a psana pro dnesni multi-kulti davy..Za komousu se tomu rikalo konstruktivni kritika...Je zajimave, ze hlavne ti, co broji proti takzvanym Pravdolaskarum nepoznaji, ze Grass je jeden z tech nejprednejsich bojovniku..:-)

    Basen G.Grasse neni basen, ale stylisovana prosa.
    Vera Tydlitatova umi psat daleko lepsi poesii.

    Jinak, at svetova kontrola jadernych prostredku zajede i do Dimony, Israel se prece proti kontrolam nebrani...Nemci podporuji Israel a Palestinu, a cela Evropska Unie jeste k tomu posila rocne miliardy do okupovaneho palestinskeho pasma, uznavam, ze nemecti obcane maji jiste pravo na posuzovani vselijake rozdavane pomoce..
    Humanoid Gunter Grass mel proti ziskani posledni ponorky Dolphin protestovat pred tou smlouvou a ne prijit s krizkem po funuse.. Takto je to jen uprdena, alibisticka, prazdna velkohubost socanskeho pacifismu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to pravda, ke konci války byly i povinné odvody do SS, uvádí se, že cca 1/3 Waffen SS byli na konci války branci, nikoli dobrovolníci.

      Zda byl Grass dobrovolník či branec není jisté. Pokud se nemýlím, tak on tvrdí, že byl povolán. Ovšem je otázka proč mu to věřit...

      Co se jeho morálky týče, značně souhlasím, ať již byl jedno či druhé.

      Vymazat
    2. Tohle je skvostná ukázka ubohého převádění argumentace z roviny věcné do roviny osobní. O Grassovi a o kvalitě jeho básně si můžeme myslet cokoli, ale to co napsal je pravda. Media nerozběsnil Grass a kvalita jeho básně. Media rozběsnilo, to, že napsal, že císař je nahý. Kdyby to napsal Štětina, budu mu muset dát za pravdu, při všech vadách jeho charakteru, tak, jako jsem několikrát dal za pravdu Klausovi. A naopak: když evidentní charakter jako John Bok, Viktor Šlajchrt nebo můj bratranec píší blbosti, musím zásadně, ale věcně, protestovat.

      Zcela charakteristicky: zatímco sionisté a jejich gójští podržtaškové běsní, dávají Grassovi za pravdu slušní Židé v Israeli.

      Vymazat
    3. Pravda? To je otázka. Co napsal je názor. Čili je vidět, jak to reálně je se svobodou slova ohledně některých témat.

      Vymazat
  6. Leon Kreutzfeld10. dubna 2012 v 14:34

    "A co když nebyl dobrovolník ale odvedenec?"

    Ale to je prece jedno, k ponorkam, jako elitnejsi a prestiznejsi casti nemeckych ozbrojenych sil, se tento "polovicni Slovan" hlasil dobrovolne. Ze tam pravdepodobne polozi za Risi zivot v te dobe uz musel vedet. A co provadely jednotky SS, to zase v te dobe asi nevedel.

    Ale nelze se co 17-letemu klukovi divit, Vychodni Prusko v te dobe zilo v hysterickem strachu z prichodu Rude armady, a ty nejcernejsi predpovedi se nakonec naplnily.

    Ze by si mlady Gunter zachoval v techto mesicich nadhled a ridil se "moralnim kompasem" je tezko uveritelne.

    Mozna by mu ale misto image jakehosi stetinovskeho moralniho arbitra, kterou si vybudoval, vic slusela image cloveka, ktery si prozil sve a tak vi. Kdyz chtel mlady Gunter hajit malicke Vychodni Prusko, tak chtel skocit na ponorku, a dnes malickemu Israeli tu ponorku upira. Pritom dobre musi znat, jak se nekteri Israelci citi - stejne jako Vychodni Prusove v r. 1944.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nemůžu pomoct, ale vidím dost zásadní rozdíl být u SS dobrovolně nebo jako odvedenec.

      A srovnávat Kriegsmarine s SS...

      Vymazat
    2. Leon Kreutzfeld10. dubna 2012 v 18:18

      Yamato-san, a jaky asi mohl mit 17-lety GG v Danzig v r. 1944 hodnotovy aparat k disposici, aby se rozhodnul, zda jit dobrovolne ke Kriegsmarine nebo akceptovat odvod k Waffen-SS?

      O tom, co se delo v koncentracnich taborech, pripadne o genocide ve Vychodni Evrope Nemci skoro nic nevedeli. Naopak vedeli velice dobre, ze az prijde Ruda armada, znasilni zeny, vypali mesta a muze odvede do otroctvi. Coz se pak taky stalo.

      Nebo myslite, ze byl odchodem k SS znechucen, protoze si pokazil karmu? Ja myslim, ze nejaky moralni rozmer vubec neresil. Kriegsmarine byla mimochodem taky namocena v holocaustu.

      Vymazat
    3. Mi připadá, že si spíš nerozumíme než že spolu nesouhlasíme :-)

      Vymazat
  7. Leon Kreutzfeld10. dubna 2012 v 20:57

    No to mate pravdu. My jsme se o tom bavili s prateli v ping-pongovem clubu a me zaujal ten rozmer Grassova osobniho pribehu a jeho vyrovnavani se s nim vice, nez ty vcelku predvidatelne (tim nemyslim jen na tomto blogu, ale ve verejnem discoursu) reakce pro i proti jeho basni.

    Zrovna jsem nedavno precetl knihu britskeho historika Maxe Hastingse "Armageddon" popisujici konecnou porazku nazistickeho Nemecka a tam se rada episod obklopujicich valecnou zkusenost GG resi velice podrobne.

    OdpovědětVymazat
  8. Grass to clenstvi Waffen SS zas tak moc netajil, dokument z americkeho zajeti je znam, on to jen bezcharakterne a intelektualsky zamlzoval.. V zivotopise pro Nobelovu cenu to proste zbabele presel, ale nackove mu tu "zradu" uz predhazovali davno. Jsou k mani i fotky Grasse v SS uniforme.. Mne jeho nacisticka minulost moc nepali, ale odsuzuji to, jak se choval pozdeji. Ono existuje neco jako cest porazenym, zadny vojak, ktery prozil na vlastni kuzi vrazednou frontu neplive na hrob nepritele. Je to takovy nepsany kod civilisovanosti, ktery Grassovi naprosto unika, zvlaste, byl li casti tech porazenych nacku..
    Grass je typicky socan, ktery protestoval proti americke pritomnosti v NSR, pak zase proti spojeni vychodniho a zapadniho Nemecka s tim, ze jednotne Nemecko se stane hrozbou pro svetovy mir.. Stale stejne kydy.
    Vyzva pro kontrolu jaderneho programu Israele je detinsky naivni a nedomyslena, jakpak si to marxisticky humanista predstavuje? On si jako mysli, ze Israelci maji bomby pekne vystavene v rade, s napisem "pozor atomofka" ?? Ha ha ha.
    Jestli nejake bomby maji, pak jsou peclive rozebrane a zamichane v regulernim arsenalu. Anebo jsou v ponorkach.
    Israel nemusi nic, neb zvatlani neschopnych Evropanu nema zadnou realnou vyhmatatelnost.
    Ovsem, jestli by doslo k tomu, ze se hlavni staty Evropske Unie postavi na stranu Irancu a Palestincu a NATO se rozpadne, pak budou, nedej boze, muset schoulostiveli Evropane bojovat v jednom siku s muslimy proti Israeli a USA...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, nejste Vy ve skutečnosti jistá Věra T.? Máte velmi podobnou rétoriku, na níž jsme my, "certifikovaní antisemité", stále více alergičtí:

      http://www.outsidermedia.cz/Strucny-navod-jak-se-stat-antisemitou-1.aspx

      Vymazat
  9. Ovsem, jestli by doslo k tomu, ze se hlavni staty Evropske Unie postavi na stranu Irancu a Palestincu a NATO se rozpadne, pak budou, nedej boze, muset schoulostiveli Evropane bojovat v jednom siku s muslimy proti Israeli a USA...

    K tomu ucelu byl vytvoren Evropsky Zidovsky parlament
    http://www.ejpress.org/article/54271
    Jiste za ucelem aby Evropa sla nakonec proti Israeli a USA... cha cha cha :-(


    Kdo by chtel trochu kritiky Israele a neboji se napepky Antisemitismu muze cist
    i jine pohledy nez hasbaru jmenem Daniela o tom hruzostrasnem konci kdy Evropa bude bojovat proti Israele a USA.
    http://afinabul.blog.cz/1008/izrael-se-vloudil-do-eu-aniz-by-si-toho-kdokoli-povsimnul

    Zitra ani pozitri ani za nasich zivotu jiste jeste ne, ale az tu Evropu musulmani presukaji k obrazu svemu, tak varianta "Daniala" muze byt brana jako prorocka :-(

    OdpovědětVymazat
  10. Israel nemusi nic, neb zvatlani neschopnych Evropanu nema zadnou realnou vyhmatatelnost.
    Presne tak. Israel nemusi nic. To ti ostatni musi vsechno...:-(

    OdpovědětVymazat
  11. Pritom dobre musi znat, jak se nekteri Israelci citi - stejne jako Vychodni Prusove v r. 1944.
    Vychodni Prusove se ovsem nakyblovali do Danzigu v r.1880, vyklidili par kasubskych a polskych vesnic, povrazdili par lidi a pak staveli kolonie az do Sopot a ke Gdyni (odveka pruska uzemi, prislibena jim Wodanem). Kdyz se to nekomu nelibilo, byl pranyrovan coby antiprusista. Vp.Kreutzfeld, Vy v tom Vasem pingpongovem klubu musite byt za bavice!...:-})

    OdpovědětVymazat
  12. Leon Kreutzfeld11. dubna 2012 v 17:15

    Vy nas ale tahate za nohu Vodniku, antiprusismus je pouhy mythus. Mozna tak antifascismus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vp. Kreutzfeld, mám-li tomu rozumět tak, že "fašista" je synonymem pro "Prus", tak nás Vy taháte za něco ještě citlivějšího než je noha! ;-)

      Vymazat
  13. Stane, vy sve burcujici otazky uz postujete vsude, zacinate vypadat jako poulicni prodejce zmrzliny.
    Skoda, nikdo produkt nekostuje a nekupuje, ani u zvedavych opicek...
    Na vsechny vase otazky " Co na tom ? " je totiz jednoducha odpoved :
    NIC NA TOM, mily Stane,
    otazky se rovnaji kunkani zabicky v dobe pareni . :-)
    Jednou je stat Israel dulezita basta zapadniho sveta v mori nam neslucitelnych a neprizpusobivych elementu a tak to zustane, dokud se bud neoslabi zevnitr anebo jej nepostihne katastrofa prevysujici vse ostatni.
    Arabove zkousi zanik Israele, pardon, israelskeho rezimu, uz pres 60 let a vysledek je ten, ze dostavaji pri kazdem novem konfliktu tak na zadek, ze jsou na tom jeste hure, nez byli predtim. Nu, poucit se nedaji a stale si chodi pro dalsi nakladacku...Vzdycky je to to same :Tentokrate uz to vyjde...Stanove prichazeji a odchazeji, Israel pretrvava..

    Pane Astr, vy proste nemate tu spravnou protokolskou visi.
    ZZidovsky parlament je zatim jen predbezny, prozatimni zaklad, pro pripad, ze opravdu k valce mezi civilisacemi dojde a pak, vitezove- samozrejme sioniste, predvedou zidovskeho krale, (nemusim snad zase upozornovat, ze to bude obrezany a neposkvrneny panic) a prave ta korunovace se bude odehravat v zidovskem parlamente. Zidi si vsechno predem posichruji, to nevite ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou je stat Israel dulezita basta zapadniho sveta v mori nam neslucitelnych a neprizpusobivych elementu
      Proč si medle Západ v tom moři nám neslučitelných a nepřizpůsobivých elementů vůbec nějaké bašty staví? Prosil se ho o to někdo? A staví si je Západ nebo si tu baštu postavili pro sebe sionističtí Židé a teď po nás vymáhají, abychom ji brali za svou? Já teda terroristický stát, který mírnyks tírnyks povraždí 1300 lidí, víceméně civilistů (z toho 300 dětí), za výspu své civilisace považovat nehodlám. Vám to ovšem evidentně nedělá potíže...

      Vymazat
    2. Zidi si vsechno predem posichruji, to nevite ?

      Ne to nevim.
      Vy jakoby zase nevidite a nevite nektera ta posichrovani vcetne toho posledniho nahnat USA do valky s Iranem.
      Kdyz si jeste jednou lepe prectete co pisi, tak az za par desetileti muslimske bratrstvo presoulozi Evropu pak nejen vliv Evropskeho parlamentu ale i vliv Israelsko-USA bratstva bude stat pred otazkou co s tim.
      Sice 400+ jadernych zbrani bohate staci na velky nuklearni krater kolem celeho Israele a jeste i na muslimskou Evropu budoucnosti, ale jako reseni ?
      Pritom by stacilo tak malo. Po zalozeni statu Israel cele uzemi drive pod protektoratem Velke Britanie sjednotit a udelat z nej spolecny stat Israelsko -Palestinsky. To je neprijatelne pro obe znepratelene strany. Konce nevidno:-(
      Korunovace Zidovskeho krale "v zidovskem parlamente" jak pise hasbara s nickem Daniela sice nehrozi,
      zato mnoho z toho co se na Middle Eastu delo a deje jde na vrub velkeho objimani USA-Israerlskeho a hrozi dalsi eskalace az do celosvetoveho rozmeru:-(
      Jsou veci ktere nejde posichrovat ani 400 atomovkama ba ani tisicivkama jadernych hlavic a tak jejich pocet byl celosvetove snizen, ale stale tu zustava otazka domluvy. Jak vidno rozpory, lokalni valky, svet balancujici na hrane svetoveho konfliktu nekterym bohatym a mocnym tohoto sveta velmi vyhovuje:-(
      Shalom :-)

      Vymazat
    3. Danielo, Vás si museli vymyslet v Teheránu. Kdyby ty Vaše kecy totiž Evropani vzali vážně, tak se musí okamžitě začít hlásit jako dobrovolníci do íránských Revolučních gard...

      Jenom nevím, co už tentokrát vyjde? Jaderný konflikt? Nějaká pěkná genocidka Arabů? Erec Jisrael?

      Situace se má jinak. Šestimilionový k smrti vyděšený národ v obklíčení stamilionů nasraných Arabů, vedený šílenci, kteří vsadili všechno na jednu kartu: Přesvědčit Západ, že když se na ně přestane skládat a prolévat za ně svoji krev, tak ho vyhodí do vzduchu. A svět jim to přestává žrát, to je celé.

      Kdybych nevěděl, jak se chováte v Gaze a na Západním břehu, jak jste se chovali v Libanonu a v čem všem máte prsty všude po světě, tak mi vás sionistů snad bude až líto. A nejhorší na tom je, že v něčem máte pravdu. Až kvůli vašemu fanatismu a omezenosti ta "bašta" na BV padne, bude na řadě Evropa...

      Vymazat
    4. Stane,
      v prvni rade at nechaji Arabove a hlavne Persane Israel na pokoji, vzdaji se ziskani cele Palestiny a bude relativni klid. Nemci se po prohrane valce take museli zrici vicero teritorii. Kdybyste soudil po "palestinsku, tak by Cesi museli dat Nemcum zpatky cele Sudety...
      Zapad tuto nenavist nezacal. Iran za Shaha mel pratelske vztahy s Israelem, zadne vazne problemy neexistovaly. To nova islamska revoluce vedena fanatiky zacla s bojem proti satanum, malym i velkym. . Brat nevinna rukojmi takove velmoci jako je USA je peceti na dlouhodobou nevrazivost, poradat konference o zpochybnovani holokaustu je primitivni urazka a hrozba vsem Zidum i nezidum... Kdyz vam toto nedochazi, bavte se klidne o prkotine, jestli je antisemitismus vhodny nazev pro zido-nenavistnika....

      Vymazat
    5. OK, Danielko, vidím, že se neshodneme, ani jsem nečekal, že lze dojít k nějakému porozumění s mašinou na fráze, ale neodpověděla jste mi na otázku...

      Vymazat
    6. Dodatek: Odpověď na jednu z mých "burcujících otázek" z velmi povolaných úst: http://t.co/slVWvARX

      A já k tomu ještě dodávám - přestanete už společně s madam Tydlitátovou lhát, i když jste na svou lež byly opakovaně upozorněny?

      Vymazat
    7. Stane, o tom, že některým lžím se úporně prodlužují jejich krátké nohy hlava nehlava, jsme tu už psali.

      Vymazat
    8. Stane, to prece neni zadna burcujici otazka,
      za to nemuzu, ze se v Evrope bavite jen o tomto vyroku par let zpatky, Ahma citoval Ayatollaha Khomeiniho a kazdemu je jasne, jak to muslimsky revolucionar myslel. Ahma zboznoval sveho guru a ja videla fotografie, jak mu kleci oddane u nohou, v dobe, kdy se mezi jinym, angazoval v naprosto hnusnem vezneni rukojmi Americanu, kteri s politickou situaci v Iranu nemeli co delat.
      .
      Toto prohlasseni schvalil Ahmadinejad (on umi anglicky) a jelikoz vy take, tak si to prostudujte.
      ...Our dear Imam (referring to Ayatollah Khomeini) said that the occupying regime must be wiped off the map and this was a very wise statement. We cannot compromise over the issue of Palestine. Is it possible to create a new front in the heart of an old front. This would be a defeat and whoever accepts the legitimacy of this regime has in fact, signed the defeat of the Islamic world. Our dear Imam targeted the heart of the world oppressor in his struggle, meaning the occupying regime. I have no doubt that the new wave that has started in Palestine, and we witness it in the Islamic world too, will eliminate this disgraceful stain from the Islamic world.[..

      Zda se vam, Stane, ze je to pratelske prohlaseni mirumilovneho statnika ? A toto neni zdaleka jedine.. V kazdem , naprosto kazdem proslovu Ahma zuri proti Israeli, to proste neokecate...
      Pro sionisty vlastne stesti, ze je Ahma takovy silenec-- neb tyto zvasty o novem svetovem poradku v jmenu Allaha demokraticky zapad nemuze uznat, uz z principu..
      Svrhnuti dnesniho rezimu Israele by se rovnalo zniceni zakladu Israele, podobne, jak se to stalo, diky socanskym humanistum, v Jizni Africe. Ja vim, to je take zamer marxistu, nicit pravicove rezimy..

      Posledni dobou je Ahma potichu, asi mu to prskani Rada 12 strazcu trochu omezila....

      Vymazat
    9. Pokud bude svržen zkorumpovaný apartheidní režim v jedné vzdálené pouštní asijské zemičce, zhroutí se demokracie na celém Západě. Zajímavá myšlenka. Kdybych to tušil, možná bych se raději stal absolutistickým monarchistou. A čekal, až mi JHVH sešle obřezaného panice, kterému budu po vzoru Ahmy až do smrti oddaně klečet u nohou...

      P. S.: Ničení pravicových režimů mi činí neskutečnou rozkoš, větší než pomyšlení na to, že bychom my dva spolu... ale certifikovaný panslovanský antisemita a marxista? To přece nejde dohromady, Danielko. Marx byl přece Žid. A navíc velkoněmecký šovinista, který se o Češích vyjadřoval tak, že to museli v jeho sebraných spisech určených pro Československo cenzurovat...

      Vymazat
  14. Jistě Vodníku, Daniela je platným a loajálním členem západní civilizace a vyznává to čemu náš zemřelý prezident říkal "naše židovsko-křesťanské hodnoty". Vám jsou tyto hodnoty cizí. Tak se přihlaste k jiné civilizaci, ruské pravoslaví říznuté typickou mongolskou tolerantností by mohlo být pro Vás to pravé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daniela je platným a loajálním členem západní civilizace

      A na to jste přišel jak? Výborně si otázku, co je to vlastně ta "západní civilisace", klade Paul Gottfried (přeloženo na Délském potápěči). Mediální "židokřesťanské hodnoty", které v článku uvádí, nejsou hodnotami ani křesťanskými, ani židovskými, nýbrž neokonservativními. Pobavil mne odkaz pod čarou, že k vlivným zastáncům islámu patří i princ Charles...:-)

      Vymazat
    2. BTW, jeden z diskutujících xenofobů na Altermedia dodal odkaz, ze kterého jsem se dozvěděl, že otec Charlesův, princ Philip, je řecký pravoslavný křesťan a v 90. letech se prý vrátil k praktikování pravoslaví.

      Vymazat
  15. ...že otec Charlesův, princ Philip, je řecký pravoslavný křesťan a v 90. letech se prý vrátil k praktikování pravoslaví.

    Co je na tom podivneho ze kralovska rodina Recka vyznavala pravoslavne nabozenstvi?
    Vetsina Reku je tohoto vyznani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je na tom podivneho ze kralovska rodina Recka vyznavala pravoslavne nabozenstvi?
      Vetsina Reku je tohoto vyznani.

      Tomu jsem se samozřejmě nepodivoval. Nevěděl jsem, že princ Philip je Řek, že jeho matka se stala sestrou, že se on sám musel pravoslaví zříct a že se k němu vrátil.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>